![]() |
Nawigacja Automapa - gubi punkty po¶rednie po przeliczeniu trasy.
Witam,
W³a¶nie kolejny raz co¶ takiego mi siê przytrafi³o - trasa z kilkoma punktami po¶rednimi, ale w pewnym miejscu muszê zjechaæ - wtedy nastêpuje przeliczenie trasy. I przy d³ugich trasach (rzêdu 800-1000 km) AM totalnie olewa wprowadzone punkty po¶rednie. Wystarczy jednak wy³±czyæ program i w³±czyæ ponownie i wylicza OK. Czy kto¶ poza mn± i jeszcze jednym u¿ytkownikiem z pl.rec.gps mia³ co¶ takiego ? Mam SPV M650. Czyli HTC Artemis. pzdrw. -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Re: Nawigacja Automapa - gubi punkty po¶rednie po przeliczeniu trasy.
Grzegorz pisze:
> W³a¶nie kolejny raz co¶ takiego mi siê przytrafi³o - trasa z kilkoma > punktami po¶rednimi, ale w pewnym miejscu muszê zjechaæ - wtedy > nastêpuje przeliczenie trasy. I przy d³ugich trasach (rzêdu 800-1000 km) > AM totalnie olewa wprowadzone punkty po¶rednie. Wystarczy jednak > wy³±czyæ program i w³±czyæ ponownie i wylicza OK. > > Czy kto¶ poza mn± i jeszcze jednym u¿ytkownikiem z pl.rec.gps mia³ co¶ > takiego ? Mam SPV M650. Czyli HTC Artemis. A co na to support automapy? Zglaszales? |
Marcin J. Kowalczyk pisze:
> > A co na to support automapy? Zglaszales? Dok³adnie zg³aszaj..dzia³aj± nawet nie¼le :) |
Mon, 17 Nov 2008 09:27:19 +0100, w <gfr9oh$q66$.pl>, Grzegorz
<> napisa³(-a): > W³a¶nie kolejny raz co¶ takiego mi siê przytrafi³o - trasa z kilkoma > punktami po¶rednimi, ale w pewnym miejscu muszê zjechaæ - wtedy > nastêpuje przeliczenie trasy. I przy d³ugich trasach (rzêdu 800-1000 km) > AM totalnie olewa wprowadzone punkty po¶rednie. Wystarczy jednak > wy³±czyæ program i w³±czyæ ponownie i wylicza OK. Która AM? By³y jakie¶ z tym problemy w jakiej¶ AM. |
Hello !:
>> W³a¶nie kolejny raz co¶ takiego mi siê przytrafi³o - trasa z kilkoma >> punktami po¶rednimi, ale w pewnym miejscu muszê zjechaæ - wtedy >> nastêpuje przeliczenie trasy. I przy d³ugich trasach (rzêdu 800-1000 km) >> AM totalnie olewa wprowadzone punkty po¶rednie. Wystarczy jednak >> wy³±czyæ program i w³±czyæ ponownie i wylicza OK. > > Która AM? By³y jakie¶ z tym problemy w jakiej¶ AM. > 5.1.0. teraz mam 5.2.1 :-) ale jeszcze nie testowa³em. To nie takie ³atwe, trza trasê rzêdu 800-1000 km zrobiæ ;-) a przynajmniej zacz±æ. A zg³aszanie - info : problem nie jest nam znany :-(. Proszê spróbowaæ 5.2.1 :-D !!! pzdrw. -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Grzegorz pisze:
> Witam, > > W³a¶nie kolejny raz co¶ takiego mi siê przytrafi³o - trasa z kilkoma > punktami po¶rednimi, ale w pewnym miejscu muszê zjechaæ - wtedy > nastêpuje przeliczenie trasy. I przy d³ugich trasach (rzêdu 800-1000 km) > AM totalnie olewa wprowadzone punkty po¶rednie. Wystarczy jednak > wy³±czyæ program i w³±czyæ ponownie i wylicza OK. Mi gubi³a i nie gubi³a. Tzn. znika³y mi z paska postêpu trasy, ale AM prowadzi³a mnie wg wyznaczonej przez nie trasy, a przy doje¿d¿aniu do nich informowa³a, ¿e jest punkt trasy. BTW. Czy w AM da siê ustawiæ, ¿e dany punkt ma byæ po¶rednim a nie postojowym? Trochê wkurza jak AM informuje ¿e jest "punkt trasy" ale nie mówi co jest za nim :) -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID: Szara ReniaM 1.4 E7J PMS-edycja limitowana ;) - wszystko dla aktywnych |
Mon, 17 Nov 2008 21:15:22 +0100, w <gfsjcq$jbt$.pl>, Grzegorz
<> napisa³(-a): > A zg³aszanie - info : problem nie jest nam znany :-(. Proszê spróbowaæ > 5.2.1 :-D !!! To spróbuj :). A gdy dasz rêcznie Przelicz, to te¿ masz ten b³±d (albo przy zmianie Szybka->Optymalna itp.)? |