![]() |
[Jakie autko?] nowe w przedziale 33 - 37 ty¶ z³
Witajcie!
Piszê w imieniu brata, który chce zakupiæ nowe auto w przedziale cenowym 33-37 ty¶ z³. Brat bêdzie nim je¼dzi³ (g³ównie) po Warszawie + (raz na jaki¶ czas) wypady po 200 km do rodziny. Co do wymagañ, to spory baga¿nik co by pomie¶ci³ wózek dzieciêcy (+ baga¿e brata i bratowej). Zatem potrzebne mu raczej jakie¶ rodzinne (pakowne) autko. Autko bêdzie mu s³u¿yæ conajmniej 6 lat (w tym czasie rodzina mo¿e jeszcze siê powiêkszyæ). Wed³ug mnie (i brata), to w tym przedziale cenowym. Jedyny(?) s³uszny wybór to Dacia LOGAN MCV. Ogólnie to brat nie ma jakich¶ konkretnych oczekiwañ/wymagañ co do marki i wyposa¿enia (poza wymienionymi). Na pewno fajnie by by³o gdyby w standardzie by³o radio ;-). Z góry dziêkuje za opinie, pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia/wieczoru. -- -| qoozy |- GG: 9591636 |
Re: [Jakie autko?] nowe w przedziale 33 - 37 ty¶ zł
Fri, 21 Nov 2008 17:14:11 +0100, w <gg6n4n$fir$>, "qoozy"
<dziê> napisa³(-a): > Z góry dziêkuje za opinie, pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia/wieczoru. PS. To nie (auto)reklama, akurat ogl±da³em :). |
Re: [Jakie autko?] nowe w przedziale 33 - 37 ty? z³
Jakby¶ jeszcze zwróci³ uwagê, ¿e to ma byæ NOWE auto...
|
PS. To nie (auto)reklama, akurat ogl±da³em :). W ktorym miejscu spelnia warunki z tematu, czyli nowe do 37 tys? |
wrote:
> Fri, 21 Nov 2008 17:14:11 +0100, w <gg6n4n$fir$>, "qoozy" > <dzię> napisał(-a): > >> Z góry dziękuje za opinie, pozdrawiam i życzę miłego dnia/wieczoru. > > > > PS. To nie (auto)reklama, akurat oglądałem :). > 40k - nie spelnia warunku ceny 2005r - nie spelnia warunku nowosci Ty w ogole przeczytales posta autora? W tej cenie to Dacia jest dobrym wyborem. Duzego zreszta nie masz - same klasy A i B (a wiec bagaznik maly). Zobacz jeszcze Clio Grandtour - ale nie wiem ile teraz kosztuja. -- Regards, Maverick PMS+ PJ S+ p M- W- P+:++ X+ L+ B++ M(+) Z++ T- W CB Nissan Bluebird - juz pelnoletni |
<> wrote in message
news:... Fri, 21 Nov 2008 17:14:11 +0100, w <gg6n4n$fir$>, "qoozy" <dziê> napisa³(-a): > Z góry dziêkuje za opinie, pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia/wieczoru. PS. To nie (auto)reklama, akurat ogl±da³em :). Alfa i " auto na wiele tysiêcy bezawaryjnej jazdy."? ;-) Maly hint - na zachodzie gdzie 10-letni samochod kosztuje miesieczna pensje, Alf w tym wieku jest jak na lekarstwo. I raczej nie dlatego, ze sa bezawaryjne i ludzie sprzedac dobrego auta nie chca, raczej dlatego ze taniej bylo zezlomowac, niz naprawiac. Sam raz na 5-6 letnia 156 chorowalem dosc solidnie, ale co dzwonilem z ogloszen, to zawsze jakies ale. A to elektryka, a to cos puka w silniku (wariatorek, hehe) itp. Niezrazony przejechalem sie do komisu sprzedajacego glownie Alfy, w ktorym pracuje znajomy. Kontakt z tymi samochodami ma na codzien i odradzil serdecznie. Niewiele pozniej kolega z pracy kupil wlasnie 6-letnia 156 JTD. Pomijam twarde i tanie plastiki (a niby wloski design palce lizac) i traktorowy dzwiek silnika (gdzie tu sportowy klimat alfy?), ale przez 8 miesiecy padly mu swiatla z tylu (przepalila sie jakas wiazka), silniczek szyby i turbo zaczelo sie sypac. Pozdrawiam Kamil |
Re: nowe w przedziale 33 - 37 ty¶ z³
On 21 Lis, 17:14, "qoozy" <dziê> wrote:
> Witajcie! > > Piszê w imieniu brata, który chce zakupiæ nowe auto w przedziale cenowym > 33-37 ty¶ z³. Albo Dacia Logan lub Sandero, albo Opel Astra Classic II. |
Fri, 21 Nov 2008 17:25:55 +0100, w <gg6nej$av7$>, Maverick
<> napisa³(-a): > wrote: > > Fri, 21 Nov 2008 17:14:11 +0100, w <gg6n4n$fir$>, "qoozy" > > <dziê> napisa³(-a): > > > >> Z góry dziêkuje za opinie, pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia/wieczoru. > > > > > > > > PS. To nie (auto)reklama, akurat ogl±da³em :). > > > > 40k - nie spelnia warunku ceny Ten akurat pewnie spe³nia ("do negocjacji"). > 2005r - nie spelnia warunku nowosci Logan nie spe³nia równie¿ warunku "rodzinne pakowne auto", nawet nie le¿y obok tego. I mimo wad AR jakby kto¶ mi da³ wybór na auto dla rodziny AR lub Logan, to... |
Re: [Jakie autko?] nowe w przedziale 33 - 37 ty¶ z³
ja raczej wybra³bym grande punto niz logana
|
Re: nowe w przedziale 33 - 37 ty¶ z³
Clio Grandtour, ale jeszcze poczekaj
trochê do stycznia lub lutego , wtedy wynegocjujesz za cene ni¿sz± ni¿ teraz, bo rabat 3500, jest kiepski, jak masz renault to dostajesz jeszcze lojalno¶ciowy 19% od katalogowej, dzwoñ po wszystkich salonach Renault, mo¿e kto¶ opu¶ci cenê wczesniej, ja sporo zawsze wytargowa³em, jesli bedziesz zainteresowany to pisz na grupe, zostawiê swój namiar |