![]() |
Sprzeda¿ samochodu 0 jakie dokumenty
Czesc,
Mam zamiar sprzedac auto, kupione od handlarza (ale handlarz ma firme), ktory sprowadzi³ je z Niemiec. Pierwsza rejestracja w kraju by³a ju¿ na mnie. No i w sumie nie wiem jakie dokumenty musze daæ nabywcy w oryginale, jakie w postaci kserówek, a jakich wcale nie musze mu dawaæ. Jest tego ca³a masa: briefy, stary-niemiecki dowod rejestracyjny,tlumaczenia, KRS handlarza,akcyza, Vat25, recykling,fvta od handlarza. Wiec? Napewno muszê mu dac w oryginale: dowód rejestracyjny, ksiazke auta, ubezpieczenie, co dalej? Jestem w tym calkiem zielony - wiec nie bijcie... google nt. dokumentów w sprzedazy auta z niemiec wywala 10000 stron ale wszystko dotyczy pierwszej rejestracji w Polsce anie mojego przypadku. z góry dzieki... |
Re: Sprzeda¿ samochodu 0 jakie dokumenty
U¿ytkownik "Zygmunt" < > > Napewno muszê mu dac w oryginale: > dowód rejestracyjny, > ksiazke auta, > ubezpieczenie, Tylko to MUSISZ, reszte jak uwazasz :) |
Re: Sprzeda¿ samochodu 0 jakie dokumenty
>> Napewno muszê mu dac w oryginale:
>> dowód rejestracyjny, >> ksiazke auta, >> ubezpieczenie, > > Tylko to MUSISZ, reszte jak uwazasz :) > Jako, ¿e niedawno takie auto sprzedawa³em to mogê podpowiedzieæ, ¿e reszty raczej nie warto dawaæ w przypadku kiedy auto sprowadza³ handlarz. W dokumentach mog± byæ ró¿ne kwiatki, które nie wzbudzaj± zaufania ewentualnego nabywcy do Ciebie, ani twojego auta. Jak jest ju¿ zarejestrowane w Polsce, dokumenty potrzebne do poprzedniej rejestracji nie s± nowemu nabywcy do niczego potrzebne. Daj ksi±¿kê serwisow± je¶li jest i nie jest jaka¶ lewa. |
Re: Sprzedaż samochodu 0 jakie dokumenty
ok, wielkie dzieki! za info
|