![]() |
Problem z odswiezaniem pasow na drogach sliska farba
powiedzcie, czy nie macie problemu z odswiezonymi pasami na drogach?
sa tak potwornie sliskie ze mozna sie na nich ostro rozwalic. nie wspomne juz jak spadnie deszcz. Nakreslilem zprawe do TVN turbo kamery i jak dzisiaj uchwala ze sie tym zajma to bedzie o tym program. moze da sie przetlumaczyc drogowcom ze w taki sposob nie trudno o tragedie. pozdrawiam ATLO |
Re: Problem z odswiezaniem pasow na drogach sliska farba
Atlobek wrote:
> powiedzcie, czy nie macie problemu z odswiezonymi pasami na drogach? > sa tak potwornie sliskie ze mozna sie na nich ostro rozwalic. nie > wspomne juz jak spadnie deszcz. Nakreslilem zprawe do TVN turbo kamery > i jak dzisiaj uchwala ze sie tym zajma to bedzie o tym program. moze > da sie przetlumaczyc drogowcom ze w taki sposob nie trudno o tragedie. osobiscie widzialem juz mniej sliskie pasy, ale to tylko w jednym miejscu, na krótkim odciunku drogi. Wada tych pasow jest ich ... wysokosc (sic!). Maja ok 0,5cm wysokosci :D. Sa faktycznie chropowate i nie tak sliskie jak cala reszta, ale przy ostrzejszym wyprzedzaniu przejezdza sie przez nie jak przez mala koleine ;) -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
On 15 Wrz, 11:08, Atlobek <> wrote:
> powiedzcie, czy nie macie problemu z odswiezonymi pasami na drogach? > sa tak potwornie sliskie ze mozna sie na nich ostro rozwalic. A ja jestem ciekawa tylko, czy przyjdzie taki rok w ktorym postu o tej tresci nie zobacze.... jak narazie od 10 lat bez zmian..... walki byli, petycje byli... *wzdech*... a u mnie na wsi dalej przejscia bialo-czerwone i dalej sliskie jak sk****** pzdr -- Ruda aka Ruda_zaba Nie jestem baba, jestem ufoludkiem. Dt 50 & tylnie pol frezarki |
Kuba (aka cita) pisze:
> osobiscie widzialem juz mniej sliskie pasy, ale to tylko w jednym > miejscu, na krótkim odciunku drogi. Wada tych pasow jest ich ... > wysokosc (sic!). Maja ok 0,5cm wysokosci :D. Sa faktycznie chropowate i > nie tak sliskie jak cala reszta, ale przy ostrzejszym wyprzedzaniu > przejezdza sie przez nie jak przez mala koleine ;) Jak dla mnie to te chropowate też są śliskie. Przy trzymaniu odkręconego gazu w winklu i wejściu na taką chropowatą biało-czerwoną malowankę tył ujeżdża, że hoho :) pozdr DP TL-S |
Don Pedro wrote:
> Jak dla mnie to te chropowate też są śliskie. Przy trzymaniu > odkręconego gazu w winklu i wejściu na taką chropowatą biało-czerwoną > malowankę tył ujeżdża, że hoho :) no bo bez przesady. Zawsze to jakaś tam inna struktura i wątpie, zeby mogła być bardziej przyczepna niż dobry asfalt (nie wspominając o betonie) i trzeba o tym pamiętać. Ważne, zeby nie było to ślizgawki, jak to często bywa w przypadkuy standardowych pasów. A to, ze moze tył odjechac wiem doskonale, bo na moim kole przy 3000RPM mam 163Nm ... co powoduje, ze uslizgnąć sie moge nawet bez pasów i nie w zakręcie :D -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
Dnia 15.09.2008 Atlobek <> napisa³/a:
> powiedzcie, czy nie macie problemu z odswiezonymi pasami na drogach? > sa tak potwornie sliskie ze mozna sie na nich ostro rozwalic. nie > wspomne juz jak spadnie deszcz. Nakreslilem zprawe do TVN turbo My¶lê ¿e najlepiej zrobisz jak zadzwonisz o tych panien które tam wystêpuj± po 24 i opowiesz im o swoim problemie, mo¿e one co¶ zaradz±. W tej sprawie ju¿ wszelkie inne mo¿liwo¶ci by³y nieskutecznie wypróbowane. -- kakmaratgmaildotcom |