![]() |
daewoo chairman? Ktos ma?
Jak wrazenia?
Faktycznie to troche gorsza klasa S, czy nawet nie ma co porownywac? Jak z awaryjnoscia i serwisem? Pzdr M. |
Re: daewoo chairman? Ktos ma?
U¿ytkownik "Michal B." <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gj82m3$l2r$... > Jak wrazenia? > Faktycznie to troche gorsza klasa S, czy nawet nie ma co porownywac? > Jak z awaryjnoscia i serwisem? > Chcialem to kiedys kupic dopuki nie nauczono mnie dorabiac ideologi do danej marki i modelu. Z charimanem jest jak z boxterem, jest dla ludzi ktorym w zyciu nie wyszlo. Co do awaryjnosci zamilkne bo nie macalem. W140 fajne auto i czesci w moim regionie dostatek, ale niestety to juz stare auto mimo wszystko. Ja na przekor wszystkim opiniom mam zamiar kupic W211 bo mi sie po prostu podoba a na utrzymanie W220 mnie po prostu nie stac. |
emes pisze:
> > Ja na przekor wszystkim opiniom mam zamiar kupic W211 bo mi sie po prostu > podoba a na utrzymanie W220 mnie po prostu nie stac. > > jak 211 to tylko po 2005 r. Bo wcze¶niejsze maj± ten pieprzony SBC, który sie zu¿ywa, a nowy kosztuje ok 6 tys i trzeba wydaæ bo bez hamulców nie da je¼dziæ. -- Mercedes-Benz 300E Blos Edyszyn :P |
Michal B. <> napisa³(a):
> Jak wrazenia? > Faktycznie to troche gorsza klasa S, czy nawet nie ma co porownywac? > Jak z awaryjnoscia i serwisem? > To jest bardziej E, i zbudowane na bazie w124 jak je¼dzi³em lanosem to siê zastanawia³em ale mi przesz³o :) Z tym ze na zywo nie widzia³em nigdy w ¶rodku tego :). Pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
> Jak wrazenia?
> Faktycznie to troche gorsza klasa S, czy nawet nie ma co porownywac? > Jak z awaryjnoscia i serwisem? przejecha³em tym autem tysi±ce kilometrów jako pasa¿er. auto mia³o zamontowany gaz i NIGDY nic siê nie zepsu³o. znam w³a¶ciciela i wiem ¿e na pewno by co¶ wpsomnia³. sprzeda³ i mi³o wspomina. bardzo wygodne auto, full wypasione, na podzespo³ach logo "gwiazdy" pzdr GL |
Micha³ pisze:
> To jest bardziej E, i zbudowane na bazie w124 jak je¼dzi³em lanosem > to siê zastanawia³em ale mi przesz³o :) > Z tym ze na zywo nie widzia³em nigdy w ¶rodku tego :). W124 nie ma 2900mm rozstawu osi i ponad 5m dlugosci. Pozdrawiam Pawel |
U¿ytkownik "Michal B." > Faktycznie to troche gorsza klasa S, czy nawet nie ma co porownywac? > Jak z awaryjnoscia i serwisem? Ciezko porownywac S-klase do tego "cudenka". Wyposazenie o niebo gorsze (4Xairbagi w 2001 roku wolaja o pomste z nieba), "drewno" w srodku wyglada tak plastikowo ze zastanawiasz sie po co wogole ktokolwiek chcial uzyskac efekt drewna. Wykonczenie tragiczne, skrzypiace - wedlug mnie to taki wyrosniety Matiz :) Z identycznym jak w Matizie wykonczeniem i materialami uzytymi przy produkcji. Silnik niby Merca, ale cala otoczka (oprzyrzadowanie) to juz koncepcja wlasna koreancow, a z tym moze byc roznie. Czesci praktycznie brak. Z calym szacunkiem ale to auto nie przekonuje do siebie.Za takie pieniazki lepiej miec starsza A8, Bmw7 czy prawdziwa Sklase! |
> jak 211 to tylko po 2005 r. Bo wcze¶niejsze maj± ten pieprzony SBC, > który sie zu¿ywa, a nowy kosztuje ok 6 tys i trzeba wydaæ bo bez hamulców > nie da je¼dziæ. > to sie podobno naprawic da za 800 zl |
> > To jest bardziej E, i zbudowane na bazie w124 jak je¼dzi³em lanosem
> > to siê zastanawia³em ale mi przesz³o :) > > Z tym ze na zywo nie widzia³em nigdy w ¶rodku tego :). > > W124 nie ma 2900mm rozstawu osi i ponad 5m dlugosci. Zawsze mo¿na dospawaæ :) przej¿a³em raz jeszcze: dziwne auto du¿e, bardzo du¿e, lekkie i s³abo wypasione choæ w dziwny sposób :) niby co¶ na styl lexusa LS, albo maybacha. Design technologiczny jak niemcy/francja lata 80', a faktyczna technologia to na¶cie lat za nimi :) ale jest nowy model2008 - ju¿ ma nawet zawieszenie aktywne - wow :) niemcy to mieli... ? 1991 ? francuzi 1989 ? i 1992 ? japoñce 1989 ? o i ekran LCD navi fabryczna :) niemcy znowu 1995 (chyba pierwsze mia³y czanrnobia³e) ? francja 1996 (tu ju¿ kolor)? pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
> > jak 211 to tylko po 2005 r. Bo wcze¶niejsze maj± ten pieprzony SBC,
> > który sie zu¿ywa, a nowy kosztuje ok 6 tys i trzeba wydaæ bo bez hamulców > > nie da je¼dziæ. > > > to sie podobno naprawic da za 800 zl A co to jest ? i czemu prawie tyle co za zawieszenie :) ? dotyczy to modelu W220 ? 1998-2005 ? czy mo¿e jak siê kupi z tym czym¶ dobrym to siê przejedzie 80kkm i sprzeda :) (tak sie troche nad nim zastanawiam, ale jak sobie francuza ustawi³em na putpit to chyba jednak nie merc ;), powoli siê przekonuje ;) ) pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |