![]() |
Jakie autko do 15 tys
Witam
Moja astra I odmawia pos³uszeñstwa, wiêc szukam czego¶ nowszego. Raczej benzyna+LPG dla modelu rodzinki 2+1. Bud¿et 15 tys z³, raczej to max. W ci±gu 2 lat przejecha³em oplem 8 tys km, do pracy je¿dzê innym wiêc ma to by tylko samochód na weekend.. G³ówne za³o¿enia to rocznik w okolicach 2000, niskie koszty utrzymania, brak rdzy (gdyby nie ona to reanimowa³bym astrê). W wakacje ma przejechac bezawaryjnie 7 kkm. Pozdrawiam Tomek |
Re: Jakie autko do 15 tys
U¿ytkownik "Tomek" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gfn3o0$hja$.pl... > Witam > > Moja astra I odmawia pos³uszeñstwa, wiêc szukam czego¶ nowszego. > Raczej benzyna+LPG dla modelu rodzinki 2+1. > Bud¿et 15 tys z³, raczej to max. W ci±gu 2 lat przejecha³em oplem 8 tys > km, do pracy je¿dzê innym wiêc ma to by tylko samochód na weekend.. G³ówne > za³o¿enia to rocznik w okolicach 2000, niskie koszty utrzymania, brak rdzy > (gdyby nie ona to reanimowa³bym astrê). W wakacje ma przejechac > bezawaryjnie 7 kkm. > > > Pozdrawiam > Tomek Moje typy w takiej kategorii Suzuki Baleno kombi Polo/cordoba kombi ? Adam |
> Witam Witam, > Moja astra I odmawia pos³uszeñstwa, wiêc szukam czego¶ nowszego. > Raczej benzyna+LPG dla modelu rodzinki 2+1. > Bud¿et 15 tys z³, raczej to max. W ci±gu 2 lat przejecha³em oplem 8 tys > km, do pracy je¿dzê innym wiêc ma to by tylko samochód na weekend.. Hmmm... pobie¿nie licz±, instalacja kosztowa³a Ciê tyle, ile wyda³by¶ w ca³o¶ci na paliwo. I to siê op³aca³o?? -- Pozdr. TOMI (Wawa Praga/Jelonki) R216 Cabrio, R420D i MG ZS180. |
> Bud¿et 15 tys z³, raczej to max. W ci±gu 2 lat
Leganza -- Darek |
> Hmmm... pobie¿nie licz±, instalacja kosztowa³a Ciê tyle, ile wyda³by¶ w
> ca³o¶ci na paliwo. > > I to siê op³aca³o?? > > Kupi³em z instalacj±, teraz zrobiê podobnie. Gdyby nie planowany wyjazd mog³oby byc bez LPG. Tomek |
>> Bud¿et 15 tys z³, raczej to max. W ci±gu 2 lat
> > Leganza > > -- A jak z awaryjno¶ci± ? Ceny czê¶ci ? Tomek |
Dnia Sat, 15 Nov 2008 19:26:14 +0100, TomiZS na pl.misc.samochody
napisa³(a): > Hmmm... pobie¿nie licz±, instalacja kosztowa³a Ciê tyle, ile wyda³by¶ w > ca³o¶ci na paliwo. > I to siê op³aca³o?? Oczywi¶cie wzi±³e¶ pod uwagê fakt, ¿e móg³ kupiæ t± Astrê ju¿ z gazem ? -- Marcin Stankiewicz [ a.k.a. motomouse ;-) ] m.stankiewicz na pomarañczka [ czyli orange ].pl "Dlaczego cz³owiek nie ma nic pewnego. Owidiusz" |
> Hmmm... pobie¿nie licz±, instalacja kosztowa³a Ciê tyle, ile wyda³by¶ w
> ca³o¶ci na paliwo. > > I to siê op³aca³o?? > po pierwsze gdzie widzisz ze Tomek napisal iz jego Astra ma zalozona instalacje gazowa? moze poprostu teraz szuka samochodu z LPG po drugie nawet jesli mial LPG w Astrze to skad wiesz ze ma ja tylko 2 lata a nie ze poprostu przejechal astra w ciagu ostatnich 2 lat 8 tys. moze ma ja od nowosci i prawie odrazu zalozyl gaz. po trzecie nawet jesli kupil ta astre 2 lata temu i przejechal 8 tys km to skad wiesz ze montowal do niej instalacje gazowa, moze juz ja kupil z LPG -- pzdr piotrek |
Astra II w kombi z silnikiem min. 1.6....
Pozdrawiam Piotro PS. A jak znajdziesz co¶ naprawdê w dobrym stanie to bierz, taki przebieg wytrzyma chyba ka¿de auto, byle w dobrym stanie by³o... |
>> Leganza
>> >> -- > > > A jak z awaryjno¶ci± ? Ceny czê¶ci ? Leganza ? G³upota niestety. Samochód z za³o¿enia mia³ byæ limuzyn± , tyle ¿e Daewoo oszczêdza³o na czym siê da i wyszed³ taki "mix" Nubiry I z Nubir± II ... Sam samochód ma jako¶æ materia³ów gorsz± ni¿ Nubira II (porównywaln± z Nubir± I) i do tego jest to seden z ma³ym i ma³o pakownym baga¿nikiem ... Szczerze mówi±c polecam kupiæ Daewoo Nubirê II 2.0 CDX Kombii. Pakowny , ³atwy do zagazowania , tanie czêsci , dobry silnik , zupe³ny brak rdzy , komfortowy (bardzo wygodne fotele , klima , ABS , pe³na elektryka i itd) Lepsze ni¿ w Legaznie i w Nubirze I plastiki i materia³y wykonczeniowe ... Leganza to pseudolimuzyna , jak ktos chce tani± "limuzynê" to lepszym wyborem jest Opel Omega ... Ja polecam Nubirê II 2.0 CDX. Tania w zakupie , pakowna , dobrze znosi LPG , tanie czê¶ci , niezbyt awaryjna (jak siê j± szanujê i nie kupi jakiegos z³oma). S±dzê ¿e mo¿na trafiæ na tak± od pierwszego w³a¶ciciela , nie krêcon± i bezwypadkow±. Moja z 2000r. nie ma ani grama rdzy :) My¶lê ¿e za oko³o 10-12 tys kupi Nubirê II 2.0 CDX z rocznika 2000-2001 bez problemu i to w dobrym stanie technicznym :) |