![]() |
je¼dzi kto¶ Subaru Outback (2-3 letnim) ?
na allegro i traderze jest wiele ofert Subaru Outback 2007
Czê¶æ jest sprowadzona z USA, ale kilka z Europy mia³em okazjê je¼dziæ takim autkiem - zawieszenie wrêcz idealne, komfort i wyposa¿enie przyzwoite autka maj± cenê ok 60-70 tysiêcy czy warto? -- plusz |
Re: je¼dzi kto¶ Subaru Outback (2-3 letnim) ?
> na allegro i traderze jest wiele ofert Subaru Outback 2007
> Cz�� jest sprowadzona z USA, ale kilka z Europy > > mia�em okazj� je�dzi� takim autkiem - zawieszenie wr�cz idealne, > komfort i wyposa�enie przyzwoite > > autka maj� cen� ok 60-70 tysi�cy > > czy warto? Zajrzyj na forum.subaru.pl, zarejestruj sie, przywitaj i poszukaj tematu, w ktorym pyta sie o konkretne oferty. Moze akurat ktos zna ten egzemplarz, albo przynajmniej cos powie o jego stanie. -- Olleo |
Re: je¼dzi kto¶ Subaru Outback (2-3 letnim) ?
plusz pisze:
> na allegro i traderze jest wiele ofert Subaru Outback 2007 > Czê¶æ jest sprowadzona z USA, ale kilka z Europy Z tymi z Europy trzeba IMHO uwa¿aæ bardziej - amerykañskie auto mo¿na sprawdziæ w Carfaxie, a na naszym kontynencie takiej us³ugi nie ma. Ogl±da³em raz ³adnego szwajcarskiego Outbacka, który by³ sprowadzony po "niewielkiej st³uczce z przodu" (komplet zdjêæ), starannie naprawiony przy u¿yciu oryginalnych czê¶ci itd., ale po sprawdzeniu w ASO Subaru obok Okêcia okaza³o siê, ¿e mia³ prostowane i spawane pod³u¿nice i tylko tylna klapa mia³a lakier o fabrycznej grubo¶ci. W koñcu po 4 miesi±cach ogl±dania i przebierania kupi³em pod koniec kwietnia wersjê amerykañsk± 2,5i z 2005 r. > mia³em okazjê je¼dziæ takim autkiem - zawieszenie wrêcz idealne, > komfort i wyposa¿enie przyzwoite Nie mogê siê ju¿ doczekaæ zimy i ¶niegu ;-) Wersje amerykañskie s± przewa¿nie lepiej wyposa¿one od europejskich, standardem jest jasna skóra, do tego zale¿a³o mi na tym wielkim szyberdachu, który w wersjach europejskich pojawia siê w zasadzie tylko w wersji XT z silnikiem turbo 250 KM od Forestera, która dla mnie jest zbyt paliwo¿erna. Minusy wersji USA s± znane: osobne katalogi z czê¶ciami, ASO g³upie koñcówki dr±¿ka kierowniczego sprowadza mi ju¿ od miesi±ca, klimatyzacja i radio nieprzerabialne na nasze standardy, inne relingi i poprzeczki wymagaj±ce stosowania przej¶ciówek do baga¿ników itd. > autka maj± cenê ok 60-70 tysiêcy Lepiej nie przypominaæ sobie, ¿e za oceanem tyle kosztuje nowy :-) > czy warto? My¶lê, ¿e warto, to nietuzinkowe, ³adne jak na Subaru, bardzo wygodne i dobrze prowadz±ce siê auto. Idealne jako samochód dla aktywnej rodziny 2+2, która nie musi ju¿ woziæ w baga¿niku dwóch wózków albo dwóch rowerków (pakowno¶ci± moja stara Carina E bi³a Outbacka na g³owê). Prawie przesta³em zauwa¿aæ wroc³awskie dziury, stare bruki i wysokie krawê¿niki, a za miastem mo¿na bez problemu przejechaæ b³otnist± poln± drog± albo podjechaæ pod górkê o 25-procentowym nachyleniu. O innych zaletach napêdu 4x4 bêdê mógl pewnie napisaæ dopiero na wiosnê. Do tej pory przejecha³em Outbackiem 8kkm przy ¶rednim spalaniu 10,5 litra. W mie¶cie mo¿na bez problemu doj¶æ do 13 litrów, na trasie przy prêdko¶ciach do 100 km/h mo¿na zej¶æ do 8,5. 100 mil/h równa siê niestety 16 milom/galon. T. |