![]() |
Peugeot 206 HDI - tylna belka
kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod.
autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. mialo 3ch wlascicieli w PL obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo "stukala" dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i niewielki przebieg )????? czy ktos moze powiedziec na co zwrocic uwage w tych peugeotach przy kupnie ? ? |
Re: Peugeot 206 HDI - tylna belka
Wojtek pisze:
> kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod. > autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. > mialo 3ch wlascicieli w PL > obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo "stukala" > dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i niewielki > przebieg )????? > > czy ktos moze powiedziec na co zwrocic uwage w tych peugeotach przy kupnie ? > ? > > tylna belke regeneruje sie najczesciej z innych powodow (jak sie spozni z wymiana lozysk tylnych wahaczy i kolka juz stoja tak: / \ . Dla danego przebiegu (100kkm) jest to juz mozliwe - aczkolwiek przy normalnej eksploatacji wystarczyloby zmienic same lozyska (45pln / strone + robocizna). No chyba, ze efekt / \ sie zaczol wczesniej i zostal zbagatelizowany. Wowczas czesto zdaza sie, ze nalezy wymieniac rowniez wahacze. Cena, ktora Ci podal - jest sluszna - pewno bedzie mial fakture, wiec mozesz sprawdzic kiedy to bedzie. ) -- pozdr Adam (AL) TG |
> kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod. > autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. > mialo 3ch wlascicieli w PL > obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo "stukala" > dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i niewielki > przebieg )????? Ca³kiem mo¿liwe. Podobno w 206-kach ³o¿yskowanie belki jest najmniej trwa³e i ³o¿yska szybciej padaj± (w porownaniu do 306 czy ZXa i Xsary). -- Mac |
U¿ytkownik "Mac" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:1225095999.597353@d1.icnet... > >> kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod. >> autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. >> mialo 3ch wlascicieli w PL >> obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo "stukala" >> dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i niewielki >> przebieg )????? > > Ca³kiem mo¿liwe. Podobno w 206-kach ³o¿yskowanie belki jest najmniej > trwa³e i ³o¿yska szybciej padaj± (w porownaniu do 306 czy ZXa i Xsary). > Dok³adnie to samo siê dowiedzia³em jak pad³a mi w AX przy 300 tys |
Agent pisze:
> > U¿ytkownik "Mac" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:1225095999.597353@d1.icnet... >> >>> kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod. >>> autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. >>> mialo 3ch wlascicieli w PL >>> obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo >>> "stukala" >>> dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i niewielki >>> przebieg )????? >> >> Ca³kiem mo¿liwe. Podobno w 206-kach ³o¿yskowanie belki jest najmniej >> trwa³e i ³o¿yska szybciej padaj± (w porownaniu do 306 czy ZXa i Xsary). >> > Dok³adnie to samo siê dowiedzia³em jak pad³a mi w AX przy 300 tys zonie w AX przy 200kkm -- pozdr Adam (AL) TG |
Wojtek wrote:
> kolega chce kupic P206 2.0 HDI 2001 rok prod. > autko niby ma 110tys sprowadzone z belgii w 2003 roku. > mialo 3ch wlascicieli w PL > obecny wlasciciel mowi ze regenerowal tylna belke ( 1550zl ) bo > "stukala" dziwi mnie ze tak szybko ( stosunkowo m³ody rocznik i > niewielki przebieg )????? > > czy ktos moze powiedziec na co zwrocic uwage w tych peugeotach przy > kupnie ? ? w 206 belki padaj± szybko... co do kupna - na ko³o dwumasowe, na to czy wersja z MUXem czy bez (szyna) oraz czy wszystkie znaczki z przodu, z ty³u s± w³a¶ciwej wielko¶ci ale to trzeba wej¶æ w temat dog³êbniej ;) -- pozdrawiam <-- prywatna strona <-- forum dla fotografow slubnych <-- forum dla par mlodych z okolic £odzi |
To racja,ale je¿eli poprzedni w³a¶ciciel ja regenerowa³ to powinno byæ w porz±dku. Poza tym przebieg na pewno nie jest oryginalny tylko cofniêty,zdecydowanie za niski jak na diesla z tego roku.
|
Je¿eli regenerowa³ to powinien mieæ jaki¶ dokument, gwarancja na 100K nawet daj± , albo niech powie gdzie robi³. Na oryginalnych czê¶ciach zrobiona, to bêdzie mia³ certyfikaty czê¶ci i swoje powinien dostaæ z powrotem.Jak robi³ w warsztacie w Pile, od obwodnicy 10 zjazd to dobrze ma zrobione.
|
Nawet nie musia³a byæ to regeneracja w ASO,ale w dobrym warsztacie na co daj± zarówno gwarancje jak i fakturê dziêki której mo¿esz sprzedaæ samochód bez obaw,¿e kto¶ oskar¿y Ciê o to ¿e nie regenerowa³e¶ belki czy turbosprêzarki.
|