![]() |
Fiat Punto II 1.9 JTD proszê o opiniê
Witam
Planuje zakup w³a¶nie tego auta, rocznik ok 2000 w górê. Do wydania jest ok 14ty¶. Za te pieni±dze widzia³em wersje w pe³nej opcji (klima, elektryka) Interesuje mnie wersja 3D. Jakie s± wasze opinie na temat tego auta? Obecnie mam golfa 3 jestem bardzo zadowolony, ale szukam auta lepiej wyposa¿onego. -- krzysiek82 |
Re: Fiat Punto II 1.9 JTD proszê o opiniê
krzysiek82 pisze:
> Witam > Planuje zakup w³a¶nie tego auta, rocznik ok 2000 w górê. Do wydania jest > ok 14ty¶. Za te pieni±dze widzia³em wersje w pe³nej opcji (klima, > elektryka) Interesuje mnie wersja 3D. Jakie s± wasze opinie na temat > tego auta? Obecnie mam golfa 3 jestem bardzo zadowolony, ale szukam auta > lepiej wyposa¿onego. > czy to jest jaka¶ prowokacja? |
Re: Fiat Punto II 1.9 JTD proszê o opiniê
lleeoo pisze:
> czy to jest jaka¶ prowokacja? Nie rozumiem za bardzo o co chodzi. -- krzysiek82 |
Re: Fiat Punto II 1.9 JTD proszê o opini
> Planuje zakup w³a¶nie tego auta, rocznik ok 2000 w górê. Do wydania jest
> ok 14ty¶. Za te pieni±dze widzia³em wersje w pe³nej opcji (klima, > elektryka) Interesuje mnie wersja 3D. Jakie s± wasze opinie na temat tego > auta? Obecnie mam golfa 3 jestem bardzo zadowolony, ale szukam auta lepiej > wyposa¿onego. No wiêc tak: silnik - bardzo dobry. Fiatowskie JTD to jedne z lepszych diesli na rynku. Moc 80 KM w tej budzie jest wiêcej ni¿ wystarczaj±ca. Samo Punto II te¿ jest dobrym autem. Rdzy raczej nie ³apie, chyba ¿e auto po przej¶ciach... ogólnie my¶lê ¿e to dobry wybór. |
omega_fan pisze:
Rdzy raczej nie ³apie, chyba ¿e auto > po przej¶ciach... ogólnie my¶lê ¿e to dobry wybór. No w³a¶nie przekonuje mnie tak blacha, mia³em kiedy¶ palio 99rok ale niestety korodowa³, podobno w stosunku do palio punto mk2 jest poprawione znacznie i to mnie cieszy. S³ysza³em, ¿e pada wspomaganie funkcja city generalnie bym jej nie u¿ywa³ wiêc chyba wytrzyma trochê wiêcej:)? -- krzysiek82 |
krzysiek82 pisze:
> > S³ysza³em, ¿e pada wspomaganie funkcja city generalnie bym jej nie > u¿ywa³ wiêc chyba wytrzyma trochê wiêcej:)? > Wspomaganie nie da siê wy³±czyæ - mo¿na je os³abiæ przez wy³±czenie CITY. Mam i znam takich, co maj±, ale nie s³ysza³em, ¿eby pada³o. Raz mi siê zawiesi³o, ale wy³±czenie i w³±czenie auta pomog³o :) CITY prawie nie u¿ywam. Zwróæ uwagê na lakier na tylnym b³otniku i na progach - jak nie s± zabezpieczone to mog± byæ wypiaskowane. Janusz |
JanuSz pisze:
> Zwróæ uwagê na lakier na tylnym b³otniku i na progach - jak nie s± > zabezpieczone to mog± byæ wypiaskowane. > > > Janusz Dziêkuje za informacje, bêdê zwraca³ szczególn± uwagê na blachê. -- krzysiek82 |
> Witam
> Planuje zakup w³a¶nie tego auta, rocznik ok 2000 w górê. Do wydania jest > ok 14ty¶. Za te pieni±dze widzia³em wersje w pe³nej opcji (klima, > elektryka) Interesuje mnie wersja 3D. Jakie s± wasze opinie na temat tego > auta? Obecnie mam golfa 3 jestem bardzo zadowolony, ale szukam auta lepiej > wyposa¿onego. > To mo¿e warto poszukaæ golfa 3 110KM z koñca produkcji z klim± i elektryk±. Za tê kasê spokojnie powiniene¶ zanabyæ. A pozosta³± kasê przeznaczyæ na wymianê oleju, rozrz±du i za³o¿enie chipa. Przesiadka do jednak mniejszego punto mo¿e zacz±æ Ciê wkurzaæ ciasnot± i za ma³ym fotelem. Je¼dzi³em takim trochê po przesiadce z golfa i mnie wkurzaj± te niewygody. Pozdrawiam. |
Vlad The Ripper pisze:
> To mo¿e warto poszukaæ golfa 3 110KM z koñca produkcji z klim± i elektryk±. > Za tê kasê spokojnie powiniene¶ zanabyæ. A pozosta³± kasê przeznaczyæ na > wymianê oleju, rozrz±du i za³o¿enie chipa. Przesiadka do jednak mniejszego > punto mo¿e zacz±æ Ciê wkurzaæ ciasnot± i za ma³ym fotelem. Je¼dzi³em takim > trochê po przesiadce z golfa i mnie wkurzaj± te niewygody. > > Pozdrawiam. > > My¶la³em o tym ale AFNy s± zwykle wyeksploatowane, a poza tym chcia³bym przekroczyæ magiczn± barierê i kupiæ co¶ powy¿ej 2000roku :) Dodatkowo dwumasówka która lubi padaæ mnie zniechêca, no i ta turbina ze zmienn± geometri± ³opatek. Owszem wstawia³em inne ko³o przy okazji wymiany sprzêg³a ale to ju¿ nie mia³o nic wspólnego z komfortem jazdy. Taki silnik wstawiali¶my kiedy¶ do golfa 2 :) szed³ jak burza. -- krzysiek82 |
U¿ytkownik "Vlad The Ripper" <os^$.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news: >Przesiadka do jednak mniejszego punto mo¿e zacz±æ Ciê wkurzaæ ciasnot± i za >ma³ym fotelem. Je¼dzi³em takim trochê po przesiadce z golfa i mnie wkurzaj± >te niewygody. Tia, bo Golf III to cholernie wiêksze auto. O ile tam by³o na rozstawie osi? 4 cm? |