![]() |
Regulacja ¶wiate³ - Daewoo Nubira
Witam
Mam pytanie: Jak wyregulowaæ (podnie¶æ) ¶wiat³a w samochodzie Daewoo Nubira roczik 2000. Gdzie i czym pokrêciæ? |
Re: Regulacja ¶wiate³ - Daewoo Nubira
U¿ytkownik "Mirt" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gibmjr$gmn$.szczecin.pl... > Witam > Mam pytanie: > Jak wyregulowaæ (podnie¶æ) ¶wiat³a w samochodzie Daewoo Nubira roczik > 2000. Gdzie i czym pokrêciæ? :-) Tylko w warsztacie. MK |
Sanctum Officium pisze:
> Tylko w warsztacie. A dlaczego nie mia³by sam skorzystaæ z regulacji na desce, w kabinie? -- PSYLO |
W mojej jest pokretlo po lewej stronie na desce rozdzielczej obok regulacji
podswietlenia deski i zegarow...jezeli o to ci chodzi. |
On 17 Gru, 21:14, "Mirt" <> wrote:
> Witam > Mam pytanie: > Jak wyregulowaæ (podnie¶æ) ¶wiat³a w samochodzie Daewoo Nubira roczik 2000. > Gdzie i czym pokrêciæ? Otworz maske i obejrzyj lampy od strony komory silnika. Znajdziesz zdaje sie po dwa otwory z srubami w srodku - do regulacji w pionie i poziomie. Reguluje sie srubokretem. -- Olleo |
U¿ytkownik "PSYLO" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gibtor$8pd$.neostrada.pl... > Sanctum Officium pisze: >> Tylko w warsztacie. > > A dlaczego nie mia³by sam skorzystaæ z regulacji na desce, w kabinie? Je¶li o taki podniesienie chodzi, to oczywi¶cie ¿e mo¿e. Zrozumia³em, ¿e chodzi o typow± regulacjê, któr± jest trudno zrobiæ samemu. MK |
>> A dlaczego nie mia³by sam skorzystaæ z regulacji na desce, w kabinie?
> > Je¶li o taki podniesienie chodzi, to oczywi¶cie ¿e mo¿e. Zrozumia³em, ¿e > chodzi o typow± regulacjê, któr± jest trudno zrobiæ samemu. Nie chodzi o opuszczanie i podnoszenie przez pokretlo na desce bo jest ustawione na 0 wiec juz sie podniesc nie da a swiatla swieca moim zdaniem za nisko, na jakies 50m a dalej ciemno. |
U¿ytkownik "Mirt" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gidsmm$img$.szczecin.pl... >>> A dlaczego nie mia³by sam skorzystaæ z regulacji na desce, w kabinie? >> >> Je¶li o taki podniesienie chodzi, to oczywi¶cie ¿e mo¿e. Zrozumia³em, ¿e >> chodzi o typow± regulacjê, któr± jest trudno zrobiæ samemu. > > Nie chodzi o opuszczanie i podnoszenie przez pokretlo na desce > bo jest ustawione na 0 wiec juz sie podniesc nie da > a swiatla swieca moim zdaniem za nisko, na jakies 50m a dalej ciemno. No to musisz jechaæ do stacji diagnotycznej na regulacjê. Koszt niewielki, a efekt znakomity w porównaniu do amatorskiego d³ubania na oko. MK |
Dziekuje za wszystkie wypowiedzi, pozdrawiam.
|
Sanctum Officium pisze:
> No to musisz jechaæ do stacji diagnotycznej na regulacjê. Koszt > niewielki, a efekt znakomity w porównaniu do amatorskiego d³ubania na oko. O ile pamietam, to koszt 13pln |