![]() |
Co¶ mi w silniku wybuch³o - foto
Witam,
Co¶ moje auto ma ostatnio pecha, -krawêznik -krawêznik ponownie tylko mocniej -zde¿ak -¶wiece siê zacze³y koñczyæ -no i w koñcu co¶ wybuch³o i je¼dzi tylko na bêzynie dzi¶ zajrza³em co sie sta³o pod maske: i w³a¶nie zrobi³em foto (sorki za jako¶æ, ale ja z telefonami to jak z samochodami - lubie stare i dobre, wiec to 7 letnia nokia7650 :) ) http://img128.imageshack.us/my.php?i...chlocosgp8.jpg renault 12v, to zaznaczone strza³kami siê rozpad³o - co to jest ? i do czego potrzebne ? i czy moge tak chwile poje¼dziæ bo mam plan zostawiæ auto u mechanika na 0.5 dnia ¿eby powymieniaæ ¶wiece i co tam trzeba tylko chwilowo czasu brak. pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Co¶ mi w silniku wybuch³o - foto
Michał pisze:
> i właśnie zrobiłem foto (sorki za jakość, ale ja z telefonami to jak z > samochodami - lubie stare i dobre, wiec to 7 letnia nokia7650 :) ) > http://img128.imageshack.us/my.php?i...chlocosgp8.jpg renault 12v, > to zaznaczone strzałkami się rozpadło - co to jest ? Niewiele tam widać ale wygląda na kolektor dolotowy. Jeśli się nie mylę, to oczywiście nie możesz tak jeździć, bo silnik będzie ssał powietrze z pominięciem filtra co prędzej czy później skończy się remontem. -- Chrumka i kwiczy w leśnej dziczy |
Re: Coś mi w silniku wybuchło - foto
> Niewiele tam widać ale wygląda na kolektor dolotowy. Jeśli się nie mylę,
> to oczywiście nie możesz tak jeździć, bo silnik będzie ssał powietrze z > pominięciem filtra co prędzej czy później skończy się remontem. dokładnie, a powodem takiego zachowania zdecydowanie mogą być wyeksploatowane świece bardzo istotne jest aby je wymieniac co ok 25tys km jesli jezdzimy na LPG generalnie przy LPG należy dbać o Wysokie Napiecie ja bym to zatkał i pojechał czym prędzej na wymianie świec L.W. |
" Micha³" <> wrote in message news:gmdgsj$3f0$... > Witam, > > Co¶ moje auto ma ostatnio pecha, > -krawêznik > -krawêznik ponownie tylko mocniej > -zde¿ak W tych przypadkach jedynym pechem tego auta jest kierowca... Pozdrawiam Kamil |
Micha³ pisze:
> -¶wiece siê zacze³y koñczyæ > -no i w koñcu co¶ wybuch³o i je¼dzi tylko na bêzynie Koñcz±ce siê ¶wiece "wybuch³y" LPG, a ten rozwali³ dolot. By³o wynieniæ kiedy zaczê³y siê koñczyæ, wróæ: ZANIM. By³oby taniej... Teraz mo¿esz: a) wymieniæ ¶wiece i ten plastik b) dalej nie wymieniaæ ¶wiec, a plastik skleiæ ta¶m±, wtedy po nastêpnym strzale bêdzie przynajmniej wiadomo, ¿e pu¶ci ta¶ma, a nie co innego :) -- Jakub Witkowski | Prezentowane opinie mog± byæ niepowa¿ne, z domeny | nieprawdziwe, lub nie odpowiadaæ w czê¶ci gts /kropka/ pl | lub ca³o¶ci pogl±dom ich Autora. |
U¿ytkownik "Lukasz W." <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:gme54c$15u$.neostrada.pl... > dok³adnie, a powodem takiego zachowania zdecydowanie mog± byæ > wyeksploatowane ¶wiece > bardzo istotne jest aby je wymieniac co ok 25tys km jesli > jezdzimy na LPG > generalnie przy LPG nale¿y dbaæ o Wysokie Napiecie No nie wiem - ja nie dbalem a nic mi nie wybuchalo .. J. |
J.F. <.pl> napisa³(a):
> U¿ytkownik "Lukasz W." <> napisa³ w > wiadomo¶ci news:gme54c$15u$.neostrada.pl... > > dok³adnie, a powodem takiego zachowania zdecydowanie mog± byæ > > wyeksploatowane ¶wiece > > bardzo istotne jest aby je wymieniac co ok 25tys km jesli > > jezdzimy na LPG > > generalnie przy LPG nale¿y dbaæ o Wysokie Napiecie > > No nie wiem - ja nie dbalem a nic mi nie wybuchalo .. > dzia³a :) - tak moze byæ ? http://img87.imageshack.us/my.php?image=2minmgya9.jpg aha ale wcze¶niej po wybuchu zrobi³em z 40km - to nic siê nie sta³o ? pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
> > Co¶ moje auto ma ostatnio pecha,
> > -krawêznik > > -krawêznik ponownie tylko mocniej > > -zde¿ak > > > W tych przypadkach jedynym pechem tego auta jest kierowca... > Nie, nie ... Stanowczo stwierdzam ¿e pech jest po stronie auta. pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Michał pisze:
> aha ale wcześniej po wybuchu zrobiłem z 40km - to nic się nie stało ? To zależy, czy zassał Ci jakiś syf do silnika, czy nie... -- Chrumka i kwiczy w leśnej dziczy |
" Micha³" <> wrote in message news:gmejm9$1gu$... >> > Co¶ moje auto ma ostatnio pecha, >> > -krawêznik >> > -krawêznik ponownie tylko mocniej >> > -zde¿ak >> >> >> W tych przypadkach jedynym pechem tego auta jest kierowca... >> > > Nie, nie ... > Stanowczo stwierdzam ¿e pech jest po stronie auta. No mowie - ma pecha ze kierowca ciaga je po kraweznikach. ;) Pozdrawiam Kamil |