![]() |
Filtr kabinowy weglowy - dobry i tani ?
Chcia³bym kupiæ filtr z dodatkiem wêgla aktywowanego, ale s± drozsze tak mniej wiêcej x2 od "zwyk³ych" - czy w ogóle warto wêglowy, i ewentualnie co z aledrogo polecacie/unikaæ?
Jazda to miasto. THX |
Re: Filtr kabinowy weglowy - dobry i tani ?
666 pisze:
> Chcia³bym kupiæ filtr z dodatkiem wêgla aktywowanego, ale s± drozsze tak mniej wiêcej x2 od "zwyk³ych" - czy w ogóle warto wêglowy, i ewentualnie co z aledrogo polecacie/unikaæ? > Jazda to miasto. IMHO warto, pochlania jednak troche smrodu z zewnatrz :) Raczej nie polecam Filtrona. Pozdrawiam Pawel |
>> Chcia³bym kupiæ filtr z dodatkiem wêgla aktywowanego, ale s± drozsze tak >> mniej wiêcej x2 od "zwyk³ych" - czy w ogóle warto wêglowy, i ewentualnie >> co z aledrogo polecacie/unikaæ? >> Jazda to miasto. > > IMHO warto, pochlania jednak troche smrodu z zewnatrz :) > Raczej nie polecam Filtrona. Zgadzam siê z powy¿szym. U mnie purflux sie sprawdza, a ró¿nica w tym przypadku to pare zl, a nie x2. -- Jarek |
JBART pisze:
>> IMHO warto, pochlania jednak troche smrodu z zewnatrz :) >> Raczej nie polecam Filtrona. > Zgadzam siê z powy¿szym. > U mnie purflux sie sprawdza, a ró¿nica w tym przypadku to pare zl, a nie x2. Dokladnie. Filtron nie dosc ze potrafi byc drozszy od Purfluxa, to jeszcze nie raz nie ma plastikowej ramki usztywniajacej z zatrzaskami, wiec filtr lata sobie luzem po skrzynce - ¿enada :-/ Pozdrawiam Pawel |
U¿ytkownik "DoQ" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gm1l94$6d2$.neostrada.pl... > JBART pisze: >>> IMHO warto, pochlania jednak troche smrodu z zewnatrz :) >>> Raczej nie polecam Filtrona. >> Zgadzam siê z powy¿szym. >> U mnie purflux sie sprawdza, a ró¿nica w tym przypadku to pare zl, a nie >> x2. > > Dokladnie. Filtron nie dosc ze potrafi byc drozszy od Purfluxa, to jeszcze > nie raz nie ma plastikowej ramki usztywniajacej z zatrzaskami, wiec filtr > lata sobie luzem po skrzynce - ¿enada :-/ Te¿ potwierdzam, ¿e Filtron jest kiepski (kartonowa ramka) a w dobrej cenie mo¿na kupiæ te¿ uczciwe filtry wêglowe Zaffo. pozdro PeJot |
U¿ytkownik "PeJot - Krk" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:gm1ns6$uv3$.pl... > U¿ytkownik "DoQ" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:gm1l94$6d2$.neostrada.pl... >> JBART pisze: >>>> IMHO warto, pochlania jednak troche smrodu z zewnatrz :) >>>> Raczej nie polecam Filtrona. >>> Zgadzam siê z powy¿szym. >>> U mnie purflux sie sprawdza, a ró¿nica w tym przypadku to pare zl, a nie >>> x2. >> >> Dokladnie. Filtron nie dosc ze potrafi byc drozszy od Purfluxa, to >> jeszcze nie raz nie ma plastikowej ramki usztywniajacej z zatrzaskami, >> wiec filtr lata sobie luzem po skrzynce - ¿enada :-/ > > Te¿ potwierdzam, ¿e Filtron jest kiepski (kartonowa ramka) a w dobrej > cenie > mo¿na kupiæ te¿ uczciwe filtry wêglowe Zaffo. > A ja mam inne zdanie co do Filtrona. Kabinowemu nic nie brakowa³o (nie wyró¿nia³ sie niczym na minus) za to filtr oleju (u mnie jest bez obudowy blaszanej) mia³ wiecej tych plis i wszystkie równiutkie czy jak siê to mówi w przeciwieñstwie do np MANa. |
> A ja mam inne zdanie co do Filtrona. Kabinowemu nic nie brakowa³o (nie
> wyró¿nia³ sie niczym na minus) za to filtr oleju (u mnie jest bez obudowy > blaszanej) mia³ wiecej tych plis i wszystkie równiutkie czy jak siê to > mówi w przeciwieñstwie do np MANa. mój kabinowy filtron, to by³a tandeta taka jak wy¿ej koledzy wspomnieli - ramka kartonowa, ktora zmieni³a kszta³t pewnie w trakcie zak³adania, wskutek czego czê¶æ powietrza puszcza³ bokiem. Zak³ada³ facet serwisuj±cy klimê, na tyle sprawny, ¿e na chama tego nie robi³ :). Dla mnie widok tego filtra po wyjêciu, by³ wystarczaj±cym powodem, ¿eby nigdy nie kupowaæ tak wa¿nego filtra, jak filtr oleju od tego producenta. -- Jarek |
666 pisze:
> Chcia³bym kupiæ filtr z dodatkiem wêgla aktywowanego, ale s± drozsze tak mniej wiêcej x2 od "zwyk³ych" - czy w ogóle warto wêglowy, i ewentualnie co z aledrogo polecacie/unikaæ? > Jazda to miasto. Ale ¿ywotno¶æ (czas dzia³ania) tego wêgla aktywowanego w takim filtrze to chyba liczy siê w minutach? Tego musia³oby tona by filtrowaæ d³ugo i sensownie, wiêc albo 98% powietrza przechodzi bez filtracji, albo po paru minutach filtrowania mokrego syfiastego powietrza wêgiel robi tylko za barwnik w filtrze... -- | Bartlomiej Kuzniewski | GG:23319 tel +48 696455098 | |
Filtron jest oczywi¶cie poni¿ej jakiejkolwiek krytyki: i filtr kabinowy, i filtr powietrza s± ma³o sztywne na swoich ramkach, przez co s± "zasysane" przez ró¿nicê cisnien powietrza i robi siê z nich kapelusik zamiast p³askiego filtra.
Co siê robi wewnatrz Filtrona oleju i Filtrona paliwa to nawet nie chcê mysleæ. ----- > mój kabinowy filtron, to by³a tandeta taka jak wy¿ej koledzy wspomnieli - ramka kartonowa, ktora zmieni³a kszta³t pewnie w trakcie zak³adania, wskutek czego czê¶æ powietrza puszcza³ bokiemZak³ada³ facet serwisuj±cy klimê, na tyle sprawny, ¿e na chama tego nie robi³ :). Dla mnie widok tego filtra po > wyjêciu, by³ wystarczaj±cym powodem, ¿eby nigdy nie kupowaæ tak wa¿nego > filtra, jak filtr oleju od tego producenta. > > -- > Jarek > > |
Agent pisze:
> A ja mam inne zdanie co do Filtrona. Kabinowemu nic nie brakowa³o (nie > wyró¿nia³ sie niczym na minus) za to filtr oleju (u mnie jest bez > obudowy blaszanej) mia³ wiecej tych plis i wszystkie równiutkie czy jak > siê to mówi w przeciwieñstwie do np MANa. pomijajac zupelnie fakt ze naby³em kiedys MANa z napisem made by Filtron ;) -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |