![]() |
Winiety w Czechach
Witam!
O ile dobrze wygógla³em, najtañsza (7-dniowa) winieta w Czechach kosztuje 220 koron. Pytanie: czy na stacjach paliw (gdzie ponoæ mo¿na ja zanabyæ)mo¿na zap³acis kart± lub euro? |
Re: Winiety w Czechach
Alien wrote:
> Witam! > > O ile dobrze wygógla³em, najtañsza (7-dniowa) winieta w Czechach > kosztuje 220 koron. > Pytanie: czy na stacjach paliw (gdzie ponoæ mo¿na ja zanabyæ)mo¿na > zap³acis kart± lub euro? > Hej, Karta na pewno. W euro w wiekszosci wypadkow powinienes tez miec mozliwosc, ale nie dam glowy. Pozdro! |
Shadowchaser pisze:
>> > Hej, > > Karta na pewno. W euro w wiekszosci wypadkow powinienes tez miec > mozliwosc, ale nie dam glowy. > > Pozdro! Nie zawsze. Nie chc± na stacjach przyjmowaæ op³at za winiety kart±, twierdz±c, ¿e nie maj± umowy. Cash only! R. |
On 2008-11-06 17:06:49 +0100, rafikx <> said:
> Nie zawsze. Nie chcą na stacjach przyjmować opłat za winiety kartą, > twierdząc, że nie mają umowy. Cash only! A ze sprzedawcą batoników i cukierków mają? |
rafikx wrote:
> Nie zawsze. Nie chc± na stacjach przyjmowaæ op³at za winiety kart±, > twierdz±c, ¿e nie maj± umowy. Cash only! > > R. Mieszkam w Czechach juz pol roku i jeszcze nigdy nie placilem za winiete gotowka. Ale mozliwe, ze na jakis mniejszych stacjach jest tak jak mowisz. Ja testowalem OMV i Shell. Pozdrawiam! |
On 6 Lis, 19:51, Shadowchaser <> wrote:
[...] > Mieszkam w Czechach juz pol roku i jeszcze nigdy nie placilem za winiete > gotowka. Ale mozliwe, ze na jakis mniejszych stacjach jest tak jak > mowisz. Ja testowalem OMV i Shell. Na OMV przestali przyjmowac AMEX, w zasadzie zalezy od stacji. Z Shellem nigdy problemow nie mialem. |
U¿ytkownik "red" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gev97t$e2m$... > On 2008-11-06 17:06:49 +0100, rafikx <> said: >> Nie zawsze. Nie chc± na stacjach przyjmowaæ op³at za winiety >> kart±, twierdz±c, ¿e nie maj± umowy. Cash only! > > A ze sprzedawc± batoników i cukierków maj±? Kto ich tam wie - moze i maja. J. |
Dnia 2008-11-06 22:11, *mw* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o, ¿eby odpisaæ:
> Na OMV przestali przyjmowac AMEX, w zasadzie zalezy od stacji. > Z Shellem nigdy problemow nie mialem. Masz tylko AMEXa? Ja siê nie odwa¿y³em, mam jeszcze kilka innych :) Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
On 7 Lis, 11:33, Mirek Ptak <> wrote:
> > Na OMV przestali przyjmowac AMEX, w zasadzie zalezy od stacji. > > Z Shellem nigdy problemow nie mialem. > Masz tylko AMEXa? Ja siê nie odwa¿y³em, mam jeszcze kilka innych :) A gdzie tam, ale paliwo wole placic AMEXem. |