![]() |
Civic czy Corolla? (part 5)
Serdecznie witam;
- kolejny raz w serialu (ja)Civic czy (on)Corolla ;) Proszê kolegów którzy kupili w ostatnim czasie jeden z tych samochodów o podzielenie siê informacj±: co uda³o siê Wam "wyci±gn±æ" od dealera poza tym co siê nale¿y - czyli jakim¶ tam aktualnym rabatem. Chodzi o np. dodatkowe wyposa¿enie lub mo¿e jak±s darmow± us³ugê? Aha, na portalu autocentrum.pl Civic w opinii u¿ytkowników ma ocenê 4,23 a Corolla 4,28 - czy to znaczy, ¿e Corolla (niestety) jest lepsza? :( Pozdrawiam Weronika -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Civic czy Corolla? (part 5)
Weronika Styka pisze:
> Serdecznie witam; > - kolejny raz w serialu (ja)Civic czy (on)Corolla ;) > Proszê kolegów którzy kupili w ostatnim czasie jeden z tych samochodów o > podzielenie siê informacj±: co uda³o siê Wam "wyci±gn±æ" od dealera poza tym > co siê nale¿y - czyli jakim¶ tam aktualnym rabatem. Chodzi o np. dodatkowe > wyposa¿enie lub mo¿e jak±s darmow± us³ugê? Mój s±siad zakupi³ Civica i bez problemu dosta³ klimatyzacjê automatyczn±, dywaniki w kolorze auta i ogrzewan± tyln± szybe z wycieraczk± |
> Mój s±siad zakupi³ Civica i bez problemu dosta³ klimatyzacjê automatyczn±,
> dywaniki w kolorze auta i ogrzewan± tyln± szybe z wycieraczk± bez przesady, o ile klimatyzacja jest OK to dywaniki i grzana tylna szyba z wycieraczka to powinien byc standart a nie bonus do targowania sie. to chyba tylko w polsce jest mozliwe ze wydajac kilkadziesiat tysiecy na samochod musisz zebrac o dywaniki a potem sie cieszyc ze ci gratisa dali.... paranoja... -- pzdr piotrek |
Piotrek pisze:
> bez przesady, o ile klimatyzacja jest OK to dywaniki i grzana tylna szyba z > wycieraczka to powinien byc standart a nie bonus do targowania sie. > to chyba tylko w polsce jest mozliwe ze wydajac kilkadziesiat tysiecy na > samochod musisz zebrac o dywaniki a potem sie cieszyc ze ci gratisa dali.... > paranoja... no ale w³a¶nie nie ma. Zreszt±, nie ukrywajmy, docelowym klientem Civica w Polsce jest kapelusz po 60tce i tacy ludzie najczesciej je kupuj±. |
> no ale w³a¶nie nie ma. Zreszt±, nie ukrywajmy, docelowym klientem Civica w
> Polsce jest kapelusz po 60tce i tacy ludzie najczesciej je kupuj±. wiem ze nie ma, ale nie uwazasz ze to przegiecie? jesli mnie pamiec nie myli Renault krzyczal sobie za dywaniki w ASO ponad 2 tys zl(chyba do laguny :) nikt normalny by chyba tego nie kupil, a klienci sie cieszyli ze utargowali np rabat w wysokosci 2 tys zl bo dostali dywaniki:) i interes sie kreci, klient sie cieszy ze dostal pakiet darmowych dodatkow za powiedzmy 4 tys(jak to w Hondzie bywalo:), dealer sie cieszy ze znalazl losia ktory sie cieszy z rabatu a dealer wydal na to mniej niz 1 tys zl :) tylko ktos ktos sie nad tym zastanowi zalamuje rece w jakim my swiecie zyjemy ze trzeba zebrac o standardowe wyposazenie w salonie kiedy wywalamy niemale pieniadze na samochod. -- pzdr piotrek |
U¿ytkownik "Andrzej Lawa" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:8vqIk.47$... > Piotrek pisze: > >> bez przesady, o ile klimatyzacja jest OK to dywaniki i grzana tylna szyba >> z wycieraczka to powinien byc standart a nie bonus do targowania sie. >> to chyba tylko w polsce jest mozliwe ze wydajac kilkadziesiat tysiecy na >> samochod musisz zebrac o dywaniki a potem sie cieszyc ze ci gratisa >> dali.... >> paranoja... > > no ale w³a¶nie nie ma. Zreszt±, nie ukrywajmy, docelowym klientem Civica w > Polsce jest kapelusz po 60tce i tacy ludzie najczesciej je kupuj±. Klientem civica jest kapelusz po 60? Jasne - od zawsze ten model cieszy³ siê u nich jako fajne lekko sportowe autko które fajnie siê tuninguje. A najnowwszy civic to wyglada jak skrojony dla 60-latka |
Piotrek pisze:
> tylko ktos ktos sie nad tym zastanowi zalamuje rece w jakim my swiecie > zyjemy ze trzeba zebrac o standardowe wyposazenie w salonie kiedy wywalamy > niemale pieniadze na samochod. jest to przegiêcie i spore, ale dziwisz sie? To klient wymusza na koncernac polityke cenow±. Je¿eli statystczny klient Hondy, Polak po 60tce, wymaga tylko ¿eby woziæ dupe tanio i nowym autem i zak³ada komplet wycieraczek uniwersalnych z marketu, to jakim cudem maj± przyj¶æ zmiany? |
Agent pisze:
> Klientem civica jest kapelusz po 60? Jasne - od zawsze ten model cieszy³ > siê u nich jako fajne lekko sportowe autko które fajnie siê tuninguje. A > najnowwszy civic to wyglada jak skrojony dla 60-latka tuninguj± to leszcze i to modele co najwy¿ej modele 10letnie, bo na nowsze ich nie staæ |
U¿ytkownik "Andrzej Lawa" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:7FqIk.45$... > Agent pisze: > >> Klientem civica jest kapelusz po 60? Jasne - od zawsze ten model cieszy³ >> siê u nich jako fajne lekko sportowe autko które fajnie siê tuninguje. A >> najnowwszy civic to wyglada jak skrojony dla 60-latka > > tuninguj± to leszcze i to modele co najwy¿ej modele 10letnie, bo na nowsze > ich nie staæ Dziadki to kupuj± tani± fabie a nie civica który jest 2x dro¿szy dro¿szy i wygl±da do¶æ awangardowo |
Piotrek pisze:
> wiem ze nie ma, ale nie uwazasz ze to przegiecie? > jesli mnie pamiec nie myli Renault krzyczal sobie za dywaniki w ASO ponad 2 > tys zl(chyba do laguny :) > nikt normalny by chyba tego nie kupil, a klienci sie cieszyli ze utargowali > np rabat w wysokosci 2 tys zl bo dostali dywaniki:) Co ciekawe dla Peugeota czesci w niemieckim ASO sa okolo 20% tansze niz Polsce, w holandii okolo 25-30% taniej niz w PL. |