![]() |
ON ze stacji Bliska?
witam,
macie jakies negatywne do¶wiadczenia z ON ze stacji Bliska? Konkretnie chodzi mi o stacjê vis a vis cmentarza rakowickiego w Krakowie, ale zak³adam, ¿e na wszystkie stacje tej sieci trafia to samo paliwo, a mo¿e siê mylê? Tankowa³em zawsze na Shellu i nigdy nie mia³em problemów, ostatnio podkusi³o mnie aby zatankowac w³asnie na Bliska i dzisiaj nie odpa³i³em. Auto stoi pod chmurk±, temperatura -6, w nocy pewnie z -10. Na paliwie z Shella odpala³em przyz znacznie wiêkszych mrozach. -- Mirek |
Re: ON ze stacji Bliska?
"mirek" <> wrote in message
news:gnr7df$mg8$.neostrada.pl... > macie jakies negatywne do¶wiadczenia z ON ze stacji Bliska? Konkretnie chodzi > mi o stacjê vis a vis cmentarza rakowickiego w Krakowie Tankuje ON na tej wlasnie Bliskiej od jakiegos czasu (ponad rok) i nie zauwazylem zadnych negatywnych skutkow w funkcjonowaniu samochodu. Od czasu do czasu zalewam tego taniego biodiesla i tez jest w porzadku, choc smierdzi bardziej. A dzis w nocy bylo jeszcze mniej niz -15, odczuwalna -20 :) Czasem zaleje ON na stacji carrefoura i tez nie mam problemu, wiec moze tylko raz ci sie tak trafilo... Czym jezdzisz, kiedy wymieniales filtr paliwa? Akumulator w porzadku? |
U¿ytkownik "bartekk" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gnr8sm$li5$... > "mirek" <> wrote in message > news:gnr7df$mg8$.neostrada.pl... >> macie jakies negatywne do¶wiadczenia z ON ze stacji Bliska? Konkretnie >> chodzi mi o stacjê vis a vis cmentarza rakowickiego w Krakowie > > Tankuje ON na tej wlasnie Bliskiej od jakiegos czasu (ponad rok) i nie > zauwazylem zadnych negatywnych skutkow w funkcjonowaniu samochodu. Od > czasu do czasu zalewam tego taniego biodiesla i tez jest w porzadku, choc > smierdzi bardziej. A dzis w nocy bylo jeszcze mniej niz -15, > odczuwalna -20 :) Czasem zaleje ON na stacji carrefoura i tez nie mam > problemu, wiec moze tylko raz ci sie tak trafilo... Czym jezdzisz, kiedy > wymieniales filtr paliwa? Akumulator w porzadku? widocznie kiepsko trafi³em:) Akumulator ok, auto omega 2,5td, ¶wiece ¿arowe, filtr paliwa wymieniany przed zim±. Nie mia³em problemów w znacznie wiêksze mrozy, dopiero dzi¶ mnie dopad³o:( -- Mirek |
Dnia Sun, 22 Feb 2009 11:30:03 +0100, mirek napisa³(a):
> widocznie kiepsko trafi³em:) Nie. Tankowa³e¶ na Shellu, nie da siê ju¿ gorzej trafiæ -- Pozdrowienia, Waldek Godel awago.maupa.orangegsm.info, awago.maupa.telekomunikacja.org "Chcemy, by nasi klienci byli jeszcze bardziej zadowoleni" - Jacek Dziekan, rzecznik centrali ZUS. |
"mirek" <> wrote in message
news:gnra06$f4t$.neostrada.pl... > widocznie kiepsko trafi³em:) Akumulator ok, auto omega 2,5td, ¶wiece ¿arowe, > filtr paliwa wymieniany przed zim±. Nie mia³em problemów w znacznie wiêksze > mrozy, dopiero dzi¶ mnie dopad³o:( No to rzeczywiscie dosc dziwne. Tak jak powtarzam - nie spotkalo mnie nigdy nic takiego na tamtej stacji ;) Przy okazji maja fajny cyfrowy i co wazne sprawny kompresor. Kiedys objechalem kilka stacji w poszukiwaniu sprawnego :/ |
U¿ytkownik "Waldek Godel" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:mvkwk2vej1b$.... > Dnia Sun, 22 Feb 2009 11:30:03 +0100, mirek napisa³(a): > >> widocznie kiepsko trafi³em:) > > Nie. > Tankowa³e¶ na Shellu, nie da siê ju¿ gorzej trafiæ > to jak wyt³umaczysz to, ¿e wcze¶niej nie mia³em problemów? I gdzie w takim razie radzisz tankowaæ? -- Mirek |
On 22 Lut, 12:07, "bartekk" <> wrote:
> No to rzeczywiscie dosc dziwne. Tak jak powtarzam - nie spotkalo mnie nigdy nic > takiego na tamtej stacji ;) Przy okazji maja fajny cyfrowy i co wazne sprawny > kompresor. Kiedys objechalem kilka stacji w poszukiwaniu sprawnego :/ [OT] A jak stwierdzasz sprawnosc? Ostatnio pompowalem takim wlasnie elektronicznym, ustawionym na 2.1, a u wulkanizatora sie okazalo, ze to bylo 1.45... od tamtej pory woze ze soba manometr. pozdr AA |
U¿ytkownik mirek napisa³:
> to jak wyt³umaczysz to, ¿e wcze¶niej nie mia³em problemów? I gdzie w takim > razie radzisz tankowaæ? > W wiêkszo¶ci przypadków to poprostu zbieg okoliczno¶ci, a ludziom siê wydaje ¿e to dlatego ¿e zatankowali na stacji X. S± elementy których uszkodzenie mo¿e nast±piæ w ka¿dej chwili i nie ma znaczenia czy tankowa³e¶ na stacji X czy na stacji Y. Jakby¶ przed usterk± zatankowa³ na swoim ulubionym shellu te¿ by¶ napisa³ ¿e ten shell jest do bani ?? A mo¿e Ci siê przepali³y ¶wiece ¿arowe ?? pad³ bezpiecznik od nich albo co - czy bêdziesz twierdzi³ ¿e ropa z bliskiej mia³a na to wp³yw ?? Pozdrawiam !! PS: Sam tankujê gdzie popadnie ;) |
Dnia Sun, 22 Feb 2009 14:28:25 +0100, Czarek Daniluk napisa³(a):
> W wiêkszo¶ci przypadków to poprostu zbieg okoliczno¶ci, a ludziom siê > wydaje ¿e to dlatego ¿e zatankowali na stacji X. Wyja¶nij udzia³ zbiegu okoliczno¶ci we wpieraniu klientowi w ¿ywe oczy, ¿e ON oferowany przez Shella jest zimowy, po czym sciê³o go przy -12 Czekam niecierpliwie, mo¿e pora zmieniæ swoje zdanie. PS. Pyta³em trzy razy pod rz±d, czy na pewno jest zimowy ON, bo mam wa¿ny wyjazd a prognozy zapowiada³y silne mrozy. -- Pozdrowienia, Waldek Godel awago.maupa.orangegsm.info, awago.maupa.telekomunikacja.org "Chcemy, by nasi klienci byli jeszcze bardziej zadowoleni" - Jacek Dziekan, rzecznik centrali ZUS. |
Dnia Sun, 22 Feb 2009 14:34:59 +0100, Waldek Godel <>
napisa³: > Dnia Sun, 22 Feb 2009 14:28:25 +0100, Czarek Daniluk napisa³(a): > >> W wiêkszo¶ci przypadków to poprostu zbieg okoliczno¶ci, a ludziom siê >> wydaje ¿e to dlatego ¿e zatankowali na stacji X. > > Wyja¶nij udzia³ zbiegu okoliczno¶ci we wpieraniu klientowi w ¿ywe oczy, > ¿e > ON oferowany przez Shella jest zimowy, po czym sciê³o go przy -12 > Czekam niecierpliwie, mo¿e pora zmieniæ swoje zdanie. Temperatura metnienia oleju jest w okolicach (minus) 8-9 stopni, i jak jest -12 to moze juz ktos nie odpalic, chociaz "temperatura zablokowania filtra" jest -20. I to wszystko wg normy :-) |