![]() |
stare oleje w warsztatach
Jak aktualnie prawo rozwiazuje problem zebranych z wymian starych olejow
silnikowych i innych? Glownie intresuje mnie kwestia: 1. czy warsztat musi je zdawac specjalnym 'jednostkom'? 2. Czy jesli tak to dostaje za to jakas kase czy tez przeciwnie - musi placic za utylizacje? Wie ktos? Dzieki. |
Re: stare oleje w warsztatach
U¿ytkownik "nowy140" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:g352t8$q9g$.pl... > Jak aktualnie prawo rozwiazuje problem zebranych z wymian starych olejow > silnikowych i innych? > Glownie intresuje mnie kwestia: > 1. czy warsztat musi je zdawac specjalnym 'jednostkom'? > 2. Czy jesli tak to dostaje za to jakas kase czy tez przeciwnie - musi > placic za utylizacje? > Wie ktos? Z tego co wiem to nie musi -duzo warsztatow , szczegolnie tych mniejszych po prostu spala olej w specjalnych piecach (mniej lub bardziej profesjonalnych/ekologicznych bo sa na rynku oprocz samorubek i takie piece fabrycznie produkowane z wszystkimi certyfikatami np niemieckim TUV) Rozwiazuja w ten sposob problem z olejem a przy okazji ograniczaja koszty ogrzewania. pzdr |
nowy140 pisze:
> Glownie intresuje mnie kwestia: > 1. czy warsztat musi je zdawac specjalnym 'jednostkom'? > 2. Czy jesli tak to dostaje za to jakas kase czy tez przeciwnie - musi > placic za utylizacje? Jak kiedys gadalem z mechanikiem to mowil ze oddaje jakiejs firmie do utylizacji placac jakies grosze od litra. -- :> |
U¿ytkownik "perszing" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:g35cj7$op0$.pl... > Jak kiedys gadalem z mechanikiem to mowil ze oddaje jakiejs firmie do > utylizacji placac jakies grosze od litra. Ostatnio w intercarsie widzia³em kartkê z numerem telefonu i informacj±, ¿e skupuj± (autor kartki, nie intercars) ka¿d± ilo¶æ przepracowanego oleju. Pozdrawiam Czabu |