![]() |
KLX 300R, wydaje mi sie ze rzuca mi kierownica - lozysko czy amory?
Prosze o porade co moze powodowac rzucenie na boki kierownica podczas jazdy
po nierownosciach. Czasami mam wrazenie ze nie moge nad tym zapanowac. Stan zawieszenia raczej nie jest najgorszy - sprawdzone doswiadczalne z nowym modelem kumpla... Gdzie moze byc jeszcze luz? Czy utwardzic lub zlagodzic zawieszenie? Q |
Re: KLX 300R, wydaje mi sie ze rzuca mi kierownica - lozysko czy amory?
U¿ytkownik "relig" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g1bpl0$sk0$... > Prosze o porade co moze powodowac rzucenie na boki kierownica podczas > jazdy po nierownosciach. Czasami mam wrazenie ze nie moge nad tym > zapanowac. Stan zawieszenia raczej nie jest najgorszy - sprawdzone > doswiadczalne z nowym modelem kumpla... Gdzie moze byc jeszcze luz? Czy > utwardzic lub zlagodzic zawieszenie? je¶li nie ma luzu na ³o¿ysku g³ówki to stawiam na ¿le zestrojone zawieszenie, nie jest kwesti± z³agodzenia czy utwardzenia zawiasu bo to siê robi pod konkretne pod³o¿e, to ¿e wyrywa ci kiere jest kwesti± ¼le zestrojonego zawiasu zarówno odbicia i dobicia jak i zestrojenie przodu z ty³em. Moja rada taka, albo znajdziesz jakie¶ fabryczne ustawienia co mo¿e pomóc, je¶li bêd± one mniej wiêcej pod twoj± wage, albo niech jaki¶ zawodnik siê bryknie twoim motorkiem i zrobi Ci zawias. Pozdrawiam Rafa³ 450exc |