![]() |
[lekko OT] Ach te ksenony :)
Po ostatnim pobycie w ojczyznie rzucilo mi sie w oczy, ze bardzo duzo aut
udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej. Generalnie nie moja sprawa ale wiocha traca. Jak ja nienawidze odcinka Zgorzelec-Krzywa :-/ topek -> jak zawsze pozdrawiajacy -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Ach te ksenony :)
bardzo Cie szanuje ale skoncz juz z ta maniera pisania o "ostatnim
pobycie w ojczyznie" gdzie jestes coraz to nowymi rzeczami zaskakiwany. |
Re: [lekko OT] Ach te ksenony :)
U¿ytkownik "topek " <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gk7jib$j0s$... > udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej. |
U¿ytkownik "topek " <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:gk7jib$j0s$... > Po ostatnim pobycie w ojczyznie rzucilo mi sie w oczy, ze bardzo > duzo aut > udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej. > Generalnie nie moja sprawa ale wiocha traca. Ale w jakim sensie udaja? > Jak ja nienawidze odcinka Zgorzelec-Krzywa :-/ Nie martw sie - juz niedlugo. I znowu bedziesz mogl nienawidzic tylko odcinka Kepno-Wielun :-) J. |
> > udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej.
> To co ja czesto w mojej wsi widywalem to byly raczej (pewny nie jestem) zarowki udajace kolor ksenona. Trudno to jednoznacznie stwierdzic w trakcie jazdy. Smiesznie wygladaja poldki czy inne cinque z "ksenonami" No ale to dyskusja o gustach. Moze oni lepiej widza dzieki takiemu swiatlu? topek -> jak zawsze pozdrawiajacy -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
J.F. <.pl> napisa³(a):
> U¿ytkownik "topek " <> napisa³ w > wiadomo¶ci news:gk7jib$j0s$... > > Po ostatnim pobycie w ojczyznie rzucilo mi sie w oczy, ze bardzo > > duzo aut > > udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej. > > Generalnie nie moja sprawa ale wiocha traca. > Ale w jakim sensie udaja? Bo to (chyba) zarowki majace kolor a'la xenon. W kazdym badz razie cala lampa jest tym swiatlem wypelniona. Ksenony sa bardziej punktowe (soczewka). > > Jak ja nienawidze odcinka Zgorzelec-Krzywa :-/ > Nie martw sie - juz niedlugo. > I znowu bedziesz mogl nienawidzic tylko odcinka Kepno-Wielun :-) A raczej wielun belchatow :) Nie jezdze przez wrocek-olesnice-kepno tylko A4 do Opola i potem przez kluczbork-wielun :) topek -> jak zawsze pozdrawiajacy -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
> bardzo Cie szanuje ale skoncz juz z ta maniera pisania o "ostatnim
> pobycie w ojczyznie" gdzie jestes coraz to nowymi rzeczami > zaskakiwany. Dlaczego Cie to irytuje? Opisuje swoje obserwacje, cos co mi sie rzucilo w oczy pasujacego mniej lub bardziej do tej grupy. Co w tym zlego? Chyba ze zdanie: "po ostatnim pobycie..." :) topek -> jak zawsze pozdrawiajacy -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
> Bo to (chyba) zarowki majace kolor a'la xenon.
> W kazdym badz razie cala lampa jest tym swiatlem wypelniona. Ksenony sa > bardziej punktowe (soczewka). Nie s± tak punktowe jak soczewka. Soczewka =/ ksenon. |
U¿ytkownik "topek " <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:gk7rkf$4f6$... > J.F. <.pl> napisa³(a): >> Ale w jakim sensie udaja? > Bo to (chyba) zarowki majace kolor a'la xenon. > W kazdym badz razie cala lampa jest tym swiatlem wypelniona. > Ksenony sa > bardziej punktowe (soczewka). Tak gwoli scislosci to istnieja tez palniki D2R do zwierciadel. >> > Jak ja nienawidze odcinka Zgorzelec-Krzywa :-/ >> Nie martw sie - juz niedlugo. >> I znowu bedziesz mogl nienawidzic tylko odcinka Kepno-Wielun :-) > A raczej wielun belchatow :) > Nie jezdze przez wrocek-olesnice-kepno tylko A4 do Opola i potem > przez > kluczbork-wielun :) Ale jak sie jedzie z Wrocka i pojezdzi po tych wiochach, to przed Belchatowem robi sie przyjemnie - szeroka droga, dlugie proste, umiarkowany ruch .. J. |
On 9 Sty, 16:46, "topek " <> wrote:
> > > udaje, ze ma ksenony. Nawet takie taczki, 2x drozsze od mojej. > > > > To co ja czesto w mojej wsi widywalem to byly raczej (pewny nie jestem) > zarowki udajace kolor ksenona. Trudno to jednoznacznie stwierdzic w trakcie jazdy. > Smiesznie wygladaja poldki czy inne cinque z "ksenonami" W okolicach Strzelec Opolskich jezdzi Fiat 126p z najprawdziwszym zestawem HID, chyba bixenon, na H4. Wyglada bosko! pozdr AA |