![]() |
Czujniki parkowania
Witajcie,
Chcia³em za³o¿yæ czujniki parkowania. Nie chcia³bym pakowaæ siê w jak±¶ tandetê. Z jednej strony w jednym z wiêkszych ¶l±skich warsztatów zaoferowano mi zestaw za 140-170 z³ + monta¿. Z drugiej strony w serwisie MB powiedziano mi ok 2000z³ + monta¿. Gdy zapyta³em, czy czujniki montowane przez MB to fabryczne mercedesa to odpowiedziano mi, ¿e s± to dobre czujniki jednej z polskich firm :) Jakie czujniki wybraæ, ¿eby jakiego¶ szmelcu nie kupiæ? Widzia³em jeszcze czujniki Valeo - u¿ywa³ kto¶? |
Re: Czujniki parkowania
Dnia Thu, 27 Nov 2008 11:40:15 +0100, Cut <> napisa³:
> Witajcie, > > Chcia³em za³o¿yæ czujniki parkowania. Nie chcia³bym pakowaæ siê w jak±¶ > tandetê. Z jednej strony w jednym z wiêkszych ¶l±skich warsztatów > zaoferowano mi zestaw za 140-170 z³ + monta¿. Z drugiej strony w > serwisie MB powiedziano mi ok 2000z³ + monta¿. Gdy zapyta³em, czy > czujniki montowane przez MB to fabryczne mercedesa to odpowiedziano mi, > ¿e s± to dobre czujniki jednej z polskich firm :) > > Jakie czujniki wybraæ, ¿eby jakiego¶ szmelcu nie kupiæ? Widzia³em > jeszcze czujniki Valeo - u¿ywa³ kto¶? Mo¿liwe ¿e te z MB bêd± lakierowane pod kolor auta. |
Marcin pisze:
> > Mo¿liwe ¿e te z MB bêd± lakierowane pod kolor auta. Auto jest czarne, wiêc dla mnie lakierowanie nie ma wiêkszego znaczenia. |
U¿ytkownik "Cut" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:.pl... > Witajcie, > > Chcia³em za³o¿yæ czujniki parkowania. Nie chcia³bym pakowaæ siê w jak±¶ > tandetê. Z jednej strony w jednym z wiêkszych ¶l±skich warsztatów > zaoferowano mi zestaw za 140-170 z³ + monta¿. Z drugiej strony w serwisie > MB powiedziano mi ok 2000z³ + monta¿. Gdy zapyta³em, czy czujniki > montowane przez MB to fabryczne mercedesa to odpowiedziano mi, ¿e s± to > dobre czujniki jednej z polskich firm :) firma to akurat ma niewielkie znaczenie... wa¿ne bêdzie to ¿e w MB czujniki zapewne zostan± wpiête przez odpowiedni± centralkê do magistrali CAN i w ten sposób po³±czone z ca³± elektronika auta (bêd± m. in. diagnozowane przy ka¿dym odpaleniu, itd.) a nie tylko do ¿arówki wstecznego... > Jakie czujniki wybraæ, ¿eby jakiego¶ szmelcu nie kupiæ? Widzia³em jeszcze > czujniki Valeo - u¿ywa³ kto¶? mój brat mia³ je kupowaæ, wygl±daj± OK wiêc jak chcesz niedrogie i w miarê markowe to te wydaj± siê dobra propozycj± Wa¿ne ¿eby kto¶ je z g³ow± zamontowa³ -- pozdrawiam Tadeusz |
> Chcia³em za³o¿yæ czujniki parkowania. Nie chcia³bym pakowaæ siê w jak±¶
> tandetê. Z jednej strony w jednym z wiêkszych ¶l±skich warsztatów > zaoferowano mi zestaw za 140-170 z³ + monta¿. Z drugiej strony w serwisie > MB powiedziano mi ok 2000z³ + monta¿. Gdy zapyta³em, czy czujniki > montowane przez MB to fabryczne mercedesa to odpowiedziano mi, ¿e s± to > dobre czujniki jednej z polskich firm :) > norma - zamontuja te same co niezalezny warsztat... > Jakie czujniki wybraæ, ¿eby jakiego¶ szmelcu nie kupiæ? Zamontowalem do dostawczakow czujniki stig i jeden zestaw sprawuje sie od kilku lat bardzo dobrze. Nie wiem czy to polski wyrob czy chinski a tylko pakowany u nas ale nie moge narzekac. Generalnie urzadzenie tak proste, ze nie ma tam co szwankowac. Picasso |
Marcin napisal(a):
>> Jakie czujniki wybrać, żeby jakiegoś szmelcu nie kupić? Widziałem >> jeszcze czujniki Valeo - używał ktoś? > > Możliwe że te z MB będą lakierowane pod kolor auta. malowany czujnik, to trzeba pomalować zderzak. Pomalowany zderzak - to trzeba pomalować tył. Pomalowany tył - trzeba pomalować tylne błotniki i polerka. Uważaj byś do 2000 się zmieścił ;) -- pozdrawiam, Zbylut * Usenet news. Learn what you know, share what you don't * |