![]() |
[SPAM] Sprzedam SUZKI GSX-R 1000 K6
Dobry!
Pañstwo pewnie nie pamiêtaj± ale ¿yczliwie przypomnê: Suzuki GSX-R 1000 K6 Rocznik 2006 Przebieg 8500 (oryginalny) I w³a¶ciciel w PL Stan bardzo dobry. Jeszcze linka do og³oszenia: Chcê tylko delikatnie zasugerowaæ, ¿e cena jest do _negocjacji_ :) -- pozdrawiam Dafca K6.1K na sprzeda¿ |
Re: [SPAM] Sprzedam SUZKI GSX-R 1000 K6
On Mon, 30 Jun 2008 16:05:21 +0200, Dafca <> wrote:
>Chcê tylko delikatnie zasugerowaæ, ¿e cena jest do _negocjacji_ :) To napisz jak bia³y cz³owiek ile chcesz, a nie jakies takie lizanie sie po fiutach ;) Nigdy nie kuma³em "negocjacji" cen. Wiesz ile chcesz i za ile oddasz, to po kiego takie przyczajki? No³ ofens ;) Darz bór, Eskimos FJ1200 Daelim NS125 - faster, harder, scooter!!! Poznañ |
Eskimos pisze:
> > To napisz jak bia³y cz³owiek ile chcesz On wie ile chce, ale to nie znaczy ze Ty masz wiedziec ile to jest. Bo moze dasz wiecej niz on chce - no to po co ma brac mniej jak Ty chcesz dac wiecej. :-) > Nigdy nie kuma³em "negocjacji" cen. To teraz juz wiesz. :-) cieszesiezemoglempomoc. KJ dagixar tribe color |
Eskimos wrote:
> On Mon, 30 Jun 2008 16:05:21 +0200, Dafca <> wrote: > > > >> Chcê tylko delikatnie zasugerowaæ, ¿e cena jest do _negocjacji_ :) > > To napisz jak bia³y cz³owiek ile chcesz, a nie jakies takie lizanie > sie po fiutach ;) > Nigdy nie kuma³em "negocjacji" cen. Wiesz ile chcesz i za ile oddasz, G* prawda, nie wiem dopuki nie mam konkretnych propozycji. Jak sprzedawaje sprzeta to wiem iz za x go nie sprzedam za za y sprzedam. Co do wartosci posredniej zalezy na ile kupujacy mi sie spodoba. Bucowi to i za 2*y nie sprzedam. pozdr Marek |
On Mon, 30 Jun 2008 21:21:04 +0200, Marek Borowski
<> wrote: >Jak sprzedawaje sprzeta to wiem iz za x go nie sprzedam za za y >sprzedam. Co do wartosci posredniej zalezy na ile kupujacy mi sie >spodoba. Bucowi to i za 2*y nie sprzedam. To inna sprawa - tez tak mam ;) A ¿e ³atwio siê wpieniam jak mi kupiec próbuje co¶ wcisn±æ, to unikam zbêdnych dyskusji. Chodzi³o mi raczej o to, ¿e zazwyczaj "negocjacja" jest przez sprzedaj±cego (i kupuj±cego te¿) za³o¿ona na poziomie 5-10% ceny wyj¶ciowej, w zale¿no¶ci od wysoko¶ci tej¿e, a "targowanie siê" przypomina rutynow± wymiane kurtuazji. - No to ile to cudo ma kosztowaæ? - Noo...wyjsciowo 12000,- - Hmm... bak do malowania, siedzenie rozdarte, opona do wymiany. Dam 10. - Hahaha, nie ma o czym mówiæ. hmm... no dobra, niech bedzie moja krzywda - 11.700.- - Ale panie! to trzeba zrobic, tamto...10.500. i tak w kó³ko, az osi±gnie siê 11.000,-, co od samego poczatku by³o za³o¿onym przez obie strony planem. S³abo. Ja targowac siê nie lubiê. Jak cos sprzedajê, to wystawiam za tak± cenê za jak± dany towar sprzedam i tyle (i zawsze zaznaczam to w og³oszeniu). Jak nie sprzedam, to za jakis czas rozwa¿am zmniejszenie tej ceny. I wali mnie to, ¿e u Arabów nie wypada siê nie targowaæ, czy inne chujowe obyczaje. Chcê tyle i je¿eli chcesz kupic, to musisz dac tyle. Komunikacja prosta, jasna i klarowna, a nie robienie z siebie i z kontrahenta debila i odgrywanie teatru. Darz bór, Eskimos FJ1200 Daelim NS125 - faster, harder, scooter!!! Poznañ |
Eskimos pisze:
> I wali mnie to, ¿e u Arabów nie wypada siê nie targowaæ, czy inne > chujowe obyczaje. Chcê tyle i je¿eli chcesz kupic, to musisz dac tyle. > Komunikacja prosta, jasna i klarowna, a nie robienie z siebie i z > kontrahenta debila i odgrywanie teatru. i tak po piêciu miesi±cach braku jakiegokolwiek odzewu przychodzi kole¶ i mówi, ¿e we¼mie jak mu opu¶cisz 5 stówek, a Ty: noo nieeee, przecie¿ napisa³em za ile sprzedam :) -- pzdrv donia i VyFRotka 800 =Wroc³aw= |
6.
no Ci mowilem ze za 25kpln biore - tak .... biZZQp |