![]() |
Kask a sluchawki 'douszne' z redukcja szumow otoczenia - ktos uzywa?
Witam wszystkich,
Czy ktow z szanownego grona jezdzi majac w uszch sluchawki 'douszne' z aktywna redukcja szumow? Jak to sie ma na 3-4 godzinne przeloty? Jak uszy to znosza? Kask nie uwiera? A moze robiliscie wiecej miejsca na uszy w styropianie kasku? Robie ostatnio co tydzien 2x400km przeloty, i chcialbym sobie chociaz radia posluchac, rownoczesnie nie zabijajac sobie sluchu. Pozdrawiam -- Michal FJS600. |
Re: Kask a sluchawki 'douszne' z redukcja szumow otoczenia - ktosuzywa?
On Sun, 13 Jul 2008 22:39:09 +0200, michal
<michal@@kupczyki..eclipse..co..uk> wrote: > Czy ktow z szanownego grona jezdzi majac w uszch sluchawki 'douszne' z > aktywna redukcja szumow? S± douszne z _aktywn±_ redukcj±? O, fajnie. Poka¿? :-) Wydaje mi siê, ¿ê takie douszne wtykane z wk³adkami maj± same w sobie podobny efekt jak stopery, ale to nie jest aktywna redukcja, jakby by³y jeszcze dodatkowo z aktywnym t³umieniem to w ogóle by³oby fajnie. Ale jak z rok temu szuka³em to nie znalaz³em. Leslie -- Leszek 'Leslie' Karlik |
Re: Kask a sluchawki 'douszne' z redukcja szumow otoczenia - ktos uzywa?
"Leszek Karlik" <> writes:
> On Sun, 13 Jul 2008 22:39:09 +0200, michal > <michal@@kupczyki..eclipse..co..uk> wrote: > >> Czy ktow z szanownego grona jezdzi majac w uszch sluchawki 'douszne' z >> aktywna redukcja szumow? > > S± douszne z _aktywn±_ redukcj±? O, fajnie. Poka¿? :-) Sa, ostatnio jedna para soniaczy przeleciala przez allegro, gosc chcial 200 pln: Jak to dziala nie mam pojecia. =alx -- JID: PGP: 0x46399138 od zwracania uwagi na detale s± lekarze, adwokaci, programi¶ci i zegarmistrze -- Czerski |
Janusz A. Urbanowicz wrote:
> "Leszek Karlik" <> writes: > >> On Sun, 13 Jul 2008 22:39:09 +0200, michal >> <michal@@kupczyki..eclipse..co..uk> wrote: >> >>> Czy ktow z szanownego grona jezdzi majac w uszch sluchawki 'douszne' z >>> aktywna redukcja szumow? >> S± douszne z _aktywn±_ redukcj±? O, fajnie. Poka¿? :-) > > Sa, ostatnio jedna para soniaczy przeleciala przez allegro, gosc > chcial 200 pln: > > > > Jak to dziala nie mam pojecia. > > =alx Sadze ze poprostu dodaje sygnal zalucen w przewiwfaze do syganlu uzytecznego. Pozdr Marek |
Marek Borowski wrote:
> Sadze ze poprostu dodaje sygnal zalucen w przewiwfaze do syganlu > uzytecznego. Mo¿ecie troszkê rozwin±æ jak dzia³a ten wynalazek i o co ogólnie chodzi? Jaki jest efekt? -- obwo¼ne sadomaso |
Marek Borowski <> writes:
>> >> >> Jak to dziala nie mam pojecia. >> >> =alx > Sadze ze poprostu dodaje sygnal zalucen w przewiwfaze do syganlu > uzytecznego. To ja wiem, mi chodzilo o to jak dobrze to dziala w stosunku do innych tego typu. =alx -- JID: PGP: 0x46399138 od zwracania uwagi na detale s± lekarze, adwokaci, programi¶ci i zegarmistrze -- Czerski |
jtd <> writes:
> Marek Borowski wrote: >> Sadze ze poprostu dodaje sygnal zalucen w przewiwfaze do syganlu >> uzytecznego. > > Mo¿ecie troszkê rozwin±æ jak dzia³a ten wynalazek i o co ogólnie > chodzi? Jaki jest efekt? To sa sluchawki zaprojektowane dla ludzi co duzo czasu chca spedzac w samolotach, w szczegolnosci sluchac tam muzyki (do wszystkich ktore mialem w reku byl dolaczany adapter do gniazdek samolotowych). Masz sluchawki do ktorych ladujesz baterie (1 lub 2 male paluszki), wlaczasz, wbudowane mikrofony lapia niski zewnetrzny halas i dodaja w przeciwfazie do tego co przychodzi z kabelka. Efekt jest taki ze po wlaczeniu przelacznika dzwieki zewnetrzne cichna o kilkadziesiat decybeli, zwlaszcza w niskich czestosciach. Z samochodow na ulicy slychac glownie szum opon na asfalcie. Produkuje to Sony, Panasonic, Philips, Logitech, Creative i chyba Bose. Haslo: "active noise cancelling". Ja bez nich nie moge zyc (praca w openspace, jezdzenie i spanie w pociagach czy zbiorkomie). Dousznych jeszcze nie testowalem. Ja na to mowie ,,przenosna cisza''. Alex -- JID: PGP: 0x46399138 od zwracania uwagi na detale s± lekarze, adwokaci, programi¶ci i zegarmistrze -- Czerski |
>"Leszek Karlik"
>S± douszne z _aktywn±_ redukcj±? O, fajnie. Poka¿? :-) Prosze: Fajna MP3, z radiem, i sluchawkami AKTYWNIE kasujacymi szumy. Moge taka 2GB miec z ebay.uk, (ale w kolorze tfu rozowym ) za 38GBP = 160 PLN. Pytanie czy da sie to uzywac. I czy ta guma co wchodzi do ucha nie staje sie pieronsko niewygodna po czterech godzinach... -- Michal FJS600 |
Janusz A. Urbanowicz wrote:
> (do wszystkich ktore > mialem w reku byl dolaczany adapter do gniazdek samolotowych). To s± normalne s³uchawki które mo¿na u¿yæ do s³uchana muzyki oraz do wyciszania tego co dzieje siê na zewn±trz? Pytam bo nie za bardzo wiem jak po³±czyæ lec±c± muzykê z cisz±. Pozdrawiam -- obwo¼ne sadomaso |
On Sun, 13 Jul 2008 23:58:33 +0200, Janusz A. Urbanowicz
<.pl> wrote: [..] >> S± douszne z _aktywn±_ redukcj±? O, fajnie. Poka¿? :-) > > Sa, ostatnio jedna para soniaczy przeleciala przez allegro, gosc > chcial 200 pln: > > > > Jak to dziala nie mam pojecia. Wed³u w motocyklu kiepsko. ¯eby dzia³a³o dobrze, to to pude³ko z mikrofonem pobieraj±cym d¼wiêk do redukowania powinno byæ w he³mie. :-) Poza tym mówi ¿e aktywna redukcja szumów pomaga g³ównie na niskie czêstotliwo¶ci, czyli na szum wiatru (który jest g³ówn± przyczyn± utraty s³uchu na motocyklu) nie bardzo. Oh well. > =alx Leslie -- Leszek 'Leslie' Karlik |