![]() |
Wycieraczki zwyk³e vs strunowe, co lepsze?
Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych?
Czy ich jako¶æ jest na tyle wy¿sza ¿e warto za nie zap³aciæ dwa razy wiêcej? -- pozdrawiam Skiraz |
Re: Wycieraczki zwyk³e vs strunowe, co lepsze?
> Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych?
> Czy ich jako¶æ jest na tyle wy¿sza ¿e warto za nie zap³aciæ dwa razy > wiêcej? Strunowe? Ile nad tym my¶la³e¶? |
> Strunowe? Ile nad tym my¶la³e¶? Widzia³em w sklepie na naklejce, ¿e tak sie nazywaj± nie my¶la³em wcale nad kwesti± tej nazwy. -- pozdrawiam Skiraz |
Skiraz <> napisa³(a):
> Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych? A co to ????!!! Ju¿ my¶la³em, ¿e jestem zapó¼niony w technice samochodowej ale nawet Google takiego pojêcia nie znaj±. Wmak -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
>> Strunowe? Ile nad tym my¶la³e¶?
> > Widzia³em w sklepie na naklejce, ¿e tak sie nazywaj± nie my¶la³em wcale > nad kwesti± tej nazwy. Wiêc opisz nam co zawiera³o opakowanie bo siê domy¶lamy ale wolimy nie oceniaæ je¶li nie ma pewno¶ci. |
> Wiêc opisz nam co zawiera³o opakowanie bo siê domy¶lamy ale wolimy nie > oceniaæ je¶li nie ma pewno¶ci. Niskie, wygl±daj±ce jak gumowe wycieraczki, bez tego metalowego mechanizmu trzymaj±cego gumê. -- pozdrawiam Skiraz |
> Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych? > Czy ich jako¶æ jest na tyle wy¿sza ¿e warto za nie zap³aciæ dwa razy > wiêcej? pewnie masz na mysli "p³askie". IMO nie warto :) Zmieni³em z tradycyjnych w³asnie na takie i jakos nie czuje roznicy. Pozdr |
U¿ytkownik "Scyzoryk" < napisa³ w wiadomo¶ci news:.pl... >> Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych? >> Czy ich jako¶æ jest na tyle wy¿sza ¿e warto za nie zap³aciæ dwa razy >> wiêcej? > > > pewnie masz na mysli "p³askie". IMO nie warto :) Zmieni³em z tradycyjnych > w³asnie na takie i jakos nie czuje roznicy. na supermarketowe p³askie raczej nie warto, ale ja mam w Volvo oryginalne "volvowskie" i uwa¿am ¿e s± jeszcze lepsze ni¿ klasyczne Championy, które mia³em wcze¶niej i z których by³em zadowolony :) -- pozdrawiam Tadeusz |
> Czy wycieraczki strunowe s± lepsze od tradycyjnych?
> Czy ich jako¶æ jest na tyle wy¿sza ¿e warto za nie zap³aciæ dwa razy > wiêcej? Skoro ju¿ wiemy o co chodzi to pozwolê sobie odpowiedzieæ. "Strunowe wycieraczki" s± do dupy. Maj± zupe³nie idiotyczny stosunek jako¶ci do ceny. Dobre wycieraczki to takie, na które Ciê staæ ¿eby wymieniaæ je odpowiednio czêsto. Zwyk³y szajs za 10z³ za 2 szt. bêdzie Ci siê lepiej sprawowa³ je¶li wymienisz je raz na 2-4 m-ce. |
Tadeusz pisze:
> > na supermarketowe p³askie raczej nie warto, > ale ja mam w Volvo oryginalne "volvowskie" > i uwa¿am ¿e s± jeszcze lepsze ni¿ klasyczne Championy, > które mia³em wcze¶niej i z których by³em zadowolony :) > Potwierdzam. W GP mam takie, prawdopodobnie Valeo. Ich cech± szczególn± jest to, ¿e dzia³aj± przy ka¿dej prêdko¶ci samochodu, podczas gdy zwyk³e wycieraczki, zale¿nie od marki (i ceny) zawsze mia³y jak±¶ prêdko¶æ graniczn± (na tyle nisk±, ¿e ³atwo osi±galn± ;)) powy¿ej której praktycznie stawa³y siê bezu¿yteczne. -- Marcin Kicinski Grande Punto 360° |