![]() |
[WRC] Gdzie regeneracja wi±zek ogrzewania szyby
Gdzie we Wrocku mo¿na zregenerowaæ wi±zki ogrzewania tylnej szyby. Z ok 7
wi±zek grzeje mi tylko jedna a nie chcê wymieniaæ ca³ej tylnej szyby. Kojarzy kto¶ jaki¶ warsztat robi±cy tego typu naprawy? Wojtek |
Re: [WRC] Gdzie regeneracja wi±zek ogrzewania szyby
Alti pisze:
> Gdzie we Wrocku mo¿na zregenerowaæ wi±zki ogrzewania tylnej szyby. Z ok > 7 wi±zek grzeje mi tylko jedna a nie chcê wymieniaæ ca³ej tylnej szyby. > Kojarzy kto¶ jaki¶ warsztat robi±cy tego typu naprawy? ja naprawialem sam za pomoca specjalengo preparatu. Kosztowal on kolo 10pln'ow. |
U¿ytkownik "Marcin J. Kowalczyk" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:ge9o53$hjd$.pl... > Alti pisze: >> Gdzie we Wrocku mo¿na zregenerowaæ wi±zki ogrzewania tylnej szyby. Z ok 7 >> wi±zek grzeje mi tylko jedna a nie chcê wymieniaæ ca³ej tylnej szyby. >> Kojarzy kto¶ jaki¶ warsztat robi±cy tego typu naprawy? > > ja naprawialem sam za pomoca specjalengo preparatu. Kosztowal on kolo > 10pln'ow. A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? Wojtek |
Dnia Wed, 29 Oct 2008 14:43:30 +0100, Alti napisa³(a):
>>> Gdzie we Wrocku mo¿na zregenerowaæ wi±zki ogrzewania tylnej szyby. Z ok 7 >>> wi±zek grzeje mi tylko jedna a nie chcê wymieniaæ ca³ej tylnej szyby. >>> Kojarzy kto¶ jaki¶ warsztat robi±cy tego typu naprawy? >> >> ja naprawialem sam za pomoca specjalengo preparatu. Kosztowal on kolo >> 10pln'ow. > > A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? klej do naprawy szyb ogrzewanych - albo na stacjach benzynowych albo w sklepach moto dostaniesz bez problemu -- Pozdrawiam Daniel Brava 80 SX P.M.S./BBM Klub Edition President Wilson + Sirtel Gamma |
On Wed, 29 Oct 2008 14:43:30 +0100, "Alti" <>
wrote: >A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? Klej lub lakier przewodz±cy. W sklepie. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ ___________/ PMS*PJ+S+++P++M+++W--P++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
> A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ?
Klej przewodz±cy pr±d. Podlejasz ¶cie¿ki po bokach ta¶m± klej±c± i lukê wype³niasz tym klejem i ju¿ ¶cie¿ka naprawiona. |
Boombastic wrote:
>> A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? > > Klej przewodz±cy pr±d. Podlejasz ¶cie¿ki po bokach ta¶m± klej±c± i > lukê wype³niasz tym klejem i ju¿ ¶cie¿ka naprawiona. juz jak wyschnie a i trzeba uwazac by nie kupic zbyt starego kleju bo to mocno paruje (rozpuszczalnik). Powinno dzilac ale na jak dlugo to starcza tego nie sprawdzalem. |
U¿ytkownik "Boombastic" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:49086e92$0$12141$... >> A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? > > Klej przewodz±cy pr±d. Podlejasz ¶cie¿ki po bokach ta¶m± klej±c± i lukê > wype³niasz tym klejem i ju¿ ¶cie¿ka naprawiona. Dla mnie ten klej to lipa z uwagi na zupelnie inny kolor niz paski ogrzewania - klej jest srebrno bialy a paski raczej ciemne Ciezko jest naniesc klej (z tego wzgledu ze jest gesty ) aby nie wychodzil ponad cienkie paski i z zewnatrz nie bylo widac ohydnych kleksow na szybie , a nawet jak sie by udalo to bedzie przypominac o sobie przy kazdym spojrzeniu w lusterko .Juz bym wolal zostawic tak jak jest albo poszukac innej szyby , nawet uzywki |
Przemek wrote:
> Dla mnie ten klej to lipa z uwagi na zupelnie inny kolor niz paski > ogrzewania - klej jest srebrno bialy a paski raczej ciemne > Ciezko jest naniesc klej (z tego wzgledu ze jest gesty ) aby nie wychodzil > ponad cienkie paski i z zewnatrz nie bylo widac ohydnych kleksow na szybie No, a ciê¿ko wykombinowaæ sposób na to ¿eby nie robiæ pasków grubszych ni¿ oryginalne? Obejrzyj MacGyvera, to Ci siê horyzonty poszerz±. Co do koloru to ten klej s³u¿y do dora¼nej naprawy ogrzewania a nie do wygl±dania. -- pozdrawiam |
Przemek pisze:
> U¿ytkownik "Boombastic" <.pl> napisa³ w > wiadomo¶ci news:49086e92$0$12141$... >>> A co to za preparat, jak siê nazywa i gdzie go mo¿na kupiæ? >> Klej przewodz±cy pr±d. Podlejasz ¶cie¿ki po bokach ta¶m± klej±c± i lukê >> wype³niasz tym klejem i ju¿ ¶cie¿ka naprawiona. > > Dla mnie ten klej to lipa z uwagi na zupelnie inny kolor niz paski > ogrzewania - klej jest srebrno bialy a paski raczej ciemne > Ciezko jest naniesc klej (z tego wzgledu ze jest gesty ) aby nie wychodzil > ponad cienkie paski i z zewnatrz nie bylo widac ohydnych kleksow na szybie Jej, czy Ty masz dwie lewe rêce? Malowa³e¶ co¶ w zyciu kiedy¶ ch³opie? Skorzystaj z wynalazku zwanego "ta¶ma malarska". Poprawiasz przecie¿ tylko ma³± przerwê, jakim cudem w ogóle widzisz ró¿nice koloru?? -- Cyneq |