![]() |
Mondeo - Laguna - Primera
Witam,
Muszê kupiæ auto do zwyk³ego je¿dzenia (g³ównie miasto). Mam do wydania ok. 30 tys. wiêc wybr pad³ na rocznik 2003. W tym przedziale znalaz³em sporo ofert (otomoto.pl) Forda Mondeo 2.0 TDCI - Renault Laguna 1.9 DCI - Nissan Primera 2.0 DCI. Przebieg poni¿ej 100 tys. Silnik 115-130 KM w zupe³no¶ci mnie satysfakcjonuje. Który wybór jest najlepszy? Czy mo¿e przegapi³em jeszcze jaki¶ typ/model w zbli¿onej cenie? Pozdrawiam e-kran -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
Re: Mondeo - Laguna - Primera
e-kran napisaæ:
> Który wybór jest najlepszy? Najlepiej poczytaæ fora niniejszych modeli. Z miejsca odradzam Mondeo. Po za tym w takiej cenie 5 letni samochód tej klasy, dobrze utrzymany, powinien kosztowaæ co najmniej 35k. -- Pozdor Myjk xCarLink *MP3* Player |
Myjk wrote:
> e-kran napisaæ: > >> Który wybór jest najlepszy? > > Najlepiej poczytaæ fora niniejszych modeli. > Z miejsca odradzam Mondeo. Po za tym w takiej > cenie 5 letni samochód tej klasy, dobrze utrzymany, > powinien kosztowaæ co najmniej 35k. Hmm, Primera P12 z rocznika 2002-2006 z silnikiem dci mia³a pojemno¶ci 1,9, lub 2,2. Starsze primery P11.144 mia³y silnik 2.0 TD. ZA Primere P12 z dieslem musisz zap³aciæ co najmniej 10k z³ wiêcej, no chyba, ¿e przystanek... -- Pozdrawiam Maciej C |
U¿ytkownik "Maciek C" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gehept$8kj$... > Myjk wrote: >> e-kran napisaæ: >> >>> Który wybór jest najlepszy? >> >> Najlepiej poczytaæ fora niniejszych modeli. >> Z miejsca odradzam Mondeo. Po za tym w takiej >> cenie 5 letni samochód tej klasy, dobrze utrzymany, >> powinien kosztowaæ co najmniej 35k. > > Hmm, Primera P12 z rocznika 2002-2006 z silnikiem dci mia³a pojemno¶ci > 1,9, lub 2,2. i o ile sie nie myle to hyba jest tam wsadzona jednostka napedowa z laguny 2 |
U¿ytkownik "e-kran" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:.pl... > Witam, > > Muszê kupiæ auto do zwyk³ego je¿dzenia (g³ównie miasto). Mam do wydania > ok. 30 > tys. wiêc wybr pad³ na rocznik 2003. W tym przedziale znalaz³em sporo > ofert > (otomoto.pl) Forda Mondeo 2.0 TDCI - Renault Laguna 1.9 DCI - Nissan > Primera > 2.0 DCI. Przebieg poni¿ej 100 tys. Silnik 115-130 KM w zupe³no¶ci mnie > satysfakcjonuje. > Który wybór jest najlepszy? Czy mo¿e przegapi³em jeszcze jaki¶ typ/model > w > zbli¿onej cenie? > > Pozdrawiam > e-kran > > > -- > Wys³ano z serwisu OnetNiusy: mondea - padaj±ce commonraile na naszym paliwie - Laguna-Primera - notorycznie spieprzone turbiny i holowania z powodu uszkodzeñ elektroniki... ot co/.// :( maki |
U¿ytkownik "mak" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gei1g2$bfp$.neostrada.pl... > > mondea - padaj±ce commonraile na naszym paliwie - Laguna-Primera - > notorycznie spieprzone turbiny i holowania z powodu uszkodzeñ > elektroniki... ot co/.// :( Dlatego szukam sobie Mondeo z 2.0 benzynk±. Maj± smieszne ceny bo wielka benyna i niechodliwe bo wszyscy za dieslem siê rozgl±daj±. -- Irokez |
Irokez napisaæ:
> Dlatego szukam sobie Mondeo z 2.0 benzynk±. W takim wypadku lepiej braæ Mazdê 6. -- Pozdor Myjk xCarLink *MP3* Player |
U¿ytkownik "e-kran" <> napisa³ w wiadomo¶ci > Muszê kupiæ auto do zwyk³ego je¿dzenia (g³ównie miasto). Mam do wydania > ok. 30 > tys. wiêc wybr pad³ na rocznik 2003. W tym przedziale znalaz³em sporo > ofert > (otomoto.pl) Forda Mondeo 2.0 TDCI - Renault Laguna 1.9 DCI - Nissan > Primera > 2.0 DCI. Przebieg poni¿ej 100 tys. Silnik 115-130 KM w zupe³no¶ci mnie > satysfakcjonuje. Ja bym szukal benzynowej Laguny 1.8 (120KM) / 2.0 (135KM) w wersji Initiale (b.bogate wyposazenie, mozna trafic z nawigacja) z roku 2004/2005. Skoro do miasta, to po co diesel, ktoremu: 1) zdarza sie zajezdzona / padnieta turbina 2) jest troszke drozszy w zakupie. Pozdrawiam |
U¿ytkownik "Myjk" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:.pl... > Irokez napisaæ: > >> Dlatego szukam sobie Mondeo z 2.0 benzynk±. > > W takim wypadku lepiej braæ Mazdê 6. Tylko jak siê ma w przypadku awarii dostêp do czê¶ci zamiennych, ich ceny i ewentualnego serwisu firmowego (diagnoza komputerem). Bo m/in dlatego dwa lata temu odpu¶ci³em sobie temat zakupu 626. -- Irokez |
> Tylko jak siê ma w przypadku awarii dostêp do czê¶ci zamiennych, ich ceny
> i ewentualnego serwisu firmowego (diagnoza komputerem). > Bo m/in dlatego dwa lata temu odpu¶ci³em sobie temat zakupu 626. A jaki masz z tym problem teraz? |