![]() |
Nexia nie chce odpalic
Witam,
mam pytanie. Samochod (nexia) nie chce odpalic. Z tego co wiem - po przekreceniu kluczyka cisza, nie pala sie nawet kontrolki na tablicy rozdzielczej. Akuratnie nie ma mnie w domu wiec nie wiem nic wiecej na temat innych objawow. Za bardzo na samochodach sie nie znam, z oczywistych wzgledow do warsztatu nie dojade ;) Jest szansa ze to tylko wina akumulatora i po wymianie na nowy samochod odpali bez problemow? Akumulator ma ok 5-6 lat (ja mam samochod od lat 3), dotychczas nie bylo z nim problemow. Jesli sie okaze ze akumulator jest ok (a inaczej - ze kontrolka stanu akumulatora bedzie zielona czyli akumulator jest sprawny) to jakie nastepne kroki powinieniem podjac? Samochod byl ostatnio jezdzony w sobote, przez 2 dni stal pod blokiem. |
Re: Nexia nie chce odpalic
Dnia 08.07.2008 badzio <> napisa³/a:
> Witam, > > mam pytanie. Samochod (nexia) nie chce odpalic. Z tego co wiem - po > przekreceniu kluczyka cisza, nie pala sie nawet kontrolki na tablicy > rozdzielczej. Akumulator - moze ktos zostawil na swiatlach albo z wlaczonym jakims odbiornikiem pradu. 2 dni w zupelnosci wystarcza, zeby padl. Sprobuj naladowac akumulator albo odpalic z czyjegos. -- ___________________________________________ Chloru *** D14A1 *** chloru at chloru net |
Re: Nexia nie chce odpalic
badzio nastuka³(-a):
> Witam, > > mam pytanie. Samochod (nexia) nie chce odpalic. Z tego co wiem - po > przekreceniu kluczyka cisza, nie pala sie nawet kontrolki na tablicy > rozdzielczej. > Akuratnie nie ma mnie w domu wiec nie wiem nic wiecej na temat innych > objawow. > Za bardzo na samochodach sie nie znam, z oczywistych wzgledow do > warsztatu nie dojade ;) > Jest szansa ze to tylko wina akumulatora i po wymianie na nowy > samochod odpali bez problemow? Akumulator ma ok 5-6 lat (ja mam > samochod od lat 3), dotychczas nie bylo z nim problemow. > Jesli sie okaze ze akumulator jest ok (a inaczej - ze kontrolka stanu > akumulatora bedzie zielona czyli akumulator jest sprawny) to jakie > nastepne kroki powinieniem podjac? > Samochod byl ostatnio jezdzony w sobote, przez 2 dni stal pod blokiem. Jak sie okaze ze nie aku, to sprawdz bezpieczniki. Mnie kiedys strzelil glówny bezpiecznik (80A) w czasie jazdy... durne uczucie, wylacza WSZYSTKO... -- Pozdro Massai |