![]() |
Skoda Octavia I Laurin&Klement 1.8T 150KM warto ?
Witam !
Nasza firma pozbywa siê starych samochodów na sprzeda¿ id± Skody Octavie (litfback). Jako pracownik móglbym kupiæ go po cenie okazyjnej. Obecnie od ponad roku jestem posiadaczem Daewoo Nubiry II 2.0 (133KM) w wersji CDX Kombii. Zainteresowa³a mnie jedna Skoda Octavia (liftback) z 2001r. Silnik 1.8T 150KM (typ AGU) w wersji max wypasionej (Laurin&Klement) :) Przebieg niecale 200tys. Cena atrakcyjna (nieca³e 15tys). Samochód jest fajnie wyposa¿ony :) Tyle ¿e bojê siê ¿e ma³y :( Mam dwie córeczki (nieca³e 2 latka) , wiêc po urodzeniu siê maluchów musia³em szybko zmieniæ posiadane poprzednio SC na w³a¶nie Nubirê Kombii :) Na Nubirê nie narzekam , ale ta Octavia to chyba "wy¿sza" klasa :) Samochód bylby przerobiony na LPG. Co s±dzicie o tych Octavkach i tm silniku ? Wedlug danych ma niez³ego kopa (8,7s do 100km) i ponad 200Nm. Tyle czy nie jest to okraszone du¿ym spalaniem ? Je¿dzê raczej spokojnie ... Czy Octavia jest du¿o mniejsza od Nubiry i mniej wygodna ? Jak z czê¶ciami ? S± drogie czy tanie ? Jak z awaryjno¶ci± ? Czy maj± one tempomat w "standardzie" (L&K) ? Czy jest gdzie¶ jaka¶ rozpiska czym ró¿ni± siê typy wyposa¿enia poszczególnych modeli ? Dziêki ! |
Re: Skoda Octavia I Laurin&Klement 1.8T 150KM warto ?
U¿ytkownik "/// Kaszpir ///" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:ged34c$hog$... > > Zainteresowa³a mnie jedna Skoda Octavia (liftback) z 2001r. Silnik 1.8T > 150KM (typ AGU) w wersji max wypasionej (Laurin&Klement) :) > Przebieg niecale 200tys. Cena atrakcyjna (nieca³e 15tys). > Kurka, za 15 tys sam bym kupil :) Jak firmowe to pewnie leasing i na 100% serwisowane obowiazkowo w ASO. |
U¿ytkownik "/// Kaszpir ///" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:ged34c$hog$... > Zainteresowa³a mnie jedna Skoda Octavia (liftback) z 2001r. > Silnik 1.8T [...] > Na Nubirê nie narzekam , ale ta Octavia to chyba "wy¿sza" klasa > :) Mozesz sie rozczarowac. Owszem, wyzsza, ale niekoniecznie duzo wyzsza.. > Samochód bylby przerobiony na LPG. Turbo. Czyli troche trudniej i drozej. > Co s±dzicie o tych Octavkach i tm silniku ? Wedlug danych ma > niez³ego kopa (8,7s do 100km) i ponad 200Nm. Nubirce tez mocy nie brakuje.. > Tyle czy nie jest to okraszone du¿ym spalaniem ? > Je¿dzê raczej spokojnie ... Jak zaczniesz niespokojnie .. duze stado duzo pije.. J. |
> Nasza firma pozbywa siê starych samochodów na sprzeda¿ id± Skody Octavie
> (litfback). > Jako pracownik móglbym kupiæ go po cenie okazyjnej. > > Obecnie od ponad roku jestem posiadaczem Daewoo Nubiry II 2.0 (133KM) w > wersji CDX Kombii. > > Zainteresowa³a mnie jedna Skoda Octavia (liftback) z 2001r. Silnik 1.8T > 150KM (typ AGU) w wersji max wypasionej (Laurin&Klement) :) > Przebieg niecale 200tys. Cena atrakcyjna (nieca³e 15tys). > > Samochód jest fajnie wyposa¿ony :) > Tyle ¿e bojê siê ¿e ma³y :( > Mam dwie córeczki (nieca³e 2 latka) , wiêc po urodzeniu siê maluchów > musia³em szybko zmieniæ posiadane poprzednio SC na w³a¶nie Nubirê Kombii > :) > > Na Nubirê nie narzekam , ale ta Octavia to chyba "wy¿sza" klasa :) > > Samochód bylby przerobiony na LPG. > > Co s±dzicie o tych Octavkach i tm silniku ? Wedlug danych ma niez³ego kopa > (8,7s do 100km) i ponad 200Nm. > Tyle czy nie jest to okraszone du¿ym spalaniem ? > Je¿dzê raczej spokojnie ... > > Czy Octavia jest du¿o mniejsza od Nubiry i mniej wygodna ? > > Jak z czê¶ciami ? S± drogie czy tanie ? Jak z awaryjno¶ci± ? > Czy maj± one tempomat w "standardzie" (L&K) ? > > Czy jest gdzie¶ jaka¶ rozpiska czym ró¿ni± siê typy wyposa¿enia > poszczególnych modeli ? nawet siê nie zastanawiaj, wrazie czego sprzedasz i jeszcze sporo zarobisz.... |
In article <ged43c$2fe$.pl>,
says...> > U¿ytkownik "/// Kaszpir ///" <> napisa³ w wiadomo?ci > news:ged34c$hog$... > > Zainteresowa³a mnie jedna Skoda Octavia (liftback) z 2001r. > > Silnik 1.8T [...] > > Na Nubirê nie narzekam , ale ta Octavia to chyba "wy¿sza" klasa > > :) > Mozesz sie rozczarowac. > Owszem, wyzsza, ale niekoniecznie duzo wyzsza.. I mo¿liwe ¿e mniejsza ;) > > Samochód bylby przerobiony na LPG. > Turbo. Czyli troche trudniej i drozej. Akurat ten silnik gazuje siê piêknie. -- pzdr Alex |
> Na Nubirê nie narzekam , ale ta Octavia to chyba "wy¿sza" klasa :)
to troche jakbys porownywal A3 z mondeo - pierwsze lepiej wykonane ale klasa jednak nizsza. Jak dzieci wciaz w fotelikach to raczej octavie bym odpuscil chociaz ta wersja z tym silnikiem w tych pienadzach to naprawde ciekawa oferta |
>to troche jakbys porownywal A3 z mondeo - pierwsze lepiej wykonane ale
>klasa jednak nizsza. Czyli co Skoda Octavia to ni¿sza klasa od Daewoo Nubiry ???? >Jak dzieci wciaz w fotelikach to raczej octavie bym odpuscil chociaz >ta wersja z tym silnikiem w tych pienadzach to naprawde ciekawa oferta Maluchy maj± niecale 2 lata , s± w fotelikach (ale "zwyk³ych" - nie tych dla noworodków (tzw wêglarkach). A jak z wyciszeniem Skody octavia ? Czy poza ³adnych wyposa¿eniem to "zwyk³y" tani samochód ? W Nubirze wkurza mnie s³abe wyciszenie (choæ poodbno w wersji II wcale z³e nie jest). W Skodzie jest ³adna skóra (kremowa) , fajne wyposa¿enie i duu¿y baga¿nik (wiêkszy chyba ni¿ u mnie w kombii). Tyle ¿e z tego co wyczytalem z ty³u jest niewygodnie i malo miejsca. Chocia¿ maluchy s± w fotelikach wiêc dla nich komfort siedzeñ tylnich nie ma znaczenia , a ja z ty³u nie je¿dzê wiêc o komfort z ty³u mi nie zale¿y ;) Jednak nie chcia³bym zmieniæ czego¶ "wygodniejszego" na co¶ mniej wygodne ale za to ³adne ;) |
> I mo¿liwe ¿e mniejsza ;)
Mo¿esz bardziej rozwin±æ? |
In article <ged668$j4f$>, says...>
> > I mo¿liwe ¿e mniejsza ;) > Mo¿esz bardziej rozwin?æ? Ju¿ o tym pisali - ilo¶æ miejsca na nogi z ty³u w Nubirze bêdzie wiêksza. Mimo ¿e Octavia - zw³aszcza w tej wersji - bêdzie zdecydowanie lepiej wyposa¿ona i posk³adana ni¿ jakakolwiek Nubira :) -- pzdr Alex |
hamberg pisze:
> Jak dzieci wciaz w fotelikach to raczej octavie bym odpuscil chociaz A dlaczego? Sam nie mam jeszcze dzieci, ale zawsze mi siê wydawa³o, ¿e ma³e dzieciaki potrzebuj± w samochodzie jednak mniej miejsca ani¿eli nastolatki lub doros³e osoby? -- Wiktor |