![]() |
Kalibracja licznika - chopper
Witam
Mam pytanie, mysle ze znajdzie sie ktos obeznany w temacie. Mam licznik DAKOTA DIGITAL model chyba MCV-7000 i wszystko z nim jest ok dziala poprawnie, no moze nie dokonca ok bo licznik oszukuje o polowe. I tutaj nasowa sie pytanie czy istnieje mozliwosc kalibracji tego ustrojstwa? Wszystko raczej dobrze jest podpiête skrzynia biegów 6 biegowa tyle kolo 18cali, opona 250/40, a kolo pasowe oryginalne od harley'a. Tutaj link podobny licznik, moze nie jest oko w oko taki sam, ale kolory kabli podpiecie to samo. . Moze cos tam jest napisane na ten temat, ale nie uczyl sie czlowiek jezykow to teraz ma. Za wszelkie uwagi bede niezmiernie wdzieczny. Tomek |
Re: Kalibracja licznika - chopper
On 17 Cze, 13:49, "Iza" <> wrote:
> poprawnie, no moze nie dokonca ok bo licznik oszukuje o polowe. Zakladam, ze wskazania masz we wlasciwych jednostkach? (kph/mph) > I tutaj > nasowa sie pytanie czy istnieje mozliwosc kalibracji tego ustrojstwa? Istnieje. > podpiecie to samo.. Moze > cos tam jest napisane na ten temat, ale nie uczyl sie czlowiek jezykow to > teraz ma. Za wszelkie uwagi bede niezmiernie wdzieczny. Nie bede Ci tu tlumaczyl manuala. Przyprowadz to motocykla kogos kto sie jezykow uczyl i Ci powie jak mozesz go skalibrowac (bardzo prosta sprawa). pzdr, dr FJR/525 |
Iza napisa³(a):
> Za wszelkie uwagi bede niezmiernie wdzieczny. Jest cos o kalibracji tego badziewia. I pewnie trzeba to zrobic. Przytrzymujesz lewy klawisz i przekrecasz kluczyka do zalaczenia silnika. Kiedy pojawi sie "SWITCH" naciskasz jeszcze raz lewego klawisza. Dajesz na "UNIT" zeby ustawic jednostki, a pozniej np. "AUTO". I tutaj mowia zeby przejechac mile (ale chyba kilometr, jesli przestawi sie jednostki) i po tej mili (kilometrze) nacisnac znowu s³icza. Cos malo dokladne mi sie to wydaje, ale chyba zadziala :) -- Kamil Nowak 'Amil' _motory_ pijadzio i susuki Krakuf |
doktorski pisze:
> Nie bede Ci tu tlumaczyl manuala. Przyprowadz to motocykla kogos kto > sie jezykow uczyl i Ci powie jak mozesz go skalibrowac (bardzo prosta > sprawa). Fakt ze kalibracja prosta jak budowa cepa :) Trzeba ino sobie znalezc prosta uliczke i dokladnie odmierzyc na niej 1 km lub 1 mile. Reszta banalna ale nie bede zdradzal tajemnicy bo calosc straci fun :) -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |
Dzieki sprobuje
Tomek |
On 17 Cze, 14:08, Kamil Nowak 'Amil' <> wrote:
> klawisza. Dajesz na "UNIT" zeby ustawic jednostki, a pozniej np. "AUTO". Lepiej zapowiada sie tryb Adjust. > Cos > malo dokladne mi sie to wydaje, ale chyba zadziala :) W adjust wystarczy GPS pokazujacy predkosc i mozesz recznie dopasowac wskazania licznika do wskazan GPSa. Pytanie tylko jak to bedzie na poszczegolnych biegach i na roznych obrotach. Trza sprawdzic i tyle. pzdr, dr FJR/525 |
doktorski napisaĆ
ā(a):
> W adjust wystarczy GPS pokazujacy predkosc i mozesz recznie dopasowac > wskazania licznika do wskazan GPSa. > Pytanie tylko jak to bedzie na poszczegolnych biegach i na roznych > obrotach. Trza sprawdzic i tyle. No ale z tego co zrozumialem trzeba to ustawiac w trakcie jazdy i to mi sie dziwne wydalo :) -- Kamil Nowak 'Amil' _motory_ pijadzio i susuki Krakuf |