![]() |
Re: Na co zwrocic uwage przy zakupie Suzi VX800 ?
sapernapisal
> Witam mam pytanko do jezdzacych aktualnie badz kiedys na Suzuki VX800. > Na co zwrocic uwage przy zakupie ? Gdzie przyslowiowo zagladnac zeby > sie nie naciac. Witam tak sie sklada ze mam vx 800 jest to 90 rok zdaje sie po niewielkich przejsciach lecz ciagle w doskonalej kondycji motor ma na liczniku 72 tys km wymienie minusy i co jest nie tak w moim motorku zawieszenie z ty³u dobija-do jazdy w pojedynke jest ok zawieszenie jest ogólnie miekkie lecz komfortowe u mnie nie dzia³a zamykanie kranika- nie wiem co jest zadna pozycja nie ³apie wiec nie kozystam z niego po kilku dniach np 7 trzeba chwilke krecic rozrusznikiem po 2-4 odpala bez problemu ³adnie na 2 cyl z 2-tylniego cylindra z t³umika wudobywa sie niebiesko bia³y dymek lekki i przy rozgrzaniu silnika zanika bierze 0,6 oleju na 1 tys km wiec sporo i watro czesto kontrolowac stan jednak jjest spory zapas miedzy min a max i to bylo by na tyle minusów czas na plusy jeszcze spalanie max do 6,5 litra nigdy wiecej potrafi zejsc do 5 przy normalnej oswietlenie w nocy wystarczajace prosty serwis we wlasnym zakresie mozna ³atwo zmienic olej klocki i nic wiecej nie kupujesz ³ancucha ani zebatek motor ciagnie do 180 jak strza³a max jedzie 200 super dzwiek tani w zakupie ja dalem 4,750pln nie psuje sie nic z drobiazgów i wogóle dobre ³adowanie oryginalny zestaw kufrów krauser grzane manetki warto dokupic motor ciagnie od niskich obr na wyskich radzi sobie swietnie nie ma potrzeby duzo mieszac biegami lecz jest ciezki jest to mój pierwszy motocykl 1rok mam prawo jazdy i radze sobie z nim doskonale mam juz za sob± 3tys km od zesz³ego roku jezdze sobie i nie mazekam motor dla ludzi z harakterem warty kasy... 500 sie chowaja... wtej cenie nie ma rywali naprawde mozna trafic na zadbanego polecam -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
Wszystko sie zgadza Piotrze, ale:
piotrek suzuki vx napisa³(a): > Witam tak sie sklada ze mam vx 800 [...] > z 2-tylniego cylindra z t³umika wudobywa sie niebiesko bia³y dymek lekki > i przy rozgrzaniu silnika zanika > bierze 0,6 oleju na 1 tys km wiec sporo Czyli to wlasnie ten tylny cylinder glownie odpowiada za nadmierny apetyt na olej. > jest to mój pierwszy motocykl 1rok mam prawo jazdy i radze sobie z nim > doskonale mam juz za sob± 3tys km od zesz³ego roku Ojoj... 3 tysie, to bardzo, bardzo malo - strzez sie okolic 5...7 tysi. Skoro juz teraz uwazasz, ze radzisz sobie z tym (pierwszym) sprzetem doskonale, to strach sie bac, co bedzie dalej. > jezdze sobie i nie narzekam > motor dla ludzi z charakterem warty kasy... 500 sie chowaja... To nie tak do konca. Nie myl klas - piecsetki sa idealne na dobry poczatek czasem okazuja sie byc swietnym sprzetem docelowym (w sensie swiadomego wyboru). VX odwrotnie - nie jest najlepszym sprzetem na poczatek, choc moze sie zdarzyc, ze idealnym dla kogos swiadomego i z kompatybilnym charakterem ;) > w tej cenie nie ma rywali Sa, sa... I to bardzo duzo :) Ciekaw jestem, kiedy planujesz zmieniac VXa i na jaki model? :) -- pozdrrrrowienia i... do zobaczenia na szlaku :) zbigi [@:zbiegusek na wirtualnej polsce w domenie pl] Bestyja, Sikorka, Jasiek w worku, Dudek na strychu i inne ;) Nowy Janów - jeszcze blizej najwiekszej dziury w Europie ;) |
U¿ytkownik "piotrek suzuki vx" <> napisa³ > > jest to mój pierwszy motocykl 1rok mam prawo jazdy i radze sobie z nim > doskonale mam juz za sob± 3tys km od zesz³ego roku > > Strzez sie! Jestes na prostej drodze do zrobienia sobie krzywdy. 3 tys km to jest nic. I tak wypelnilem dzienny limit dobrych uczynkow :] Pozdr -- Hinek Deauville i inne.. |
Hineknapisal
> U¿ytkownik "piotrek suzuki vx" <> napisa³ >> >> jest to mój pierwszy motocykl 1rok mam prawo jazdy i radze sobie z nim >> doskonale mam juz za sob± 3tys km od zesz³ego roku >> >> > Strzez sie! Jestes na prostej drodze do zrobienia sobie krzywdy. > 3 tys km to jest nic. > I tak wypelnilem dzienny limit dobrych uczynkow :] > Pozdr Dzieki za dobre rady ale o mnie sie nie martw... jezdze od dzieciaka motorkami od 16 mam prawko na T , od zesz³ego A,B nie jezdze z nudów bo duzo pracuje... pisze tu ludziom jak mi sie jezdzi... to wszystko jezdze z uwag± nie stwazam niebezpieczenstwa nie bede tu nikogo poucza³ ale pilnujcie swojego nosa :) nigdy nie znasz dnia ani godziny...pamietaj pozdrawiam motocyklistów (b³ekitne suzuki VX800 jezdzi po zu³awach) -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
> od 16 mam prawko na T , od zesz³ego A,B nie jezdze z nudów bo
> duzo pracuje... Dobre, dobre :) To masz kupe do¶wiadczenia ch³opie... ROTFL. A szczerze to trochê dystansu do w³asnych umiejêtno¶ci i do¶wiadczenia na drodze ¿yczê. -- ETERSTAR Dawid Talarczyk |
U¿ytkownik "piotrek suzuki vx" <> napisa³ > pisze tu ludziom jak mi sie jezdzi... to wszystko > > Puknij siê cz³owieku parê razy w glowe. Odpowiedziales na posta sprzed kilku lat. Reszte pomine milczeniem. Zalosne.. -- Hinek Deauville i inne.. |