![]() |
konserwacja podwozia przed zim±
Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. Slyszalem
tez ze dobry do tego celu jest smar linowy. Moze ktos potwierdzic ta wersje? |
Re: konserwacja podwozia przed zim±
U¿ytkownik "Pawcio" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcqpab$iek$... > Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. > Slyszalem rust check - wiêcej info w googlu. -- pozdrawiam kml |
na ** p.m.s ** Pawcio pisze tak:
> Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. Bitex nie jest zbyt dobry bo na wiosnê ju¿ go nie ma. W nadkolach s± wypiaskowane ¶lady tam gdzie opona zarzuca piach i sól. Sp³ukuje siê :/ To musi byæ co¶ jak to gumowate pokrycie fabryczne, ale lepszy bitex ni¿ nic. -- Piter vw golf mk2 |
U¿ytkownik "Piter" <brak@emaila.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:Xns9B34D02B298DDviko@localhost.net... > na ** p.m.s ** Pawcio pisze tak: > >> Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. > > Bitex nie jest zbyt dobry bo na wiosnê ju¿ go nie ma. W nadkolach s± > wypiaskowane ¶lady tam gdzie opona zarzuca piach i sól. Sp³ukuje siê :/ > To musi byæ co¶ jak to gumowate pokrycie fabryczne, ale lepszy bitex > ni¿ nic. W nadkolach to MUSZ¡ byæ nadkola plastikowe, pod którymi mo¿e byæ masa uszczelniaj±ca po³o¿ona bezpo¶rednio na blachy. -- pozdrawiam kml |
On Sat, 11 Oct 2008 19:55:38 +0200, Pawcio wrote:
>Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. Bitex jest dobry, ale pracochlonny. Kto ci to dobrze zrobi ? >Slyszalem >tez ze dobry do tego celu jest smar linowy. Moze ktos potwierdzic ta wersje? Watpie. Cos tam pewnie zabezpiecza, ale zeby lepiej niz trwalsze srodki .. J. |
O smarze linowym zapomnij.
Dobry by³ 20 lat temu, gdy mo¿na go by³o wynie¶æ z zak³adu i gdy nic innego kupiæ sie nie da³o. Mia³ tê sympatyczn± cechê, ¿e przy ka¿dym wiêkszym upale auto znaczy³o teren kapi±cym smarem. Jacek |
kml pisze:
> W nadkolach to MUSZ¡ byæ nadkola plastikowe, pod którymi mo¿e byæ masa > uszczelniaj±ca po³o¿ona bezpo¶rednio na blachy. Nie mam dobrych do¶wiadczeñ z nadkolami. S± jakie¶ bardziej eleganckie metody mocowania tego na rancie ni¿ wystaj±ce ¶ruby. np. w Almerze? (mo¿e klej?) zch |
Pawcio pisze:
> Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. > Slyszalem tez ze dobry do tego celu jest smar linowy. Moze ktos > potwierdzic ta wersje? Ja bym wysmarował niedźwiedzim tłuszczem. -- Nie ma nic gorszego jak ciepła wódka i zimna prostytutka |
Użytkownik "Rosomaczunio" <dziki@dziki.zwierz> napisał w wiadomości news:48f16b1a$.net.pl... > Pawcio pisze: > >> Slyszalem rozne wersje, ze np Bitex dobry, inny mowi zas ze z³y. >> Slyszalem tez ze dobry do tego celu jest smar linowy. Moze ktos >> potwierdzic ta wersje? > > Ja bym wysmarował niedźwiedzim tłuszczem. ta, żeby drzazgi z podłogi same wychodziły :D -- pozdrawiam kml |
na ** p.m.s ** kml pisze tak:
> W nadkolach to MUSZ¡ byæ nadkola plastikowe, pod którymi mo¿e byæ > masa uszczelniaj±ca po³o¿ona bezpo¶rednio na blachy. Nie jestem pewien na 100% ale mk2 nie mia³ fabrycznie montowanych nadkoli z ty³u i u kolegi w mk3 te¿ ich nie widzia³em. Pomazaæ czym¶ mogê ale rze¼biæ mocowania nadkoli nie bardzo mi siê chce w starym gracie. W kazdym razie ta gumowa fabryczna masa na nienaprawianych elementach trzyma siê super po dzi¶ dzieñ. -- Piter vw golf mk2 |