![]() |
Wysiad³y mi kierunkowskazy i awaryjne :(
Znowu mam problem z migaczami. Przy wilgotnej, ch³odnej pogodzie
odmawia³y pos³uszeñstwa, ale wystarczy³o w³±czyæ awaryjne i wraca³o do normy na jaki¶ czas. Wiem, ¿e uk³ad kierunkowskazów jest po³±czony z awaryjnymi i je¶li one by³y rzadko u¿ywane styki ¶niedziej± i st±d ten problem. Ze 2-3 tygodnie temu rozebra³em konsolê ¶rodkowa i przeczy¶ci³em styki awaryjnych specjalnym preparatem do styków Kontakt S. Pomog³o, by³o w porz±dku - i migacze i awaryjne dzia³a³y bez zarzutu. Dzisiaj wyjecha³em z gara¿u, w jedn± stronê OK, w drug± nie pal± ani migacze, ani awaryjne. Potem siê jeszcze uda³o w³±czyæ i dojecha³em pod gara¿ i znowu zero migania, tym razem ju¿ na amen. Nie daj± siê w³±czyæ. Pomy¶la³em, ¿e mo¿e przerywacz, ale on wydaje odg³os jak siê wciska awaryjne lub migacze, z tym, ¿e jest to jedno pykniêcie i potem cisza. Czy to, ¿e on pyka to dowód, ¿e dzia³a czy niekoniecznie? -- Pozdrawiam, Mumin |
Re: Wysiad³y mi kierunkowskazy i awaryjne :(
U¿ytkownik "Mumin" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:gnm4q1$q2c$... > Pomy¶la³em, ¿e mo¿e przerywacz, ale on wydaje odg³os jak siê wciska > awaryjne lub migacze, z tym, ¿e jest to jedno pykniêcie i potem cisza. Czy > to, ¿e on pyka to dowód, ¿e dzia³a czy niekoniecznie? Pewnie siê "skleja" Pzdr JKK |
JKK pisze:
> > > Pewnie siê "skleja" Co to znaczy? -- Pozdrawiam, Mumin |
W³±cznik awaryjnych do wymiany.
|
U¿ytkownik "Mumin" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:gnm7ed$skd$... >> Pewnie siê "skleja" > > Co to znaczy? Je¿eli da³o by siê go rozebraæ, mo¿na by przyczy¶ciæ "sklejaj±ce siê" styki przeka¼nika. Je¿eli nie - wymiana na nowy. Pzdr JKK |
Robert Wicik pisze:
> W³±cznik awaryjnych do wymiany. > > Wygl±da jednak na to, ¿e to by³ przerywacz. Go¶æ przelutowa³ mi jakie¶ popêkane po³±czenia i jak na razie dzia³a. -- Pozdrawiam, Mumin |
Mumin pisze:
> Znowu mam problem z migaczami. Przy wilgotnej, ch³odnej pogodzie > odmawia³y pos³uszeñstwa, ale wystarczy³o w³±czyæ awaryjne i wraca³o do > normy na jaki¶ czas. Wiem, ¿e uk³ad kierunkowskazów jest po³±czony z > awaryjnymi i je¶li one by³y rzadko u¿ywane styki ¶niedziej± i st±d ten > problem. Ze 2-3 tygodnie temu rozebra³em konsolê ¶rodkowa i > przeczy¶ci³em styki awaryjnych specjalnym preparatem do styków Kontakt > S. Pomog³o, by³o w porz±dku - i migacze i awaryjne dzia³a³y bez zarzutu. > Dzisiaj wyjecha³em z gara¿u, w jedn± stronê OK, w drug± nie pal± ani > migacze, ani awaryjne. Potem siê jeszcze uda³o w³±czyæ i dojecha³em pod > gara¿ i znowu zero migania, tym razem ju¿ na amen. Nie daj± siê w³±czyæ. > Pomy¶la³em, ¿e mo¿e przerywacz, ale on wydaje odg³os jak siê wciska > awaryjne lub migacze, z tym, ¿e jest to jedno pykniêcie i potem cisza. > Czy to, ¿e on pyka to dowód, ¿e dzia³a czy niekoniecznie? Chlopie: znalales przyczyne (wlacznik awaryjek), a teraz kombinujesz, czy to nie czasem zbyt male cisnienie w kole? Wlacznik I TAK MASZ DO WYMIANY wiec od niego zacznij. Mozesz jeszcze zdobyc schemat zalaczen rzeczonego i sprawdzic, czy w stanie spoczynkowym jest tak jak na schemacie. (Tylko po co??) -- Pozdrawiam MarcinJM |
MarcinJM pisze:
> Chlopie: znalales przyczyne (wlacznik awaryjek), a teraz kombinujesz, > czy to nie czasem zbyt male cisnienie w kole? > Wlacznik I TAK MASZ DO WYMIANY wiec od niego zacznij. > Mozesz jeszcze zdobyc schemat zalaczen rzeczonego i sprawdzic, czy w > stanie spoczynkowym jest tak jak na schemacie. (Tylko po co??) > Czytaj zanim napiszesz. Okaza³o siê, ¿e niekoniecznie bo przerywacz mia³ usterkê. -- Pozdrawiam, Mumin |
Hello Mumin,
Friday, February 20, 2009, 1:16:30 PM, you wrote: > Znowu mam problem z migaczami. Jasne. A szklana kula nam powie, o jaki samochód chodzi, nieprawda¿? Bo przecie¿ ka¿da szklana kula to wie. [...] -- Best regards, RoMan mailto: PMS++ PJ+ S+ p+ M- W+ P++:+ X++ L++ B++ M+ Z+++ T- W+ CB++ Spam: :) |
RoMan Mandziejewicz pisze:
> Hello Mumin, > > Friday, February 20, 2009, 1:16:30 PM, you wrote: > >> Znowu mam problem z migaczami. > > Jasne. A szklana kula nam powie, o jaki samochód chodzi, nieprawda¿? > Bo przecie¿ ka¿da szklana kula to wie. > > [...] > Mitsubishi Carisma. Tylko co to ma za znaczenie? Poda³bym od razu, ale nie wyda³o mi siê to konieczne. Pyta³em czy stuk przerywacza po w³±czeniu migaczy lub awaryjnych wyklucza jego usterkê czy te¿ nie. Do tego model samochodu chyba potrzebny nie jest... -- Pozdrawiam, Mumin |