![]() |
triumph pytan kilka
Mysle, ze juz wszystko rozumiecie ;-)
czy jest jakies forum poswiecone tej marce motocykli bo ni chu chu nie moge wyguglac. Jak zmienic mph na kmh moze jest jakis uniwerslny sposob, bo doczytalem tylko, ze na pewno sie da. Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, ergonomia i komfortem jestem zachwycony, o lekkosci nie wspomne. Tak, kupilem TT 600 pzdr -- Krzysiek K.M.C. gsx 600 f for sale |
Re: triumph pytan kilka
> Mysle, ze juz wszystko rozumiecie ;-)
> czy jest jakies forum poswiecone tej marce motocykli bo ni chu chu nie > moge wyguglac. Slabo szukasz (nawet na oficjalnej stronie importera jest). .... > Jak zmienic mph na kmh moze jest jakis uniwerslny > sposob, bo doczytalem tylko, ze na pewno sie da. Slabo szukasz. ;) Z bezplatnych: > Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 > mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? Mozesz przeczyscic czujnik predkosci, sprawdzic przewody z nim zwiazane. Mozesz pomachac magnesem przed czujnikiem - jezeli zrobisz to odpowiednio szybko, powinna pojawic sie wieksza predkosc. Problem w sumie dziwny - czujnik predkosci to niezbyt skomplikowane (za to drogie) urzadzenie, nie powinien > BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, > ergonomia i komfortem jestem zachwycony, o lekkosci nie wspomne. > Tak, kupilem TT 600 Bo to fajny motocykl. Duzo fajniejszy od jajka. > pzdr > Krzysiek K.M.C. > gsx 600 f > for sale Pozdr. Wojtek nic do sprzedania, nic do jazdy - poza ochota :( -- |
K.M.C. pisze:
> Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 > mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? > BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, Jak zmierzyłeś dystans i spalanie, skoro nie działa prędkościomierz? Z ciekawości pytam. pozdr DP TL-S |
Don Pedro wrote:
> K.M.C. pisze: > >> Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 >> mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? >> BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, > > > > Jak zmierzyłeś dystans i spalanie, skoro nie działa prędkościomierz? Z > ciekawości pytam. > > pozdr > DP > TL-S tak sie tylko moge domyslac ze w dobie wszedobyslkich GPS pomiar odleglosci i predkosci to chyba nie problem ... Pzdr Luc |
On Wed, 23 Jul 2008 17:58:55 -0700 (PDT), "K.M.C."
<> wrote: >Tak, kupilem TT 600 gratulacje pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) Kosovo je Srbija! jesli piszesz przez scigacz.pl to masz szanse ze nikt Cie nie przeczyta |
On 24 Lip, 04:39, "Wojtek J." <> wrote:
> na tych forach jest po kilka postow :-) za wyjatkiem tego anglojezycznego, kurde ale sobie moto kupilem :D > > Slabo szukasz.... > ;) > Z bezplatnych:... > hmmm mam tylko 2 guziki :( ale cos pokombinuje przeciez > > Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 > > mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? > > Mozesz przeczyscic czujnik predkosci, sprawdzic przewody z nim > zwiazane. > Mozesz pomachac magnesem przed czujnikiem - jezeli zrobisz to > odpowiednio szybko, powinna pojawic sie wieksza predkosc. > Problem w sumie dziwny - czujnik predkosci to niezbyt skomplikowane > (za to drogie) urzadzenie, nie powinien > taki mam wlasnie plan na dzis zobacze jakie beda efekty > > BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, > > ergonomia i komfortem jestem zachwycony, o lekkosci nie wspomne. > > Tak, kupilem TT 600 > > Bo to fajny motocykl. Duzo fajniejszy od jajka. > fajny, i bardzo wygodny, co mnie najbardziej zdziwilo, ze mozna na nim jechac turystycznie, a mozna jak na typowym jajogniocie. tylko jak ja tam sakwy zapakuje przez ten cholerny tlumik :O pzdr -- Krzysiek K.M.C. gsx 600f for sale |
On 24 Lip, 07:13, Don Pedro <> wrote:
> K.M.C. pisze: > > > Nie dziala szybkosciomierz, tzn dziala, ale dziwnie,pokazuje max 14 > > mph - jak rozumiem trzeba czujnik na kole wyczyscic? > > BTW na razie pierwsza jazda zrobiona, 300 km, sredni spalanie 5,7, > > Jak zmierzy³e¶ dystans i spalanie, skoro nie dzia³a prêdko¶ciomierz? Z > ciekawo¶ci pytam. > biorac pod uwage, ze w jedna strone jechalem autem, i w miejscowosci gdzie go kupilem, zatankowalem na full nie bylo to trudne :-) pozdr -- Krzysiek K.M.C. gsxf 600 for sale |
On 24 Lip, 08:40, wrote:
> On Wed, 23 Jul 2008 17:58:55 -0700 (PDT), "K.M.C." > > <> wrote: > >Tak, kupilem TT 600 > > gratulacjehttp://mailman.riders.pl/mailman/listinfo/bielizna > dziekuje, trzeba sie bedzie zapisac :-) ciesze sie, ze jest cos takiego, przynajmniej dzieci neostrady nie bedzie ;)) pozdr -- Krzysiek K.M.C. |
> Jak zmierzy³e¶ dystans i spalanie, skoro nie dzia³a prêdko¶ciomierz? Z > ciekawo¶ci pytam. To ja sie do³±cze z pytaniem: jak zmierzyæ temperaturê, kiedy nie mamy k±tomierza ? pozdrawiam pluton :) |