![]() |
Samochodowa przetwornica napiecia
Zastanawiam sie nad takim cudem, aby podczas podrozy dluzszej w aucie
mozna bylo podlaczyc ladowarke do telefonu, czy laptopa ewentualnie Na allegro znalazlem cos takiego: albo: Czy takie wynalazki sa cos warte? Mial ktos z was doczynienia z czym takim i moglby cos polecic? -- Pozdrawiam Jacek Kustra |
Re: Samochodowa przetwornica napiecia
Mam podobny niby 150W
ale jak podlaczam laptopa z bateria 12cali ci±gnie 90W to jednak siada, realnie ma pewnie zamiast 150W 80W zobacz ile ci±gnie ³adowarka z telefon i kup z zapasem mocy |
castrol pisze:
> Na allegro znalazlem cos takiego: > Chociaz jak se przeliczylem to ta to nawet laptopa nie uciagnie bo 70w to ona nigdy nie widziala. Wychodzi cos kolo 30. Ta druga to pewnie tez szmelc. Ale taka juz wyglada na profesjonalna: -- Pozdrawiam Jacek Kustra |
Domek pisze:
> Mam podobny niby 150W > ale jak podlaczam laptopa z bateria 12cali > ci±gnie 90W to jednak siada, realnie ma pewnie zamiast 150W > 80W No wlasnie policzylem w tej pierwszej i zamiast podawanych 70w wychodzi troche powyzej 30w. -- Pozdrawiam Jacek Kustra |
> Zastanawiam sie nad takim cudem, aby podczas podrozy dluzszej w aucie
> mozna bylo podlaczyc ladowarke do telefonu, czy laptopa ewentualnie £adowarkê do telefonu to siê bez ¿adnych gad¿etów pod³±cza... a laptok... co bêdziesz z nim robi³ w aucie? Chyba, ¿e biznesowo pracowa³. *piotr'ek* |
dzia³a spokojnie,
tylko kupuj±c przetwornicê musisz pamiêtaæ ¿e produkuj± to Chiñczycy (zreszt± tak samo jak 99% innej elektroniki) a Chiñczycy maj± taki zwyczaj, ¿e dane bior± z sufitu, mno¿± przez pi razy oko dlatego jak przetwornica wg producenta ma 150Wat ci±g³ej mocy, szczytowej 400, to w rzeczywisto¶ci mo¿e sie okazaæ ¿e nie da sobie rady z 65 watowym zasilaczem notebooka (sprawdzone empirycznie) ja wybra³em w koñcu przetewornicê nominalnie daj±c± 300W, w ramach testów obci±¿±³em j± do 200W ¿arówkami i by³o ok, tzn 2 ¿arówki setki ¶wieci³y tak mocno jak powinny , przy trzech ¿arówkach by³o ju¿ nieco s³abiej, wiêc rzeczywista moc w granicach miêdzy 200 a 300 wat testowa³em te¿ s³absz± - ale ta 150W do niczego sie dla mnie nie nadawa³a - no mo¿e do jakiej¶ ladowarki telefonu czy kamery, |
> Czy takie wynalazki sa cos warte? Mial ktos z was doczynienia z czym
> takim i moglby cos polecic? Ja mam firmy Profitexx od 4 lat. DZiala do dzis i sprawuje sie super. Chodzi na tym laptop (kiedys nawigowalem laptopem), ladowarka do telefonu. Innych rzeczy nie probowalem :) -- topek-> jak zawsze pozdrawiaj±cy <---napisane przez Kazika na poczatku lat 90-tych---> Co¶cie skurw*syny uczynili z ta krain±. Pomieszanie katolika z mani± postkomunistyczn±. |
*piotr'ek* pisze:
> £adowarkê do telefonu to siê bez ¿adnych gad¿etów pod³±cza... Jak? Mam specjalnie do kazdego telefonu kupowac oddzielne dedykowane ladowarki? To musialbym kupic ich az trzy > a laptok... co bêdziesz z nim robi³ w aucie? Chyba, ¿e biznesowo pracowa³. Chociazby dziecku teletubisie puszcze na lapie zeby sie w podrozy nie nudzil :) -- Pozdrawiam Jacek Kustra |
> Jak? Mam specjalnie do kazdego telefonu kupowac oddzielne dedykowane
> ladowarki? To musialbym kupic ich az trzy Ka¿da komórka ma taki guzik nazwany zwykle OFF. Wiele problemów rozwi±zuje. > Chociazby dziecku teletubisie puszcze na lapie zeby sie w podrozy nie > nudzil :) To 3h grania mu nie wystarczy? *piotr'ek* |
castrol pisze:
>> £adowarkê do telefonu to siê bez ¿adnych gad¿etów pod³±cza... > > Jak? Mam specjalnie do kazdego telefonu kupowac oddzielne dedykowane > ladowarki? To musialbym kupic ich az trzy sa takie z wymiennymi koncowkami... |