![]() |
Kierowców i rowerzystê
[CROSSPOST]
Kierowców. Piêtnujê, bo maj±c dwa pasy ruchu mogliby siê trzymaæ krawêdzi jezdni, co u³atwi³oby przemieszczanie siê innych pojazdów - dwuko³owych - które swobodnie mieszcz± siê miêdzy stoj±cymi na swoich pasach samochodami. Ale nieeeee... Po co?! "Skoro ja nie mogê przejechaæ, to stanê tak, aby NIKT INNY nie by³ w stanie wjechaæ przede mnie!!! Bo jakby to by³o, ¿eby mój wypasiony [wpisaæ nazwê modelu i markê, wymieniæ mo¿liwo¶ci, zaimplementowane rozszerzenia] zosta³ wyprzedzony [wpisaæ wulgarne okre¶lenia na s³abszy model i markê pojazdu]!? Wiêc pro¶ba do kierowców - dajcie nam przejechaæ... Nie wiem jak wy, ale mnie jad±cemu na rowerze do tej pracy siê spieszy. I czasem mam wra¿enie, ¿e Wam jednak nie... :] (tak wiem, korek, ale to Wy go tworzycie) I tego jednego CHAMA. Te s³owa kierujê do ciebie [cenzura]. Jakbym tam sta³ samochodem, to bym nie zdzier¿y³, ruszy³ za tob±, zajecha³ drogê, wysiad³ a potem tak ci [cenzura], ¿eby¶ na zawsze straci³ ochotê GÓWNIARZU na przeje¿d¿±niu na czerwonym ¶wietle. T³umacz±c na polski: szczeniaka, lat ~20 na rowerku góralu, który wpierw trzyma³ siê krawê¿nika, a kiedy go wyprzedzi³em rowerem, dogoni³ mnie jak sta³em na CZERWONYM ¶wietle, przejecha³ obok mnie i stoj±cych przede mn± samochodów i.... przejecha³ pasy dla pieszych na CZERWONYM ¶wietle... tu¿ przed przechodz±cymi pieszymi. W³a¶nie takie osoby psuj± to co inni tworz±... Próbuj± je¼dziæ po krawê¿nikach (strach przed samochodami), a jednocze¶nie pokazuj± wszelk± ignorancjê wobec obowi±zuj±cego Prawa o Ruchu Drogowym. I ja siê nie dziwiê, ¿e potem ja (te¿ rowerzysta) mam [cenzura] od kierowców - bo widzieli jak inny [cenzura wulgarne okre¶lenie gnoja] przejecha³ na czerwonym. I najgorsze jest tak¿e to, ¿e osoby zawodowo wykorzystuyj±ce rowery do pracy (kurierzy ich [cenzura]) - robi± TO SAMO. |
Re: Kierowców i rowerzystê
Abece wrote:
> [CROSSPOST] > [ciach] > Ruchu Drogowym. I ja siê nie dziwiê, ¿e potem ja (te¿ rowerzysta) mam > [cenzura] od kierowców - bo widzieli jak inny [cenzura wulgarne okre¶lenie > gnoja] przejecha³ na czerwonym. I najgorsze jest tak¿e to, ¿e osoby Z pozycji rowerzysty. Kierowc± te¼ jestem (ok. 200 tys.km przejechane osobówkami). Nie wiem czemu tak siê tym przejmujesz. Widzia³e¶ jad±cego 50km/h w mie¶cie? Bo ja raz na miesi±c. Widzia³e¶ jak siê zatrzymuj± na zielonej strza³ce? Bo ja tylko jak widaæ by³o, ¿e mo¼e co¶ siê staæ - nie zapobiegawczo. Ja¶nie panowie kierowcy mog± ³amaæ prawo ale TY siê przejmujesz boo zobacz± rowerzystê na czerwonym (aaa samochodami to nie je¿d¿± na czerwonym?!). Polecam pokonanie skrzy¿owania z dwoma oddzielnymi przejazdami oraz sygnalizacj± w³±czan± przyciskiem - zanim siê zatrzymasz i w³±czysz jedno to na drugie przej¶cie nie masz szans - pozostaje ??? patrzeæ na sygnalizatory na jezdni dla samochodów i .. przejechaæ na czerwonym albo pokonaæ [to moje] skrzy¿owanie po ¶mieszce rowerowej w czasie .. nawet 8 minut! . TO nie ja jestem z³y- tylko system! Jazda rowerem nauczy³a mnie jazdy [tylko na 3 znanych mi skrzy¿owaniach] na czerwonym. Na szczê¶cie samochodem jeszcze tak nie robie bez wzglêdu na okoliczno¶ci. |
Abece wrote:
> jednocze¶nie pokazuj± wszelk± ignorancjê wobec obowi±zuj±cego Prawa o Ruchu > Drogowym. I ja siê nie dziwiê, ¿e potem ja (te¿ rowerzysta) mam [cenzura] > od kierowców - bo widzieli jak inny [cenzura wulgarne okre¶lenie gnoja] > przejecha³ na czerwonym. I najgorsze jest tak¿e to, ¿e osoby zawodowo > wykorzystuyj±ce rowery do pracy (kurierzy ich [cenzura]) - robi± TO SAMO. > To¿ takiego to tylko pod ¶cianê i rozstrzelaæ! -- pozdrawiam |
Abece pisze:
> dogoni³ mnie jak > sta³em na CZERWONYM ¶wietle, przejecha³ obok mnie i stoj±cych przede mn± > samochodów i.... przejecha³ pasy dla pieszych na CZERWONYM ¶wietle... Skandal, ile bylo ofiar? marcin |
Abece pisze:
> [CROSSPOST] > > Kierowców. Piêtnujê, bo maj±c dwa pasy ruchu mogliby siê trzymaæ krawêdzi > jezdni, co u³atwi³oby przemieszczanie siê innych pojazdów - dwuko³owych - > które swobodnie mieszcz± siê miêdzy stoj±cymi na swoich pasach samochodami. > Ale nieeeee... Po co?! "Skoro ja nie mogê przejechaæ, to stanê tak, aby NIKT > INNY nie by³ w stanie wjechaæ przede mnie!!! Bo jakby to by³o, ¿eby mój > wypasiony [wpisaæ nazwê modelu i markê, wymieniæ mo¿liwo¶ci, > zaimplementowane rozszerzenia] zosta³ wyprzedzony [wpisaæ wulgarne > okre¶lenia na s³abszy model i markê pojazdu]!? > Wiêc pro¶ba do kierowców - dajcie nam przejechaæ... Nie wiem jak wy, ale > mnie jad±cemu na rowerze do tej pracy siê spieszy. I czasem mam wra¿enie, > ¿e Wam jednak nie... :] (tak wiem, korek, ale to Wy go tworzycie) Jaasne, jedzie taki kretyn ulic± te 20km/h. Przeje¿d¿a obok samochodów stoj±cych na czerwonym, bo idiota musi byæ pierwszy. Nastêpnie rusza jak ostatnia ciota z ostaniej przerzutki bo kretynek nie zmieni³ sobie na ni¿sz± przed zatrzymaniem. A potem przypa³ le¶ny blokuj± ca³y pas ruchu, bo wszyscy musz± jechaæ za nim te 15km/h. Wiêc powiedzcie mi szanowni nienormalni rowerzy¶ci (pytanie tylko do nienormalnych) po kiego ch..ja musicie ³adowaæ siê na pocz±tek kolumny na czerwonym ¶wietle? Ile zaoszczêdzicie czasu? Pomijam kwestiê ryzyka, jak jednak taki z trzema peda³ami bêdzie siê bardziej ¶pieszy³ i wyprzedzi takiego kretynka nieco za blisko. Pozdrawiam, Arek |
Abece pisze:
> Wiêc pro¶ba do kierowców - dajcie nam przejechaæ... Nie wiem jak wy, ale > mnie jad±cemu na rowerze do tej pracy siê spieszy. I czasem mam wra¿enie, > ¿e Wam jednak nie... :] (tak wiem, korek, ale to Wy go tworzycie) Takiego jak Ty to tylko rozstrzelac. Jestem 2-3ci do swiatel, patrze za mna jedzie rowerzysta i sie przedziera na styk obok mojego auta po ulicy przed wszystkie samochody. PO CO? Zeby utrudnic nam zycie? Tobie to da 5m (przejezdzasz to pewnie w niecala sekunde, ale oszczednosc!). Co nam utrudni? SPORO. Jesli beda jechaly samochody z naprzeciwka, a stawiam, ze beda jechaly (lub w ta sama strone lewym pasem) to bedziemy musieli jechac twoja predkoscia przelotowa 20km/h, zamiast przyspieszyc do 50km/h i spokojnie odjechac (tu straty sa juz w minutach). Teraz odpowiedz - wazniejsza twoja sekunda czy nasza minuta? |
Re: Kierowców i rowerzyst
U¿ytkownik "ulong" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:ga5jnh$lb7$.neostrada.pl... > Jesli beda jechaly samochody z naprzeciwka, a stawiam, ze beda jechaly > (lub w ta sama strone lewym pasem) to bedziemy musieli jechac twoja > predkoscia przelotowa 20km/h, zamiast przyspieszyc do 50km/h i spokojnie > odjechac (tu straty sa juz w minutach). bez jaj... chyba ze jestes jednym z tych co to za chiny nie wyprzedza rowerzysty jesli cos jedzie z naprzeciwka... (no chyba ze jezdzisz tirem ;)) najwazniejsze to kultura jazdy, tyczy sie to obydwu stron, tak samo czesto jak chamskich kierowcow aut, blokujacych przejazd jednosladom widuje chamskich kierowcow jednosladow, ktorzy przeciskaja sie na poczatek korka a pozniej nie pozwalaja wyprzedzic |
U¿ytkownik "zBoleck" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:ga5k2e$kaf$... > > U¿ytkownik "ulong" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:ga5jnh$lb7$.neostrada.pl... > >> Jesli beda jechaly samochody z naprzeciwka, a stawiam, ze beda jechaly >> (lub w ta sama strone lewym pasem) to bedziemy musieli jechac twoja >> predkoscia przelotowa 20km/h, zamiast przyspieszyc do 50km/h i spokojnie >> odjechac (tu straty sa juz w minutach). > > bez jaj... chyba ze jestes jednym z tych co to za chiny nie wyprzedza > rowerzysty jesli cos jedzie z naprzeciwka... (no chyba ze jezdzisz tirem > ;)) > najwazniejsze to kultura jazdy, tyczy sie to obydwu stron, tak samo czesto > jak chamskich kierowcow aut, blokujacych przejazd jednosladom Nie ma takiej opcji. Rower nie ma prawa wyprzedzaæ/omijaæ samochodów stoj±cych w korku. I tyle. Zablokowanie dzia³añ niezgodnych z prawem jest czynno¶ci± chwalebn± a nie chamsk±. |
On 9 Wrz, 12:44, "zBoleck" <> wrote:
> bez jaj... chyba ze jestes jednym z tych co to za chiny nie wyprzedza > rowerzysty jesli cos jedzie z naprzeciwka... ( Chodzi o to, ¿e na skrzy¿owaniu czêsto nie ma miejsca, zeby objechaæ. S± skrêcaj±cy w lewo, którzy blokuj± ¶rodek przy osi, wiêc z lewej nie wezmê a z prawej mam ju¿ chodnik. O to dok³adnie chodzi |
Abece pisze:
> Kierowców. Piêtnujê, bo maj±c dwa pasy ruchu mogliby siê trzymaæ krawêdzi > jezdni, co u³atwi³oby przemieszczanie siê innych pojazdów - dwuko³owych - > które swobodnie mieszcz± siê miêdzy stoj±cymi na swoich pasach samochodami. O ile do jedno¶ladowych driverów mam wiele szacunku i ¿yczliwo¶ci, tak coraz czê¶ciej blokujê umy¶lnie pojedyncze egzemplarze. Korek ... przepycha siê taki mocno gimnastykuj±c przy krawê¿niku by zaj±æ pole position, po czym swoim wielgachnym skuterem zajmuje centralnie ¶rodek pasa ... do kolejnych ¶wiate³ ka¿dy go wyprzedza ... i przy kolejnych ¶wiat³ach sytuacja identyczna ... skuter na pole position, i jedzie ¶rodkiem pasa - takich, to ja proszê pana pie^&*(ê ... -- Rafa³ "SP" Gil - Naprawa skuterów i motocykli MOTOPOWER Czê¶ci do skuterów Kaski z homologacj± Czê¶ci do motocykli |