![]() |
astronauci na drogach
Witam kolegów, Mam tak± propozycjê. Parê razy mi siê zdarzy³o, ¿e o¶lepiona ¶wiat³ami tych z naprzeciwka, pu¶ci³am im znak d³ugimi. No i parê razy mi siê przytrafi³o, ¿e kole¶ w³±czy³ d³ugie... :o Czy nie mogliby¶my siê umówiæ, ¿e w³±czenie d³ugich na 1 sek. np. bêdzie oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" Jedzie taki, z daleka widaæ, ¿e gwiazdy pod¶wietla, a jak faktycznie w³±czy d³ugie, to jakby stroboskopem po oczach pojecha³... Co o tym my¶licie, mia³oby to szanse powodzenia? Pozdrawiam M. -- Gdy¿ rodzaj ludzki w swej niedoli rozporz±dza jedn± naprawdê skuteczn± broni± [...] Nic nie mo¿e siê przeciwstawiæ *napadowi ¶miechu* (Mark Twain) |
Re: astronauci na drogach [ot]
Mona Lu wrote:
> [...] w³±czenie d³ugich na 1 sek. Chcesz kogos zabic? Sekunda to wbrew pozorom calkiem sporo czasu. -- NotBear |
Re: astronauci na drogach
U¿ytkownik "Mona Lu" <> napisa³ > > Czy nie mogliby¶my siê umówiæ, ¿e w³±czenie d³ugich na 1 sek. np. bêdzie > oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" > > A z kim sie chcesz umowic? Z tymi co pisza na PMS? Uwazasz ze to PMS-owicze maja zle ustawione swiatla? Pozdr -- Hinek |
NotBear pisze:
> Mona Lu wrote: >> [...] w³±czenie d³ugich na 1 sek. > > Chcesz kogos zabic? Sekunda to wbrew pozorom calkiem sporo czasu. W³a¶nie dlatego tam by³o jeszcze "np.", Mistrzu Cytowania. Co do tematu, to có¿, w miêdzyczasie doczyta³am w±tek o ksenonach i tak mi wychodzi, ¿e to na nic, bo one i tak mog± o¶lepiaæ jak siê zabrudz±... Pozdrawiam M. -- Gdy¿ rodzaj ludzki w swej niedoli rozporz±dza jedn± naprawdê skuteczn± broni± [...] Nic nie mo¿e siê przeciwstawiæ *napadowi ¶miechu* (Mark Twain) |
Mona Lu w <news:gk5llf$qjv$.neostrada.pl>:
> NotBear pisze: >> Mona Lu wrote: >>> [...] w³±czenie d³ugich na 1 sek. >> Chcesz kogos zabic? Sekunda to wbrew pozorom calkiem sporo czasu. > W³a¶nie dlatego tam by³o jeszcze "np.", Mistrzu Cytowania. O tym piszesz >>> np. bêdzie oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" ? W takim razie zastanów siê, czy aby na pewno we w³a¶ciwym miejscu umie¶ci³a¶ "np."? -- Tomasz Nycz [priv-->>X-Email] |
Hinek pisze:
> A z kim sie chcesz umowic? Z tymi co pisza na PMS? Uwazasz ze to > PMS-owicze maja zle ustawione swiatla? > Pozdr > Nie, znaczna czê¶æ PMS-owiczów ma ¶wiat³a których nie da siê ustawiæ. Xhinony czy jako¶ tak :) |
On Thu, 08 Jan 2009 20:10:48 +0100, Mona Lu wrote:
>Czy nie mogliby¶my siê umówiæ, ¿e w³±czenie d³ugich na 1 sek. np. bêdzie >oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" Jedzie taki, z daleka widaæ, ¿e >gwiazdy pod¶wietla, a jak faktycznie w³±czy d³ugie, to jakby >stroboskopem po oczach pojecha³... > >Co o tym my¶licie, mia³oby to szanse powodzenia? Duzo tych uzytecznych sygnalow przydaloby sie. "uwaga misie", "bez swiatel jedziesz", "przeciwmgielne masz wlaczone", "cos ci sie dymi" .. innymi slowy - kup CB i namow znajomych :-) J. |
Hinek pisze:
> > U¿ytkownik "Mona Lu" <> napisa³ >> >> Czy nie mogliby¶my siê umówiæ, ¿e w³±czenie d³ugich na 1 sek. np. bêdzie >> oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" >> >> > A z kim sie chcesz umowic? Z tymi co pisza na PMS? Uwazasz ze to > PMS-owicze maja zle ustawione swiatla? > Pozdr > No w³a¶nie... Ale ju¿ sobie wyobrazi³am tak± akcjê, wszyscy zaczynaj± mrugaæ, gazety pisz±, astronauci jad± siê regulowaæ, ksenonowcy kupuj± porz±dne te tam co ¶wiec±, nikt nikogo nie o¶lepia... eh, rozmarzy³am siê! :) Pozdrawiam M. -- Gdy¿ rodzaj ludzki w swej niedoli rozporz±dza jedn± naprawdê skuteczn± broni± [...] Nic nie mo¿e siê przeciwstawiæ *napadowi ¶miechu* (Mark Twain) |
'Tom N' pisze:
> Mona Lu w <news:gk5llf$qjv$.neostrada.pl>: > >> NotBear pisze: >>> Mona Lu wrote: >>>> [...] w³±czenie d³ugich na 1 sek. > >>> Chcesz kogos zabic? Sekunda to wbrew pozorom calkiem sporo czasu. > >> W³a¶nie dlatego tam by³o jeszcze "np.", Mistrzu Cytowania. > > O tym piszesz > >>>> np. bêdzie oznacza³o "sprawd¼ regulacjê ¶wiate³?" > > ? > > W takim razie zastanów siê, czy aby na pewno we w³a¶ciwym miejscu > umie¶ci³a¶ "np."? > Jak masz problemy ze zrozumieniem szyku przestawnego, to zastanów siê, czy zas³u¿y³e¶ na te tam dowody ze szkó³. :P Tak, jest w tym zdaniu b³±d. Interpunkcyjny. Widzia³am tu powa¿niejsze byki i nikt siê nie czepia³, chyba ¿e nie mia³ nic ciekawego do powiedzenia w temacie. Pozdrawiam M. -- Gdy¿ rodzaj ludzki w swej niedoli rozporz±dza jedn± naprawdê skuteczn± broni± [...] Nic nie mo¿e siê przeciwstawiæ *napadowi ¶miechu* (Mark Twain) |
U¿ytkownik "Mona Lu" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gk5j76$hu1$.neostrada.pl... > > Witam kolegów, > > Mam tak± propozycjê. Parê razy mi siê zdarzy³o, ¿e o¶lepiona ¶wiat³ami > tych z naprzeciwka, pu¶ci³am im znak d³ugimi. No i parê razy mi siê > przytrafi³o, ¿e kole¶ w³±czy³ d³ugie... :o ciach > Co o tym my¶licie, mia³oby to szanse powodzenia? > Kup CB u nas we wsi prawie wszyscy kierowcy dzieki strazy miejskiej stawiajacej fotoradar dokladnie pod znakiem ograniczenia sie juz obradiowali i jak cos maja do powiedzenia to mowia. Mowia gdzie lobuzy stoja (to najlagodniejsze okreslenie tych kolesi) i mowia jak widza jakas usterke w Twoim aucie, wiekszosc radio wlacza bo to sie po prostu oplaca i wcale nie dlatego ze jestesmy we wsi milosnikami jezdzenia 120 przez teren zabudowany. -- Pozdrawiam ZHO Prawdopodobnie najstarsza strona akwarystyczna po polsku. |