![]() |
Audio z TV w samochodzie.
Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e pokaza³o siê trochê odtwarzaczy posiadaj±cych TV
w do¶æ zno¶nej cenie (do 500 z³). Do¶æ czêsto czekam na kogo¶ w samochodzie i fajnie by by³o w tym czasie co¶ ogl±dn±æ. Zastanawiam siê ile jest wart taki TV w odbiorniku samochodowym. Pewno macie takie odbiorniki w swoich samochodach. Proszê, podzielcie siê opiniami. Zaznaczam, ¿e nie jestem jakim¶ maniakiem audio video. |
Re: Audio z TV w samochodzie.
teste pisze:
> Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e pokaza³o siê trochê odtwarzaczy posiadaj±cych TV > w do¶æ zno¶nej cenie (do 500 z³). > Do¶æ czêsto czekam na kogo¶ w samochodzie i fajnie by by³o w tym czasie > co¶ ogl±dn±æ. Zastanawiam siê ile jest wart taki TV w odbiorniku > samochodowym. > Pewno macie takie odbiorniki w swoich samochodach. Proszê, podzielcie > siê opiniami. > Zaznaczam, ¿e nie jestem jakim¶ maniakiem audio video. po przetestowaniu chiñskiego radia z TV wiem, ¿e nie warto. Odbiór jest dobry tylko na postoju i tylko przy silnym sygnale. Podczas jazdy jest fatalnie, obraz za¶nierzony i migaj±cy na niebiesko (gdy gubi sygna³ to wrzuca taki "blue screen"). Ogólnie nie polecam. Je¿eli ju¿ to tylko z tunerem cyfrowym DVB-T MPEG2/MPEG4 AVC - ale takie narazie s± drogie. |
Jola Lojalna pisze:
> teste pisze: >> Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e pokaza³o siê trochê odtwarzaczy posiadaj±cych >> TV w do¶æ zno¶nej cenie (do 500 z³). >> Do¶æ czêsto czekam na kogo¶ w samochodzie i fajnie by by³o w tym >> czasie co¶ ogl±dn±æ. Zastanawiam siê ile jest wart taki TV w >> odbiorniku samochodowym. >> Pewno macie takie odbiorniki w swoich samochodach. Proszê, podzielcie >> siê opiniami. >> Zaznaczam, ¿e nie jestem jakim¶ maniakiem audio video. > > po przetestowaniu chiñskiego radia z TV wiem, ¿e nie warto. Odbiór jest > dobry tylko na postoju i tylko przy silnym sygnale. Podczas jazdy jest > fatalnie, obraz za¶nierzony i migaj±cy na niebiesko (gdy gubi sygna³ to > wrzuca taki "blue screen"). Ogólnie nie polecam. Je¿eli ju¿ to tylko z > tunerem cyfrowym DVB-T MPEG2/MPEG4 AVC - ale takie narazie s± drogie. Dziêki za opinie. Chyba poczekam jak te lepsze staniej± ;) |
> Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e pokaza³o siê trochê odtwarzaczy posiadaj±cych TV w
> do¶æ zno¶nej cenie (do 500 z³). Chinski sprzet za 500 to pewnie dlugo nie podziala, ale jakby tak zepsutym rzucic w szybe kogos kto z nadmierna predkoscia jedzie lewym pasem? ;) Pozdrawiam, HK |
HK pisze:
>> Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e pokaza³o siê trochê odtwarzaczy posiadaj±cych >> TV w do¶æ zno¶nej cenie (do 500 z³). > > Chinski sprzet za 500 to pewnie dlugo nie podziala, ale jakby tak > zepsutym rzucic w szybe kogos kto z nadmierna predkoscia jedzie lewym > pasem? ;) ?? Dziwny pomys³. Kiedy¶ kupi³em JVC - super, bo za pó³ roku star³y siê napisy na klawiszach, a plastikowy panel trzeszcza³ a¿ mi³o. Pad³ po 1,5 roku. Potem kupi³em kilka razy tañszy Dalco. Du¿o lepiej wyposa¿ony i wykonany nie z tandetnego plastiku ale z aluminium. Funkcji wiêcej, nic siê nie star³o i dzia³a³ 4 lata. Sprzeda³em go z samochodem. Pewno dalej dzia³a. Wiêc cena i marka, to ¿aden wyznacznik. Z reszt± teraz wszystko jest z chin :) |
U¿ytkownik "Jola Lojalna" napisa³ w wiadomo¶ci > teste pisze: > po przetestowaniu chiñskiego radia z TV wiem, ¿e nie warto. Odbiór jest > dobry tylko na postoju i tylko przy silnym sygnale. Podczas jazdy jest > fatalnie, obraz za¶nierzony i migaj±cy na niebiesko (gdy gubi sygna³ to > wrzuca taki "blue screen"). Ogólnie nie polecam. Je¿eli ju¿ to tylko z > tunerem cyfrowym DVB-T MPEG2/MPEG4 AVC - ale takie narazie s± drogie. Jak co¶ to stawiaj na mpeg4 ze wzglêdu na standard w Polsce. Co do marki to nawet z takiego niefirmowego radiam mo¿na podrasowaæ. Przewa¿nie s± montowane chip jak w wiêkszo¶ci modeli i wszystko zale¿y od filtrów a to ³atwo sonie mo¿na zmieniæ. (Przynajmniej ja dalco sobie podrasowa³em). -- MS |
xymax pisze:
> U¿ytkownik "Jola Lojalna" napisa³ w wiadomo¶ci >> teste pisze: >> po przetestowaniu chiñskiego radia z TV wiem, ¿e nie warto. Odbiór jest >> dobry tylko na postoju i tylko przy silnym sygnale. Podczas jazdy jest >> fatalnie, obraz za¶nierzony i migaj±cy na niebiesko (gdy gubi sygna³ to >> wrzuca taki "blue screen"). Ogólnie nie polecam. Je¿eli ju¿ to tylko z >> tunerem cyfrowym DVB-T MPEG2/MPEG4 AVC - ale takie narazie s± drogie. > > Jak co¶ to stawiaj na mpeg4 ze wzglêdu na standard w Polsce. Co do marki to > nawet z takiego niefirmowego radiam mo¿na podrasowaæ. Przewa¿nie s± > montowane chip jak w wiêkszo¶ci modeli i wszystko zale¿y od filtrów a to > ³atwo sonie mo¿na zmieniæ. (Przynajmniej ja dalco sobie podrasowa³em). Hm... w³a¶nie tak mi mówiono, ¿e teraz podzespo³y czy to Sony, czy noname, to to samo. Ja z radia Dalco, a dok³adnie z jego wykonania by³em bardzo zadowolony. Prawdê mówi±c, to jak nie jestem znawc± i fanem audio, to wyra¼nie s³ysza³em, ¿e gra³ lepiej ni¿ du¿o dro¿szy JVC, którego mia³em wcze¶niej. No to mam mieszane uczucia... mo¿e jednak kupiê, a kto¶ mi ewentualnie zmodyfikuje :) |