![]() |
185/65 R14 i 195/60 R15 Avensis98r skad ro¿nica?
Od niedawna jestem posiadaczem Avensis combi z 98r. z silnikiem 1,8 benzyna.
Mam zamiar kupiæ do niej aluminiowe felgi R16 i mam wielki dylemat, nie wiem do której wielko¶ci siê stosowaæ przy przeliczniu wysoko¶ci ko³a. Ro¿nica miêdzy wyminionymi w temacie oponami jest kolosalna. A w³a¶nie takie wielko¶ci podaje producent w ksi±¿e auta. Wyja¶ni mi kto¶ sk±d ta rozbie¿no¶æ? I któr± wielko¶æ powinieniem braæ do moich obliczeñ. Z góry dziêki. Pozdrawiam. |
Re: 185/65 R14 i 195/60 R15 Avensis98r skad ro¿nica?
U¿ytkownik "adam laszuk" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcak6u$cd3$.neostrada.pl... > Od niedawna jestem posiadaczem Avensis combi z 98r. z silnikiem 1,8 > benzyna. Mam zamiar kupiæ do niej aluminiowe felgi R16 i mam wielki > dylemat, nie wiem do której wielko¶ci siê stosowaæ przy przeliczniu > wysoko¶ci ko³a. Ro¿nica miêdzy wyminionymi w temacie oponami jest > kolosalna. A w³a¶nie takie wielko¶ci podaje producent w ksi±¿e auta. > Wyja¶ni mi kto¶ sk±d ta rozbie¿no¶æ? I któr± wielko¶æ powinieniem braæ > do moich obliczeñ. > Z góry dziêki. > Pozdrawiam. Napisz tego samego posta jeszcze z 5 razy i na pewno zostanie zauwa¿ony. Jezeli na pms info jakie dosta³e¶ nie by³o wystarczaj±ce to pytaj w klubie toyoty. |
adam laszuk pisze:
> Od niedawna jestem posiadaczem Avensis combi z 98r. z silnikiem 1,8 benzyna. > Mam zamiar kupiæ do niej aluminiowe felgi R16 i mam wielki dylemat, nie wiem > do której wielko¶ci siê stosowaæ przy przeliczniu wysoko¶ci ko³a. Ro¿nica > miêdzy wyminionymi w temacie oponami jest kolosalna. A w³a¶nie takie > wielko¶ci podaje producent w ksi±¿e auta. > Wyja¶ni mi kto¶ sk±d ta rozbie¿no¶æ? I któr± wielko¶æ powinieniem braæ do > moich obliczeñ. A gdzie ta "kolosalna" roznica? Mowisz o ca 3%? -- Pozdrawiam MarcinJM ____________________________ gg: 978510, Skype: marcin.jm |
U¿ytkownik "MarcinJM" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcak0v$eek$.pl... > adam laszuk pisze: >> Od niedawna jestem posiadaczem Avensis combi z 98r. z silnikiem 1,8 >> benzyna. Mam zamiar kupiæ do niej aluminiowe felgi R16 i mam wielki >> dylemat, nie wiem do której wielko¶ci siê stosowaæ przy przeliczniu >> wysoko¶ci ko³a. Ro¿nica miêdzy wyminionymi w temacie oponami jest >> kolosalna. A w³a¶nie takie wielko¶ci podaje producent w ksi±¿e auta. >> Wyja¶ni mi kto¶ sk±d ta rozbie¿no¶æ? I któr± wielko¶æ powinieniem braæ do >> moich obliczeñ. > > A gdzie ta "kolosalna" roznica? > Mowisz o ca 3%? Kolejne 3% mog± doj¶æ przy doborze nowych kó³ek i razem bêdê mia³ 6% w najgorszym wypadku a to moim zdaniem b.du¿o. > > -- > Pozdrawiam > MarcinJM > ____________________________ > gg: 978510, Skype: marcin.jm |
adam laszuk pisze:
>> Mowisz o ca 3%? > > Kolejne 3% mog± doj¶æ przy doborze nowych kó³ek i razem bêdê mia³ 6% w > najgorszym wypadku a to moim zdaniem b.du¿o. Masz racje: twoim zdaniem -- Pozdrawiam MarcinJM ____________________________ gg: 978510, Skype: marcin.jm |
adam laszuk wrote:
> Od niedawna jestem posiadaczem Avensis combi z 98r. z silnikiem 1,8 > benzyna. Mam zamiar kupiæ do niej aluminiowe felgi R16 i mam wielki > dylemat, nie wiem do której wielko¶ci siê stosowaæ przy przeliczniu > wysoko¶ci ko³a. Ro¿nica miêdzy wyminionymi w temacie oponami jest > kolosalna. A w³a¶nie takie wielko¶ci podaje producent w ksi±¿e auta. > Wyja¶ni mi kto¶ sk±d ta rozbie¿no¶æ? I któr± wielko¶æ powinieniem > braæ do moich obliczeñ. Z góry dziêki. Pozdrawiam. A na jakich oponach auto wyjechalo z fabryki? Uzyj tego rozmiaru do wyliczenia nowego. Alternatywnie wez srednia z tych dwoch fabrycznych rozmiarow. -- Pete |