![]() |
Skutery - weryfikacja pogl±dów
We w pi±tek, wracaj±c z roboty, zosta³em negatywnie zweryfikowany przez
zupe³nie niepowa¿nie wygl±daj±cy i brzmi±cy pojazd. Parê ¶wiate³ mi zajê³o dogonienie go. Na kolejnych dowiedzia³em siê co to i dlaczego tak mo¿e. Ma³y uzgodniony drag-race pozwoli³ mi na chwilê odzyskaæ twarz, ale musia³em krêciæ do czerwonego (9500), ¿eby utrzymaæ 2 m przewagi, a tak to ja je¿d¿ê mo¿e raz na rok. Gilera z 2-suwow± 180tk±. Powinni tego zabroniæ ;-) Inna sprawa, ¿e kolo wje¿d¿a³ w stoj±cy w±wóz z prêdko¶ci±, któr± osi±gn±³ od poprzednich ¶wiate³... Ja tam jednak wolê na dwójce dopyrkotaæ do linii startowej. Jako¶ tak mi spokojniej... Stary ju¿ mo¿e jestem, czy co ;-) MS |
Re: Skutery - weryfikacja pogl±dów
"Mat S" <.pl> napisa³(a):
> We w pi±tek, wracaj±c z roboty Jasniej prosze. Ponizyl cie gosciu na skuterze? -- pozdr., primuss XJ900 - sprzedam Czerwona Inazuma 750 - sprzedana! :( Virago 250 |
U¿ytkownik "primuss" <p.kanturski@post.plBEZ_TEGO> napisa³ w wiadomo¶ci news:.ne t.pl... > Jasniej prosze. Ponizyl cie gosciu na skuterze? Nie, nic z tych rzeczy. Jego sprzêt by³ po prostu nadspodziewanie szybki. Nie spodziewa³em siê, ¿e co¶ na tak malutkich kó³eczkach mo¿e tak popierniczaæ. Pogadali¶my sobie na ¶wiat³ach ca³kiem przyjemnie. A ¿e miêdzy samochodami - stoj±cymi czy jad±cymi - zdecydowa³ sie jechaæ szybciej ni¿ ja - có¿ - jego prawo - jechali¶my ró¿nymi w±wozami a poza tym ja po prostu tak nie zapierniczam przez korek, bo siê za du¿o mo¿e staæ, czego siê nie spodziewam. MS |
A skuterek wygl±da³ tak jak ten:
te¿ matowoczarny i te¿ "stealth" - bez marki/modelu na owiewkach. MS |
"primuss"
> "Mat S" napisa³(a): >> We w pi±tek, wracaj±c z roboty > > Jasniej prosze. Ponizyl cie gosciu na skuterze? Tuningowany (?) dwusuw w automacie, z ostro grajacym kierownikiem? Co w tym dziwnego? W korkach na mojej 125 nawet taki leszczyk jak ja objezdzalem prawie wszystkie wieksze moto, a mnie objezdzala polowa 50tek. -- Michal FJS600, a bylo YP125. |
U¿ytkownik "michal" <michal@@kupczyki..eclipse..co..uk> napisa³ w wiadomo¶ci news:g847mn$i8p$.pl... > Tuningowany (?) dwusuw w automacie, z ostro grajacym kierownikiem? Co w > tym dziwnego? Ma³e kó³ka, bzyczy jak mucha, popierdziela jak cholera. Sie mi nie zgodzi³o, no. MS |
michal pisze:
>> Jasniej prosze. Ponizyl cie gosciu na skuterze? > > Tuningowany (?) dwusuw w automacie, Niekoniecznie tuningowany - dwusuwowa Gilera Runner z silnikiem 180ccm by³a produkowana. |
U¿ytkownik Mat S napisa³:
> We w pi±tek, wracaj±c z roboty, zosta³em negatywnie zweryfikowany przez > zupe³nie niepowa¿nie wygl±daj±cy i brzmi±cy pojazd. Parê ¶wiate³ mi > zajê³o dogonienie go. Na kolejnych dowiedzia³em siê co to i dlaczego tak > mo¿e. Ma³y uzgodniony drag-race pozwoli³ mi na chwilê odzyskaæ twarz, > ale musia³em krêciæ do czerwonego (9500), ¿eby utrzymaæ 2 m przewagi, a > tak to ja je¿d¿ê mo¿e raz na rok. Gilera z 2-suwow± 180tk±. Powinni tego > zabroniæ ;-) Kiedy¶ lece sobie obwodnic± mojego piêknego miasta 120 na budziku (czyli prawie ju¿ V-max jak na mojego sprzêta), przytulony do zbiornika, zadowolony z siebie. Tu nagle bzyk na lewym pasie i nawet nie zd±¿y³em zauwa¿yæ jaki to model skutera by³. No to zwolni³em do prêdko¶ci akceptowalnej i ju¿ siê wiêcej nie wyg³upia³em :) -- Pozdr. Yrek ETZ 251- niemiecka precyzja , Toledo '93- hiszpañski temperament, Astra '07- s³u¿bowe wozid³o President Harry II ASC + ML 145 on board |