![]() |
suzuki dr 250 problem
witam podczas ostatniej jazdy suzuki zaczelo bardzo mocno dymic z
wydechu "dymkiem olejowym" i zacz±³ troche przerywac niemial mocy myslalem ze to pierscien.. . rozkrecilem i okazalo sie ze pierscienie sa cale jedynie male ryski na cylindrze w 2 miejscach. po spuszczeniu "oleju" okazalo sie ze to mieszanka paliwa z olejem chyba z wieksza iloscia paliwa moje pytanie to z kad wzielo cie paliwo bloku, i to w takiej ilosci. a i musze dodac ze podczas tej ostatniej jazdy zaczel;o mi ciec z rurki od filtra powietrza t± sam± mieszank±. jaka jest przyczyna bo nie wydaje mi sie zeby to byla wina tego malutkiego wytarcia w cylindrze. dzieki za odpowiedz i pozdrawiam |
Re: suzuki dr 250 problem
marcelix pisze:
> dodac ze podczas tej ostatniej jazdy zaczel;o mi ciec z rurki > od filtra powietrza t± sam± mieszank±. jaka jest przyczyna bo > nie wydaje mi sie zeby to byla wina tego malutkiego wytarcia > w cylindrze. dzieki za odpowiedz i pozdrawiam bo to wynik zawieszenia zaworka w komorze p³ywakowej i paliwo sie przelewa -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
no tak owszem lecz dlaczego paliwo dostalo sie do silnika(oleju)
|
Uzytkownik "marcelix" <> napisal w wiadomosci news:... > no tak owszem lecz dlaczego paliwo dostalo sie do silnika(oleju) bo bylo za duzo paliwa, sciekalo po sciankach i przeciekalo przez pierscienie. Tak bywa przy za bogatej mieszance. |
marcelix pisze:
> no tak owszem lecz dlaczego paliwo dostalo sie do silnika(oleju) nadmiar niespalonego paliwa scieka miedzy pierscieniami do miski olejowej. Trzeba bylo zapytac najpierw a nie rozbierac wszystko. -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
no dobra wielkie dzieki a czy to normalne ze spalal w tym momencie
olej? |
> no dobra wielkie dzieki a czy to normalne ze spalal w tym momencie
> olej? Tak -- pozdrawiam Tomek W Hard Enduro/motocross |
marcelix pisze:
> no dobra wielkie dzieki a czy to normalne ze spalal w tym momencie > olej? Oczywiscie. Dokladnie to spalal to cos rozrzedzonego olejopodobnego. -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |