![]() |
Co bardziej mêczy?
Moja stara czy te¶ciowa... chcia³oby sie rzec. Ale o tym innym razem...
Otó¿ mam takie pytanie. Jak w dalszych podró¿ach sprawuj± siê ¶cigacze w porównaniu z supermoto? I nie chodzi mi o osi±agi, ale o najzwyklejsz± wygodê jazdy. Zdroofka Johnny |
Re: Co bardziej mêczy?
On 11 Lis, 15:51, "johnny" <> wrote:
> Moja stara czy te¶ciowa... chcia³oby sie rzec. Ale o tym innym razem.... > Otó¿ mam takie pytanie. Jak w dalszych podró¿ach sprawuj± siê¶cigacze w > porównaniu z supermoto? I nie chodzi mi o osi±agi, ale o najzwyklejsz± > wygodê jazdy. > > Zdroofka Johnny jak kanapa w prownaniu z metalowym siodelkiem od ukrainy pozdr devnull |
devnull pisze:
> On 11 Lis, 15:51, "johnny" <> wrote: >> Moja stara czy te¶ciowa... chcia³oby sie rzec. > > jak kanapa w prownaniu z metalowym siodelkiem od ukrainy > ale kanapa to te¶ciowa czy stara? tzn. ukraina...? -- pozdr pj gsx1300r |
johnny pisze:
> Moja stara czy te¶ciowa... chcia³oby sie rzec. Ale o tym innym razem... > Otó¿ mam takie pytanie. Jak w dalszych podró¿ach sprawuj± siê¶cigacze w > porównaniu z supermoto? I nie chodzi mi o osi±agi, ale o najzwyklejsz± > wygodê jazdy. ¦cigacz - przeznaczenie: tor - po 300 km cz³ek ma dosyæ supermoto - przeznaczenie: miasto, chyba ¿e prêdko¶ci miejskie poza miastem nie przekraczaj± 130km/h Osobi¶cie wybra³bym supermoto z wygodn± kanap±. -- pozdrawiam Marek crf250x |
Re: Co bardziej męczy?
On 2008-11-12 09:34:43 +0100, Marek B <.pl> said:
> ¦cigacz - przeznaczenie: tor > supermoto - przeznaczenie: miasto Eeee, a nie tor supermoto przypadkiem? ;-) A do pytka: jak chcesz polatac gdzies dalej i upierasz sie na jeden z tych dwoch, to IMHO sport - lepsze przelotowe, ochrona aerodynamiczna, na wiekszosci da sie zalozyc tankbaga, najczesciej wiekszyy bak, brak wibracji (dla niektorych moze to byc wada ;-). Co absolutnie nie znaczy, ze na SM sie nie da (pomijajac te racingowe). -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
Marek B pisze:
> Osobi¶cie wybra³bym supermoto z wygodn± kanap±. Nie ma takich. Chyba ze piszesz o motocyklu supermotopodobnym. Pragne zauwazyc iz supermoto to motocykl crossowy lub hard enduro przystosowany do scigania sie po torze asfaltowo-szutrowym. Jego kanapa nie moze byc wygodna. Jesli piszesz ze scigacz jest na tor to supermoto rowniez. Chyba ze sprawa dotyczy motocykli drogowych nibysportowych i nibysupermoto. -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |
Cze!
U¿ytkownik "Marek B" <.pl> napisa³ >¦cigacz - przeznaczenie: tor - po 300 km cz³ek ma dosyæ Mysle, ze jeszcze warto pomyslec co to za scigacz. Jesli cos w rodzaju Daytona 675 '08 to sie zgodze -- czeste przerwy wskazane. Jesli jednak myslimy raczej o czyms z polowy lat 90-tych, np. ThunderAce (wtedy scigacz pelna geba), ZX9R, albo jeszcze starsze cus typu GPX 600R (koniec lat 80-tych), to juz z tym komfotem dla tylka/nog/nadgarstkow jest o wiele lepiej, a i komfort wynikajacy z braku problemow z moca w trasie zdecydowanie wyzszy niz w wypasionym SM (niech bedzie, ze z wygodna kanapa). Pozdrawiam Pawel gpx 600r '89 i svsz |