![]() |
Strona w sieci o oszustwach - ogłoszenie sprzedaży auta
Witam
Czy są w necie jakieś strony, gdzie można opisać oszustwo/kłamstwo odnośnie danego ogłoszenia (motoryzacyjnego - np. sprzedaży auta). Akurat chcę kupić auto, ileś tam ogłoszeń już weryfikowałem i chciałbym innych przestrzec przed zakupem danego auta z ogłoszenia - tzn. rozwinąłbym myśl z ogłoszenia (i potwierdzeń na telefon), że auto jest w stanie idealnym - na rzetelny opis tego co zastałem na miejscu. Przykładowo: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] passat ma 4 wgnieceń widocznych z miejsca - 2 na klapie tylnej, jedno przetarcie z lewej strony przy tylnym kole, no i jedno na slupku od strony kierowcy (wgniecenie moze z 10cm srednicy :)). Silnik usyfiony, pozrywane oznaczenia (no ale to jeszcze pół biedy) Gość przez telefon (i w ogloszeniu) mówi, ze pierwszy wlasciciel, a tak naprawdę kilka lat auto było w leasingu na firmę, potem żona odkupiła. Nawet nie prosiłem, żeby uruchamiał .... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] owy.html przekręcony licznik na 100% - objawy - słychać popychacze przy uruchomieniu, silnik zażygany olejem (wg pana ten typ tak ma), przód robiony (na miejscu powiedział) - nie wnikałem dokładnie co i ile było robione, fotel kierowcy mocno zużyty (nie przetarty, ale wysłużony) pzdr bogdan pzdr bogdan pzdr bogdan -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
Re: Strona w sieci o oszustwach - ogłoszenie sprzedaży auta
Użytkownik "bogdan no" napisał:
> Czy są w necie jakieś strony, gdzie można opisać oszustwo/kłamstwo > odnośnie > danego ogłoszenia (motoryzacyjnego - np. sprzedaży auta). [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] - sam obsmarowałem tam jedno auto, Passata B5FL, jechałem 150km w jedną stronę, żeby go obejrzeć... Pozdrawiam ..Peeter |
*bogdan no* napisal(a) w news:ggjld4$ibk$[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]:
> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > passat ma 4 wgnieceń widocznych z miejsca - 2 na klapie tylnej, jedno > przetarcie z lewej strony przy tylnym kole, no i jedno na slupku od > strony kierowcy (wgniecenie moze z 10cm srednicy :)). No to jest jakis zarzut skoro w opisie aukcji nic o tym nie ma, ale malej wagi. > Silnik usyfiony, > pozrywane oznaczenia (no ale to jeszcze pół biedy) Jesli chcesz nieusyfiony silnik to jestes potencjalnym klientem handlarzyny picujacego zlom. Ja w zadnym swoim aucie silnika nie mylem, a pare lat temu w ASO VW mi filtra oleju nie dokrecili i sie co nieco upieprzylo. > Gość przez telefon (i w ogloszeniu) mówi, ze pierwszy wlasciciel, a tak > naprawdę kilka lat auto było w leasingu na firmę, potem żona odkupiła. I? Bo nie widze zwiazku? Wiele aut przez pierwszych pare lat ma jako wlasciciela fundusz leasingowy. Nieistotny szczegol, mogl gosc o tym napisac, ale co to zmienia... > Nawet nie prosiłem, żeby uruchamiał .... Takie drobiazgi byly przyczyna odrzucenia oferty? > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > przekręcony licznik na 100% - objawy - słychać popychacze przy > uruchomieniu, silnik zażygany olejem (wg pana ten typ tak ma), przód > robiony (na miejscu powiedział) - nie wnikałem dokładnie co i ile było > robione, fotel kierowcy mocno zużyty (nie przetarty, ale wysłużony) To juz nie rozmiem, najpierw odrzucasz auto bo silnik byl nieumyty, sa slady uzytkowania i nie podoba Ci sie ze gosc wzial samochod na firme, a pozniej piszesz o oszuscie falszujacym licznik w zuzytym, powypadkowym aucie... Dziwi mnie jak mozna porownywac te 2 auta... Tobie chyba tylko w salonie dogodza. Pozdr |
Użytkownik "bogdan no" <[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]> napisał w wiadomości news:ggjld4$ibk$[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]... > Witam > > Czy są w necie jakieś strony, gdzie można opisać oszustwo/kłamstwo > odnośnie > danego ogłoszenia (motoryzacyjnego - np. sprzedaży auta). Akurat chcę > kupić > auto, ileś tam ogłoszeń już weryfikowałem i chciałbym innych przestrzec > przed zakupem danego auta z ogłoszenia - tzn. rozwinąłbym myśl z > ogłoszenia > (i potwierdzeń na telefon), że auto jest w stanie idealnym - na rzetelny > opis tego co zastałem na miejscu. > > Przykładowo: > > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] maska i blotniki tak spasowane ze zal sie robi ;) no i zderzak ale to akurat czesc eksploatacyjna ;) mozna wymieniac czesto ;) |
Użytkownik "bogdan no" <> Przykładowo: > > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > > passat ma 4 wgnieceń widocznych z miejsca - 2 na klapie tylnej, jedno > przetarcie z lewej strony przy tylnym kole, no i jedno na slupku od strony > kierowcy (wgniecenie moze z 10cm srednicy :)). Silnik usyfiony, pozrywane > oznaczenia (no ale to jeszcze pół biedy) > Gość przez telefon (i w ogloszeniu) mówi, ze pierwszy wlasciciel, a tak > naprawdę kilka lat auto było w leasingu na firmę, potem żona odkupiła. > > Nawet nie prosiłem, żeby uruchamiał .... 6 letni samochod i 4 wgniecenia? Chlopie ty musisz byc bucem jak but !!! Otarcie? Silnik usyfiony? Oznaczenia? Boozzeee jaki burak! wolalbys kupic autko wypicowane, podmalowane i z wypranym silnikiem? To zamien sie z oslem na glowe - roznicy nie bedzie! A juz historyjka z leasingiem mnie rozbawila na maxa! Zal mi ciebie chloptasiu!!! |
bogdan no pisze:
> Przykładowo: > > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > > passat ma 4 wgnieceń widocznych z miejsca - 2 na klapie tylnej, jedno > przetarcie z lewej strony przy tylnym kole, no i jedno na slupku od strony > kierowcy (wgniecenie moze z 10cm srednicy :)). Silnik usyfiony, pozrywane > oznaczenia (no ale to jeszcze pół biedy) > Gość przez telefon (i w ogloszeniu) mówi, ze pierwszy wlasciciel, a tak > naprawdę kilka lat auto było w leasingu na firmę, potem żona odkupiła. Normalny opis *używanego* auta. Z leasingiem to nie kapuje o co ci chodzi, aż tak dużą wagę przywiązujesz do papierka? > Nawet nie prosiłem, żeby uruchamiał .... To dałeś d*** jednym słowem. Zapraszam na giełdę do mojego miasta, trafisz łatwo bo poprowadzi cię zapach Plak'a, wszystkie fury bez wgnieceń a z silników można jeść takie są czyściutkie ;) -- kamil d red 206 mysłowice |
> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] - sam obsmarowałem tam jedno auto, Passata B5FL, > jechałem 150km w jedną stronę, żeby go obejrzeć... dzięki. O to mi chodziło. Ciężko w google jest to znaleźć. pzdr bogdan -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
> 6 letni samochod i 4 wgniecenia? Chlopie ty musisz byc bucem jak but !!!
> Otarcie? Silnik usyfiony? Oznaczenia? > Boozzeee jaki burak! wolalbys kupic autko wypicowane, podmalowane i > z wypranym silnikiem? To zamien sie z oslem na glowe - roznicy nie bedzie! > > A juz historyjka z leasingiem mnie rozbawila na maxa! > Zal mi ciebie chloptasiu!!! > hehe, nie chce mi się z tobą gadać, ale zadam Ci zagadkę - czy gdybym zapytał, czy twoja stara była bita, tak jak ten samochód, to odpowiedziałbyś: tak czy nie ? (tak uczciwie) -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
Użytkownik "bogdan no" > Nawet nie prosiłem, żeby uruchamiał .... > Daj mi numer do siebie to sobie go wpisze w telefon ( i rozdam go innym ludziom z branzy) to bede wiedzial jak bedziesz dzwonil ze mam cie splawic. U mnie po takim nastawieniu nic bys nie kupil, nawet jakbys duzo przeplacal, a gieldowe handlarzyki takich klientow nazywaja ... pedalami :) |
Użytkownik "Przembo" napisał:
> No to jest jakis zarzut skoro w opisie aukcji nic o tym nie ma, ale malej > wagi. Dokładnie, to niestety normalne - ludzie nie zwracają uwagi na takie pierdoły, normalny kupujący też nie odrzuci auta przez jakieś malutkie wgniotki czy rysy. Jak ktoś chce auto z idealnym lakierem, to w 90% przypadków musi sobie odmalować, będzie wyglądać idealnie, zupełnie jak wypicowane złomy od nieuczciwych handlarzy. :) W opisie mojego auta też nie było wzmianki o jakichśtam drobnych wgniotkach czy rysach, a jednak z tego powodu nie odrzuciłem auta, które mimo tego jest w świetnym stanie. :) > Jesli chcesz nieusyfiony silnik to jestes potencjalnym klientem > handlarzyny picujacego zlom. Dokładnie. Co innego jest wyczyścić plastikowe pokrywy, obudowy itp, a co innego myć cały silnik. Niektóre auta od handlarzy mają silniki tak czyste, jak nowe auta z salonów... O_o Aż strach pomyśleć jak szybko by się ten silnik sam zabrudził. ;) Pozdrawiam ..Peeter |
Czasy w strefie GMT. Teraz jest 06:53. |
Forum korzysta ze skryptu vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.