![]() |
polisa a wartosc autka?
Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac?
Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze auto w grudniu to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? Grzech nyska |
Re: polisa a wartosc autka?
U¿ytkownik "grzech" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:geuj5p$43i$... > Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac? > Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze auto w > grudniu > to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? Zale¿y od tego, co masz w warunkach AC - poczytaj bo mo¿e byæ ró¿nie. |
Robert Wicik wrote:
> U¿ytkownik "grzech" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:geuj5p$43i$... >> Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac? >> Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze >> auto w grudniu >> to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? > > Zale¿y od tego, co masz w warunkach AC - poczytaj bo mo¿e byæ ró¿nie. zazwyczaj jest bardzo niekorzystnie. Od tego s± ubezpieczenia GAP -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
> Zale¿y od tego, co masz w warunkach AC - poczytaj bo mo¿e byæ ró¿nie.
Jeszcze nie mam. Zastanawiam siê w³a¶nie nad ubezpieczeniem a konkretnie w³a¶nie na warto¶ci podawanej na polisie AC. Pamiêtam tylko, ¿e jak mia³em "przygodê" w s40 to ubezpieczalnia liczy³a po swojemu z dnia szkody a nie wg cyferek na polisie. St±d moje zaciekawienie. Grzech |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:geukg5$8gc$... >> Zale¿y od tego, co masz w warunkach AC - poczytaj bo mo¿e byæ ró¿nie. > > zazwyczaj jest bardzo niekorzystnie. > Od tego s± ubezpieczenia GAP Wykupisz tak± opcjê w AC, to masz przez ca³y rok sta³± warto¶æ auta w ubezpieczeniu. Zapewne nie wszystkie AC maj± tak± opcjê. |
On 6 Lis, 12:07, "grzech" <> wrote:
> Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac? > Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze auto w > grudniu > to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? > > Grzech > nyska Czesc, Jezeli masz wykupion rozszerzenie zwiazaneze zniesieniem amrtyzacji to wartosc pojazdu jest liczona wedlug wartosci z dnia zawarcia polisy. Dodatkowo mozna wykupic dodatkowe rozszerzenie dzieki ktoremu po szkodzie wartosc pojazdu wroci do stanu wyjsciowego... wszystko mozna ale to wszystko kosztuje. Popytaj ubezpieczyciela o te szczegoly i niech wysle Ci oferte pisemnie lub niech da Ci OWU do lapki. Pozdrawiam Jarek Nowak |
>Jezeli masz wykupion rozszerzenie zwiazaneze zniesieniem amrtyzacji
>wartosc pojazdu jest liczona wedlug wartosci z dnia zawarcia polisy. a o tym wspomina³ - to jest:) >Dodatkowo mozna wykupic dodatkowe rozszerzenie dzieki ktoremu po >szkodzie wartosc pojazdu wroci do stanu wyjsciowego... wszystko mozna >ale to wszystko kosztuje. A o to zapytam. Teraz mam jasno¶æ - dziêki wielkie Grzech nyska |
U¿ytkownik "grzech" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:geuj5p$43i$... > Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac? > Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze auto w > grudniu > to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? W zdecydowanej wiêkszo¶ci przypadków warto¶æ jest brana z dnia szkody, ale w Liberty mozesz wykupiæ polisê ze sta³± warto¶ci±. |
Robert Wicik wrote:
> U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:geukg5$8gc$... >>> Zale¿y od tego, co masz w warunkach AC - poczytaj bo mo¿e byæ >>> ró¿nie. >> >> zazwyczaj jest bardzo niekorzystnie. >> Od tego s± ubezpieczenia GAP > > Wykupisz tak± opcjê w AC, to masz przez ca³y rok sta³± warto¶æ auta w > ubezpieczeniu. > Zapewne nie wszystkie AC maj± tak± opcjê. kto ich tam wie ;) -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
On 6 Lis, 12:57, "Boombastic" <.pl> wrote:
> U¿ytkownik "grzech" <> napisa³ w wiadomo¶cinews:geuj5p$43i$... > > > Witam. Jak to jest z warto¶ci± pojazdu na polisie ac? > > Gdy mam pe³ne AC bez amortyzacji itp, zawarte w styczniu a uszkodze auto w > > grudniu > > to do odszkodowania za szkodê ca³kowit± warto¶æ jest brana z polisy? > > W zdecydowanej wiêkszo¶ci przypadków warto¶æ jest brana z dnia szkody, ale w > Liberty mozesz wykupiæ polisê ze sta³± warto¶ci±. nie tylko w Liberty - np Warta tez ma to w swojej ofercie... Pozdrawiam Jarek Nowak |