![]() |
ranking DEKRY
A ja sie pytam, dzie jest Lexus ?
Zapomnieli czy wylaczyli bo znowu bezkonkurencyjny i brylowalby kasujac wszystkich? Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i literke W... Picasso |
Re: ranking DEKRY
U¿ytkownik "Pa_blo" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:giid5h$3p9$.neostrada.pl... >A ja sie pytam, dzie jest Lexus ? > Zapomnieli czy wylaczyli bo znowu bezkonkurencyjny i brylowalby kasujac > wszystkich? > > Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i > literke W... > > Eee tam, w³a¶nie dowiedzia³êm siê, ¿e Forester jest terenowy, zupe³nie jak RAV4 i reszta SUVów :-) A pojawienie siê X5 tak wysoko jako¶ nie ma odzwierciedlenia w opinii panuj±cej na rynku o tej serii. Ot, kolejny ranking jakich wiele. |
Pa_blo pisze:
> A ja sie pytam, dzie jest Lexus ? > Zapomnieli czy wylaczyli bo znowu bezkonkurencyjny i brylowalby kasujac > wszystkich? > > Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i > literke W... > > Znowu ranking z którego nic nie wynika. Kiedy¶ to chocia¿ jakie¶ cyferki podawali dla picu. -- kamil d red 206 mys³owice |
> Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i
> literke W... > > > a czego oczekiwa³e¶ w dobie wszechogarniaj±cego kryzysu ? ;-) ton±cy brzytwy siê chwyta |
Dnia 2008-12-20 10:14, *Pa_blo* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o, ¿eby odpisaæ:
> Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i > literke W... > > Oznacza to tylko, ¿e w VW rzadziej siê ¿arówki przepalaj± ;) Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
>A ja sie pytam, dzie jest Lexus ? > Zapomnieli czy wylaczyli bo znowu bezkonkurencyjny i brylowalby kasujac > wszystkich? > > Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i > literke W... > > > wszystkie te rankingi s± o d... rozbiæ, musieliby staæ z ankietami przed serwisami i pisaæ co w ka¿dym aucie siê dzieje, na tej podstawie opracowaæ wyniki, brat |
Dnia Sat, 20 Dec 2008 15:58:46 +0100, bratPit napisa³(a):
> wszystkie te rankingi s± o d... rozbiæ, > musieliby staæ z ankietami przed serwisami i pisaæ co w ka¿dym aucie siê > dzieje, na tej podstawie opracowaæ wyniki, Niekoniecznie, s± na to równie dobre metody statystyczne, ale... ten ranking faktycznie jest do dupy :) T. |
On 20 Gru, 17:01, Tomasz Nowicki <> wrote:
> Niekoniecznie, s± na to równie dobre metody statystyczne, ale... ten > ranking faktycznie jest do dupy :) je¶li korzystaj± z danych odnotowywanych przez serwis, to zawsze lepiej wyjdzie producent, który woli naprawiæ i nie odnotowywaæ :) poszukaj w archiwum moich przygód z Yarisem A Clio je¼dzi³em 3 lata i 90tys km, Lagun± I 3 lata, 70tys (od 70 do 140tys) w zasadzie bez usterek. No i teraz testujê Lagunê III -- plusz Laguna III 2.0 16v |
Pa_blo pisze:
> A ja sie pytam, dzie jest Lexus ? > Zapomnieli czy wylaczyli bo znowu bezkonkurencyjny i brylowalby kasujac > wszystkich? > > Mam wrazenie, ze dziesiejszy program byl sponsorowany przez literke V i > literke W... > > Warto pamiêtaæ co tak naprawdê jest oceniane - s± to dane z corocznych przegl±dów do dowodu rejestracyjnego. I jakie usterki zdarzaj± siê najczê¶ciej - przepalone ¿arówki, ¼le ustawione ¶wiat³a, ³yse opony, zu¿yte elementy hamulców itp. Czyli tak naprawdê sprawy eksploatacyjne, a to czy siê dany samochód lubi rozkraczyæ na trasie czy nie ma niewielki wp³yw na wynik testu, bo raczej nikt nie jedzie na przegl±d samochodem który nie jedzie o w³asnych si³ach. W sumie test pokazuje raczej któr± markê wybieraj± u¿ytkownicy dla których nie jest wszystko jedno czy maj± sprawne ¿arówki i klocki hamulcowe zjechane do samego t³oczka i naprawiaj± takie usterki w czas, a nie dowo¿± do przegl±du. Ewentualnie w te¶cie pomaga sprytny komputer pok³adowy który monitoruje wszystkie pierdó³ki w samochodzie. |
Dnia Sat, 20 Dec 2008 20:23:00 +0100, Tomasz Pyra napisa³(a):
> Warto pamiêtaæ co tak naprawdê jest oceniane - s± to dane z corocznych > przegl±dów do dowodu rejestracyjnego. Nie wiem, czy nie mylisz akurat Dekry z TUVem T. |