![]() |
XR 650 R pytanie ;)
Witam !
Dziêki Rafa³ 450exc zrezygnowa³em z 250 2t i za namowa dobrego mechanika chcê zasi±¶æ na XR 650 R. Mam pytanie to jest jednogarowiec, jak by siê spisywa³ na trasach Kielce-Wawa, Kielce-Kraków. (150-200km) czy moto siê nie bêdzie mêczy³ ?? a jak by tak na takie trasy kupiæ mu komplet kó³ SM..?? Pozdrawiam Weso³ych Swi±t Marcin -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
Re: XR 650 R pytanie ;)
On 2008-12-25 10:59:56 +0100, Martin.W <> said:
> Dziêki Rafa³ 450exc zrezygnowa³em z 250 2t i za namowa dobrego > mechanika chcê zasi±¶æ na XR 650 R. Do latania w terenie? IMHO ¶redni pomys³. Ciê¿kie i drogie, ale faktycznie bardzo trwa³e. > Mam pytanie to jest jednogarowiec, jak by siê spisywa³ na trasach > Kielce-Wawa, Kielce-Kraków. (150-200km) czy moto siê nie bêdzie mêczy³ > ?? Zale¿y jakiej przelotowej oczekujesz. > a jak by tak na takie trasy kupiæ mu komplet kó³ SM..?? Bêdziesz potrzebowa³ conajmniej opon szosowych, ko³a SM s± sensownym pomys³em, choæ nietanim. Przyda³by siê jeszcze drugi napêd (lub chocia¿ druga tylna zembatka). No i pomy¶ jak czêsto bedzie Ci siê chcia³o robiæ przek³adki. -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
U¿ytkownik "de Fresz" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gj0056$coi$... > On 2008-12-25 10:59:56 +0100, Martin.W <> > said: > >> Dziêki Rafa³ 450exc zrezygnowa³em z 250 2t i za namowa dobrego mechanika >> chcê zasi±¶æ na XR 650 R. > > Do latania w terenie? IMHO ¶redni pomys³. Ciê¿kie i drogie, ale faktycznie > bardzo trwa³e. Do latania po lasach dobry pomysl. >> Mam pytanie to jest jednogarowiec, jak by siê spisywa³ na trasach >> Kielce-Wawa, Kielce-Kraków. (150-200km) czy moto siê nie bêdzie mêczy³ ?? Nie bedzie - predkosci przelotowe 100-120 to i dla jezdca i dla motocykla w sam raz >> a jak by tak na takie trasy kupiæ mu komplet kó³ SM..?? > > Bêdziesz potrzebowa³ conajmniej opon szosowych, ko³a SM s± sensownym > pomys³em, choæ nietanim. Przyda³by siê jeszcze drugi napêd (lub chocia¿ > druga tylna zembatka). No i pomy¶ jak czêsto bedzie Ci siê chcia³o robiæ > przek³adki. Nie tylna a przednia, wieksza - wymiana przedniej to minut 5 a tylnej to kupa roboty.\ Trasy 150-200 km to luz. Bez zbednego filozofowania - to sa dystanse wrecz spacerowe. Ja LC4 z zona i kompletem bagazy jezdze spod Zielonej Gory nad morze a to duzo dalej a jazdza z plecakiem i bagazami to nie to samo co jazda solo. Jak masz zamiar jechac w trase to zmieniasz oponki na szosowe, zebatke dajesz o zabak do 2 wieksza z przodu i jest moto przygotowane do drogi. -- Karambol KTM LC4 620 EGS-E |
U¿ytkownik "Martin.W" <> napisa³ w wiadomo¶ci > Witam ! > Dziêki Rafa³ 450exc zrezygnowa³em z 250 2t i za namowa dobrego mechanika > chcê zasi±¶æ na XR 650 R. Mam pytanie to jest jednogarowiec, jak by siê > spisywa³ na trasach Kielce-Wawa, Kielce-Kraków. (150-200km) czy moto siê > nie bêdzie mêczy³ ?? a jak by tak na takie trasy kupiæ mu komplet kó³ > SM..?? > Pozdrawiam Weso³ych Swi±t > Marcin > Du¿o informacji na temat XR650 a jeszcze wiêcej zdjêæ jest na stronie . Je¶li masz jakie¶ pytania to jest tam równie¿ kontakt do go¶cia który uje¿d¿a t± maszynkê i chêtnie odpowie Ci na ka¿de pytanie. pzdr.macko |
> chcê zasi±¶æ na XR 650 R. Mam pytanie to jest jednogarowiec, jak by siê
> spisywa³ na trasach Kielce-Wawa, Kielce-Kraków. (150-200km) czy moto siê > nie bêdzie mêczy³ ?? spoko, da rade. Nie masz sie czego obawiac. Miedzy 100-120 dasz rade utrzymywac, zalezy jak bardzo lubisz wiatr we w³osach ;) a jak by tak na takie trasy kupiæ mu komplet kó³ > SM..?? bedzie ci sie chcia³o bawiæ?? Zastanow sie jak duzo bedziesz lata³ w terenie (jak cie¿kim) a jak czesto po asfaltach. Mo¿e wystarczy porzadny komplet gum enduro (Michelin Anakee czy Metzeler Tourance) ktore daja rade w lekkim terenie (lasy i szutry) a ca³kiem przyzwoicie po asfalcie i w jezdzie miejskiej. -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
za namowa dobrego mechanika > chcê zasi±¶æ na XR 650 R. Kasza ?? :) -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
Scyzoryk napisal
> Kasza ?? :) Nie :) on ma CRF 450 chyba. -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |