![]() |
pomocy :) w wyborze
sa trzy maszyny na oku
- aprill pegaso 650 - bmw f650 dakar - honda transalp kryteria: - mala awaryjnosc - 60% miasto, 10% szutry i 30% "dalsze trasy" - wszystkie nie starsze niz 6-7 lat - srednio doswiadoczny ale naprawde rozwazny kierowca Co wybrac na wszystkich siedzi sie podobnie i jak i podbnie jezdza Z gory dziekuje za odpowiedzi szczeoglnie uzytkownikow wyzej wymienionych modeli |
Re: pomocy :) w wyborze
news.tpi.pl napisał(a):
> sa trzy maszyny na oku > - aprill pegaso 650 > - bmw f650 dakar > - honda transalp > > kryteria: > - mala awaryjnosc Porownywalne IMO. > - 60% miasto, 10% szutry i 30% "dalsze trasy" > - wszystkie nie starsze niz 6-7 lat > - srednio doswiadoczny ale naprawde rozwazny kierowca > > Co wybrac na wszystkich siedzi sie podobnie i jak i podbnie jezdza > Z gory dziekuje za odpowiedzi szczeoglnie uzytkownikow wyzej > wymienionych modeli Single winny sie lepiej sprawdzac na szuterku i w miescie. Na dalszych trasach Trapi winien byc ciut przyjazniejszy. -- pozdrrrrowienia i... do zobaczenia na szlaku :) zbigi [@:zbiegusek na wirtualnej polsce w domenie pl] Bestyja, Sikorka, Jasiek w worku, Dudek na strychu i inne ;) Nowy Janów - jeszcze blizej najwiekszej dziury w Europie ;) |
Użytkownik zbigi napisał:
> news.tpi.pl napisał(a): > >> sa trzy maszyny na oku >> - aprill pegaso 650 >> - bmw f650 dakar >> - honda transalp >> >> kryteria: >> - mala awaryjnosc > > > Porownywalne IMO. > >> - 60% miasto, 10% szutry i 30% "dalsze trasy" >> - wszystkie nie starsze niz 6-7 lat >> - srednio doswiadoczny ale naprawde rozwazny kierowca >> >> Co wybrac na wszystkich siedzi sie podobnie i jak i podbnie jezdza >> Z gory dziekuje za odpowiedzi szczeoglnie uzytkownikow wyzej >> wymienionych modeli > > > Single winny sie lepiej sprawdzac na szuterku i w miescie. Na dalszych > trasach Trapi winien byc ciut przyjazniejszy. > no dobra to idac tym "tropem" odrzucmy honde teraz jest juz tylko 50% :):) |
On 2008-05-13 08:24:11 +0200, "news.tpi.pl" <> said:
> Co wybrac na wszystkich siedzi sie podobnie i jak i podbnie jezdza Ten, ktory trafi sie blizej w lepszym stanie, w ramach Twojego budzetu. W Polsce dosc ciezko znalezc konkretny model w swojej okolicy, w rozsadnym czasie. -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
de Fresz pisze:
> On 2008-05-13 08:24:11 +0200, "news.tpi.pl" <> said: > >> Co wybrac na wszystkich siedzi sie podobnie i jak i podbnie jezdza > > Ten, ktory trafi sie blizej w lepszym stanie, w ramach Twojego budzetu. > W Polsce dosc ciezko znalezc konkretny model w swojej okolicy, w > rozsadnym czasie. Dok³adnie, to s± wrêcz bli¼niacze motorki, maj± niemal identyczne silniki Rotaxa (ró¿ni± siê chyba tylko liczb± zaworów). Mi siê trafi³a Aprilia w dobrym stanie wiêc j± wzi±³em, tak¿e szukaj obu i patrz na stan :) Od siebie mogê dodaæ, ¿e jestem bardzo zadowolony, to moje pierwsze moto i na prawdê dajê radê. Nie jest ani za s³aby, ani za mocny, taki w sam raz. Tylko je¶li chodzi o to d³u¿sze podró¿e to mo¿e byæ gorzej, bo z pasa¿erem osi±gi s± odczuwalnie s³absze. Jakby do tego jeszcze do³o¿yæ kufry itd. to dynamika bêdzie bardzo kiepska. -- Pozdrawiam, Loup Aprilia Pegaso 650 I.E.'01 |
Loup pisze:
> Dok³adnie, to s± wrêcz bli¼niacze motorki, maj± niemal identyczne > silniki Rotaxa (ró¿ni± siê chyba tylko liczb± zaworów). Mi siê trafi³a > Aprilia w dobrym stanie wiêc j± wzi±³em, tak¿e szukaj obu i patrz na > stan :) > > Od siebie mogê dodaæ, ¿e jestem bardzo zadowolony, to moje pierwsze moto > i na prawdê dajê radê. Nie jest ani za s³aby, ani za mocny, taki w sam > raz. Tylko je¶li chodzi o to d³u¿sze podró¿e to mo¿e byæ gorzej, bo z > pasa¿erem osi±gi s± odczuwalnie s³absze. Jakby do tego jeszcze do³o¿yæ > kufry itd. to dynamika bêdzie bardzo kiepska. Dodam jeszcze, ¿e trzeba siê liczyæ z do¶æ sporym, jak na motor, spalaniem. Mi rzadko kiedy schodzi poni¿ej 7 l/100 km a niekeidy jest to nawet bli¿ej 8 l :/ -- Pozdrawiam, Loup Aprilia Pegaso 650 I.E.'01 |
> no dobra to idac tym "tropem" odrzucmy honde > teraz jest juz tylko 50% :):) dodaj do listy bardzo podobny motorek do tego co szukasz. Suzuki XF 650 freewind. Pozdr |
U¿ytkownik Scyzoryk napisa³:
>>no dobra to idac tym "tropem" odrzucmy honde >>teraz jest juz tylko 50% :):) > > > dodaj do listy bardzo podobny motorek do tego co szukasz. Suzuki XF 650 > freewind. > wiedzialem ze ktos to podpowie, bralem go pod uwage ale jedno mnie w nim niepokoi, brak jakiejkolwiek oslony silnika przy koletorze wylotowym, rury wydechowe nie sa osloniete a napewno zdarzy mi sie wjechac nieraz w lekki teren |
> wiedzialem ze ktos to podpowie, > bralem go pod uwage ale jedno mnie w nim niepokoi, brak jakiejkolwiek > oslony silnika przy koletorze wylotowym, rury wydechowe nie sa osloniete a > napewno zdarzy mi sie wjechac nieraz w lekki teren oslone pod silnikiem ma http://cuiwww.unige.ch/~pun/moto/9811.XF650.big.jpg co jeszcze chcialbys chronic?? Pozdr |
> wiedzialem ze ktos to podpowie, > bralem go pod uwage ale jedno mnie w nim niepokoi, brak jakiejkolwiek > oslony silnika przy koletorze wylotowym, rury wydechowe nie sa osloniete a > napewno zdarzy mi sie wjechac nieraz w lekki teren http://www.motonaute.net/pratiques/e...0WR%20450F.jpg http://www.bikefinder.co.za/Honda/honda_cr85.jpg tu tez rury nie sa osloniete. Twierdzisz ze nie nadaja sie w teren ?? :-> Pozdr |