![]() |
Re: Speedway - wymagania dla odziezy
Kuczunapisal
> Rzep napisa³(a): >> Mam do¶æ nietypowe pytanie, je¶li posiadacie takow± wiedzê, proszê o >> informacjê jakie wymagania (formalne) stawiane s± odzie¿y w której je¿d¿± >> zawodnicy speedway'a? >> >> Chodzi mi o wymogi dotycz±ce kasków, rêkawic, kombinezonu oraz butów. Czy >> mo¿e to byæ obojêtnie jaka odzie¿ czy te¿ nie. Czy odzie¿ musi mieæ >> homologacjê, czy jest jaki¶ przepis to okre¶laj±cy? >> >> >> > Powiem tak... Moj koles z Leszna szyje kevlary do Speedwaya. Firma > nazywa sie Maliniak Products. Pamietam ze gdy zaczynali to wszyscy na > torze jezdzili w skorzanych kombi. Potem nadeszla era kevlaru i zbroi. > Ogladalem te ciuszki nie raz i nic specjalnego w nich nie ma. Generalnie > kombi jest teraz glownie nosnikiem reklam i ochrona przed syfem i > obtarciami. Uwa¿am ¿e Maliniak szyje najlepsze stroje,ale ma jedn± wadê - kradnie pomys³y i sam je potem wykorzystuje! Jezdzi³em 7 lat na ¿u¿lu w Zielonej Górze.Pewnego razu w szkó³ce ¿u¿lowej kole¶ Robert Duma zaprojektowa³ sobie strój z "Jokerem" na plecach.Niestety Maliniakk mu tego nie uszy³.Jaki¶ czas potem ogl±dali¶my ¦P Roberta "Dadi" Dadosa w bia³ym kevlarze z "Jokerem" na plecach! Sam sobie te¿ zaprojektowa³em swój strój.Zawsze mia³em problem na zawodach z plastronem,dlatego wpad³em na pomys³ by plastron by³ naszyty na kombinezonie... Niestety mój kevlar bardzo rózni³ siê od mojego projektu a plastron nie by³ na nim naszyty.Bardzo ¿a³ujê ¿e nie opatentowa³em swojego pomys³u poniewa¿ dzi¶ kazdy zawodnik jezdzi z naszytym na kombinezon plastonem klubowym - to wielka dogodno¶æ dla zawodnika. Pozdrawiam i mam nadzieje ¿e Maliniak bedzie mia³ okazje to przeczytaæ... :) -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |