![]() |
punkty karne i mandaty
uzbiera³o mi siê trochê tych punktów. nie wiem dok³adnie, ile - zamierzam
wybraæ siê na komisariat i sprawdziæ. nie zap³aci³em jednak mandatów, czy policjant sprawdzaj±c mi ilo¶æ punktów zobaczy te¿ brak wp³ywu za mandat czy tez ich systemm ju¿ tego nie odnotowuje? je¶³i tak, to co mo¿e mi zrobiæ? zatrzyma mi prawko, dowód, dostanê kolejny mandat za niezap³acenie poprzednich? jaka jest ogólnie ¶ciagalno¶c mandatów? czy przysy³aj± komornika czy wchodza mo¿e na pensjê lub odliczaj± od zwrotu z podatków? Piotr |
Re: punkty karne i mandaty
Piotr pisze:
> uzbiera³o mi siê trochê tych punktów. nie wiem dok³adnie, ile - zamierzam > wybraæ siê na komisariat i sprawdziæ. > nie zap³aci³em jednak mandatów, czy policjant sprawdzaj±c mi ilo¶æ punktów > zobaczy te¿ brak wp³ywu za mandat czy tez ich systemm ju¿ tego nie > odnotowuje? je¶³i tak, to co mo¿e mi zrobiæ? zatrzyma mi prawko, dowód, > dostanê kolejny mandat za niezap³acenie poprzednich? poda Ci tyle ile masz punktow, nie wiem co w przypadku jak przekroczysz limit > jaka jest ogólnie ¶ciagalno¶c mandatów? czy przysy³aj± komornika czy wchodza > mo¿e na pensjê lub odliczaj± od zwrotu z podatków? u mnie bylo b i c u kumpla a i b |
Piotr wrote:
> > jaka jest ogólnie ¶ciagalno¶c mandatów? czy przysy³aj± komornika czy wchodza > mo¿e na pensjê lub odliczaj± od zwrotu z podatków? klasycznie: komornik, w razie niepowodzenia misji - pensja :) w razie niepowodzenia misji - czekanie na podjecie przez Ciebie pracy ;) Nie moga Cie ukarac mandatem za nieplacenie mandatow, odsetki sa wystarczajaco bolesnym doswiadczeniem .. -- go! (O====vw====O) |
> Nie moga Cie ukarac mandatem za nieplacenie mandatow, odsetki sa > wystarczajaco bolesnym doswiadczeniem .. > Jakie odsetki ? Ch³opie co Ty piszesz.... Nastepny praworz±dny... |
Pawelek pisze:
>> Nie moga Cie ukarac mandatem za nieplacenie mandatow, odsetki sa >> wystarczajaco bolesnym doswiadczeniem .. >> > > Jakie odsetki ? Ch³opie co Ty piszesz.... > Nastepny praworz±dny... koszty komornicze - chyba 4.50pln :-) |
U¿ytkownik "Piotr" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:48565cfb$0$15107$... .... > jaka jest ogólnie ¶ciagalno¶c mandatów? czy przysy³aj± komornika czy > wchodza mo¿e na pensjê lub odliczaj± od zwrotu z podatków? Mnie to mocno zastanawia - czemu tych mandatow nie zaplaciles? Jaki jest sens unikania czegos co i tak trzeba bedzie odfajkowac, tyle, ze prawdopodobnie z odpowiednim "naddatkiem", w dodatku nieprzyjemnym? Nie lapie tego :) Liczysz na jakas amnestie czy placisz hurtem raz w roku? Nie stac Cie na mandaty to poruszaj sie tak zeby ich nie dostawac. -- Pozdrawiam serdecznie! Parafotek "Tworzenie zapotrzebowania nie wp³ywa na jego brak, lecz wprost odwrotnie." veri (pl.rec.foto.cyfrowa) |
> Nie moga Cie ukarac mandatem za nieplacenie mandatow, odsetki sa
> wystarczajaco bolesnym doswiadczeniem .. Przepraszam, odsetki od czego? |
> > Mnie to mocno zastanawia - czemu tych mandatow nie zaplaciles? Jaki jest > sens unikania czegos co i tak trzeba bedzie odfajkowac, tyle, ze > prawdopodobnie z odpowiednim "naddatkiem", w dodatku nieprzyjemnym? Nie > lapie tego :) Liczysz na jakas amnestie czy placisz hurtem raz w roku? Nie > stac Cie na mandaty to poruszaj sie tak zeby ich nie dostawac. > > -- > Pozdrawiam serdecznie! > Parafotek no to masz zagwozdkê ;-) nie p³acê od razu w prote¶cie przeciwko temu, ¿e akurat mnie uda³o im siê z³apaæ. a nie tych, którzy przez teren jad± 100 km/h, wyprzedzaj± na przej¶ciach, na zakrêtach pod górkê itd. akurat na ten naddatek w znikomej wysoko¶ci stac mnie :-) a poza tym: a nu¿ mandat sie przedawni... by the way: s³ysza³em kiedy¶, ¿e podobno wystarczy³o, aby wp³aciæ choæby i 20 z³, ¿eby system odnotowa³ "ruch na koncie" i odfajkowa³ mandat jako zap³acony Piotr |
Pawelek wrote:
>> Nie moga Cie ukarac mandatem za nieplacenie mandatow, odsetki sa >> wystarczajaco bolesnym doswiadczeniem .. >> > > Jakie odsetki ? Ch³opie co Ty piszesz.... > Nastepny praworz±dny... Co ma tu praworzadnosc jakas do mojego przeswiadczenia (moze blednego?) ze od niezaplaconych mandatow rosna odsetki? A nie rosna? -- go! (O====vw====O) |
On Mon, 16 Jun 2008 14:30:40 +0200, "Piotr" <> wrote:
>nie zap³aci³em jednak mandatów, czy policjant sprawdzaj±c mi ilo¶æ punktów >zobaczy te¿ brak wp³ywu za mandat czy tez ich systemm ju¿ tego nie Nie. >odnotowuje? je¶³i tak, to co mo¿e mi zrobiæ? zatrzyma mi prawko, dowód, >dostanê kolejny mandat za niezap³acenie poprzednich? Nie. Tylko za punkty. >jaka jest ogólnie ¶ciagalno¶c mandatów? czy przysy³aj± komornika czy wchodza >mo¿e na pensjê lub odliczaj± od zwrotu z podatków? Wszystkie powy¿sze. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ ___________/ PMS*PJ+S+++P++M+++W--P++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |