![]() |
ile kosztuje strój motocyklisty?
-- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
Re: ile kosztuje strój motocyklisty?
On Wed, 18 Feb 2009 09:24:17 +0100, Arni <> wrote:
> Ciekawe czy ten pan z modeki to by mi sprzedal kompletne ciuchy motocyklowe za 3tys zl. Oczywiscie z dzialajacymi (dobrymi!) membranami, cieple, dobrze wentylowane i wygodne. No chyba ze to sa te 'bajery' o ktorych bredzi pacjent. pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) Kosovo je Srbija! jesli piszesz przez scigacz.pl to masz szanse ze nikt Cie nie przeczyta |
Arni pisze:
> > Je¶li jako stra¿nik publicznych pieniêdzy wystêpuje pan z Modeki, to nic dziwnego, ze wychodzi polowe taniej... -- pozdr pj gsx1300r |
Arni pisze:
> Za takie pieniadze mozna sie ubrac na wyprawe na Mount Everest i jeszcze pewnie by zostalo ;) A kto za to placi? ... "Taka Polska wlasnie". Heh. Pzdr -- marider Wsciekla R1 + dodatki = sprzedam ;) |
Re: ile kosztuje strój motocyklisty? [OT]
Elou!
"marider" <> wrote in message news:gnglv9$5bd$... > Arni pisze: >> > > Za takie pieniadze mozna sie ubrac na wyprawe na Mount Everest i jeszcze > pewnie by zostalo ;) A kto za to placi? ... "Taka Polska wlasnie". Heh. Jesli chciales zacytowac to slynny cytat z Wyspianskiego brzmi "A to Polska wlasnie". I rzeczywiscie pasuje jak ulal. Reka reke muje a Pan z Modeki musial byc mocno niepocieszony ze sie nie zalapal ;) -- Pozdrawiam, Artu / Kef & ST 955 A moze by tak rajdy motocyklowe dla motocykli? |
On 2009-02-18 09:45:32 +0100, said:
> Ciekawe czy ten pan z modeki to by mi sprzedal kompletne ciuchy > motocyklowe za 3tys zl. Oczywiscie z dzialajacymi (dobrymi!) > membranami, cieple, dobrze wentylowane i wygodne. No chyba ze to sa te > 'bajery' o ktorych bredzi pacjent. IMHO obie kwoty s± przesadzone. Tak na moje oko, naprawdê przyzwoite ciuchy z Gore, kaskiem z górnej pó³ki i ró¿nymi dobrej jako¶ci duperelkami, powiny wyj¶æ w okolicach 5-6k z³. No chyba ¿e wzieli Rukke, ale równie dobrze mogliby im kupiæ MV Agusty czy inne Bimoty. Pytania dodatkowe: - Ile dro¿ej/taniej bêdzie kosztowa³o szycie pod za³o¿one kolory i na miarê? - Czy aby na pewno panom inspektorom jest to niezbêdne/potrzebne? -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
Re: ile kosztuje strój motocyklisty? [OT]
Kefir pisze:
> Elou! > [...]Pan z > Modeki musial byc mocno niepocieszony ze sie nie zalapal ;) I tu jest "Hund begraben"! 630 x 5K = 3150K, czyli +/- za du¿± bañkê zielonych warto siê po¿aliæ jak to publiczne pieni±dze s± marnowane, bo samemu siê ich nie "zmarnowa³o". Tiaaa... uwielbiam takich "ekspertów" -- pozdr pj gsx1300r |
On 18 Lut, 09:24, Arni <> wrote:
> ... bo wy nie rozumiecie, powsta³ taki nowy program "kosmiczny cyrk" i niektórych bêd± w tym wysy³aæ hen hen wysoko, wiêc my¶l± ekonomicznie, wystarczy raz kupiæ -takie uniwersalne. |
On Wed, 18 Feb 2009 11:06:04 +0100, de Fresz <>
wrote: >IMHO obie kwoty s± przesadzone. Tak na moje oko, naprawdê przyzwoite >ciuchy z Gore, kaskiem z górnej pó³ki i ró¿nymi dobrej jako¶ci >duperelkami, powiny wyj¶æ w okolicach 5-6k z³. Chyba ciezko by bylo. Wez pod uwage interkomy, szycie na miare, nietypowe kolory i zakladana wysoka jakosc calosci. No chyba ze ja jakis lewy jestem i nie widze markowych strojow za grosze. >No chyba ¿e wzieli >Rukke, ale równie dobrze mogliby im kupiæ MV Agusty czy inne Bimoty. Aha >- Czy aby na pewno panom inspektorom jest to niezbêdne/potrzebne? Panowie inspektowie maja pracowac bez wzgledu na pogode, a w czasie deszczu czy chlodu nie powinni grzac tylkow w samochodach tylko normalnie pracowac. A przeziebienie panow inpektorow kosztuje, bo placic im trzeba za wylegiwanie sie w lozku. No i moze kiedys na rente beda musieli isc z powodu notorycznego przechlodzenia itd Nie wiem czy widziales kiedys policjantow ubranych po taniosci przez tarbor. W deszczu polowa jedzie opatulona workami na smieci/pelerynkami z ceraty, a druga polowa reklamuje niemieckie sklepy wielkimi napisami typu 'Louis Fun Company". Nawet myslalem zeby zrobic zdjecie i je puscic w siec, ale z drugiej strony moglloby sie to skonczyc chryja w komendzie i wtedy by jezdzili w przemoczonych ciuchach. pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) Kosovo je Srbija! jesli piszesz przez scigacz.pl to masz szanse ze nikt Cie nie przeczyta |
Uzytkownik wrote:
> On Wed, 18 Feb 2009 09:24:17 +0100, Arni <> wrote: > >> > > Ciekawe czy ten pan z modeki to by mi sprzedal kompletne ciuchy > motocyklowe za 3tys zl. Oczywiscie z dzialajacymi (dobrymi!) > membranami, cieple, dobrze wentylowane i wygodne. No chyba ze to sa te > 'bajery' o ktorych bredzi pacjent. "Cena ubrania motocyklisty ze wszystkimi mozliwymi bajerami, lacznie z termoaktywna odzieza, butami z goreteksu itp., moze wzrosnac do okolo 5 tys. zl" No co chcesz, pan z modeki raczej nie mija sie z prawda, za tyle u nich da rade skompletowac ubiór jesli sie nie myle, tyle ze nie wiem co to sa te buty z goreteksu :) Przy czym nie mówimy tutaj o najdrozszych modelach tylko dobrej sredniej pólce. Czepiacie sie kolego niurom. -- pozdrrr... moskal XL600V TE450 |