![]() |
Re: konserwacja skór
On 14 Sie, 01:29, wrote:
> On 13 Sie, 16:20, "metalbeast" <> wrote: > > > witam > > naby³em dopiero gacie skorzane i kurta³e, ale nie wiem jak to konserwowaæ. W > > necie znalaz³em jakies pierdo³y, ale nie odnosnie rzeczy motocyklowych. > > Teraz skóra- jak to nowa jest do¶c sucha i nie jest dobrym pomys³em jezdziæ > > w takiej. > > Czego u¿ywacie, ¿eby s³oñce woda i owady nie szkodzi³y ubiorom? > > W tesco jest jakies mleczko ara i podobno sie sprawdza a kosztuje grosze. To > > wystarczy? > > Przeczytalem jakis czas temu, tez tutaj, ze calkiem niezle nadaja sie > husteczki nawilzajace dla dzieci. Od tamtego czasu czyszcze kurtke > tylko tym (by tesco) i musze powiedziec ze wyglada swietnie. Nie wiem > jak to sie sprawdzi bardziej dlugodystansowo bo testuje to zaledwie od > dwoch miesiecy - ale muchy/komarzyska i inne ustrojstwa sciaga > skutecznie a do tego jest natluszczona i wyglada bardzo dobrze. Ostry > deszcz tez zniosla wzorowo. Jezeli ktos ma podobne przemyslenia a moze > przeciwskazania to bede wdzieczny za uwagi. Generalnie skusilem sie > na to po kilku postach na temat tego jak ludzie zalatwili sobie kombi > jakimis roznymi ustrojstwami z woskiem. Past do butow balem sie > stosowac ze wzgledu na ewentualne pozniejsze zluszczenia/wysuszenie > warstwy. > > Pozdro > > -- > Jadu > ER5 Blau CHusteczki. Wybaczcie.. pozna pora. Wylaczyl mi sie parser. -- Jadu ER5 Blau |