![]() |
Jaki kupiæ samochód?
Witam. Mam do dyspozycji 20.000 z³ , chcia³em kupiæ dobry samochód.Obecnie posiadam Opla Vectre B (cenie w nim tanie czê¶ci, ³adowno¶æ i ciekawy wygl±d). Jednak jest to samochód z 96 roku i coraz czê¶ciej muszê siêgaæ do portfela, aby go naprawiaæ, a w dodatku zmieni³em stan cywilny i nie wykluczam powiêkszenia rodziny co za czym idzie potrzebuje bezpieczniejszego auta, równie¿ aby mia³ w miarê tanie czê¶ci (volvo mercedes tego nie zapewni± mimo, ¿e to dobra marka).. Gustuje w samochodach "du¿ych" typu jeapa (wielko¶ci VW TIGUAN). Co mo¿ecie poleciæ ? Jednocze¶nie aby nie pali³ zabójczo. W swoim oplu obecnie mam gaz (nie wymagam aby nowy samochód mia³ gaz) i pali 11litrów w mie¶cie co nie jest najgorszym wynikiem. Dziêkuje za pomoc!
P.S Przygl±da³em siê Oplowi Zafirze ...dobry trop ? |
Re: Jaki kupiæ samochód?
Witam, 20000z³ to wystarczaj±ca kwota, aby kupiæ "dobry samochód". Zanim zostanie dokonany
wybór marki i modelu dobrze jest odpowiedzieæ na pytanie, co rozumiemy przez to okre¶lenie. Jakie s± nasze potrzeby i priortety. Proponujê wzi±æ pod uwagê tak¿e inne marki i spisaæ listê koniecznych cech pojazdu (ilo¶æ miejsc, wielko¶æ baga¿nika, rodzaj silnika, skrzyni biegów, wyposa¿enie itp). Podejrzewam, ¿e wybór bêdzie miêdzy SUV-ami i VAN-ami. SUV-y nie s± tanie w eksploatacji, a wybór w kategorii ma³ych VAN-ów jest du¿y. Po bli¿szym sprecyzowaniu oczekiwañ mo¿e bêde móg³ co¶ podpowiedzieæ. Pozdrawiam Marek Grzegorz Szymanski <> napisa³(a): > Witam. Mam do dyspozycji 20.000 z=B3 , chcia=B3em kupi=E6 dobry samoch=F3d.= > Obecnie posiadam Opla Vectre B (cenie w nim tanie cz=EA=B6ci, =B3adowno=B6= > =E6 i ciekawy wygl=B1d). Jednak jest to samoch=F3d z 96 roku i coraz cz=EA= > =B6ciej musz=EA si=EAga=E6 do portfela, aby go naprawia=E6, a w dodatku zmi= > eni=B3em stan cywilny i nie wykluczam powi=EAkszenia rodziny co za czym idz= > ie potrzebuje bezpieczniejszego auta, r=F3wnie=BF aby mia=B3 w miar=EA tani= > e cz=EA=B6ci (volvo mercedes tego nie zapewni=B1 mimo, =BFe to dobra marka)= > .. Gustuje w samochodach "du=BFych" typu jeapa (wielko=B6ci VW TIGUAN). Co m= > o=BFecie poleci=E6 ? Jednocze=B6nie aby nie pali=B3 zab=F3jczo. W swoim opl= > u obecnie mam gaz (nie wymagam aby nowy samoch=F3d mia=B3 gaz) i pali 11lit= > r=F3w w mie=B6cie co nie jest najgorszym wynikiem. Dzi=EAkuje za pomoc!=20 > > P.S Przygl=B1da=B3em si=EA Oplowi Zafirze ...dobry trop ? -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Wed, 15 Aug 2012 13:16:27 -0700 (PDT), na pl.misc.samochody, Grzegorz
Szymanski napisa³(a): > P.S Przygl±da³em siê Oplowi Zafirze ...dobry trop ? Zastanów siê co jest podstawowym elementem jaki chcesz w nowym aucie mieæ. Potem wejd¼ na moto allegro i w wyszukiwarce zaznacz po¿±dane parametry. Od siebie podpowiem - cena max 17 kz³ i loco okolice twego miejsca pobytu. ZObacz co wyrzuci, wybierz interesuj±ce pozycje i dopiero pytaj. -- Pozdrawiam Piotr Biega³a Warszawa Citroen BX 1.9 BVA, C4GP 1.6HDi BVA Renault Safrane Initiale Paris 2.5 T5 BVA |
Re: Jaki kupić samochód?
On 2012-08-15 22:16, Grzegorz Szymanski wrote:
> Gustuje w samochodach "dużych" typu jeapa (wielkości VW TIGUAN). Co > możecie polecić ? Jednocześnie aby nie palił zabójczo. W swoim oplu > obecnie mam gaz (nie wymagam aby nowy samochód miał gaz) i pali > 11litrów w mieście co nie jest najgorszym wynikiem. Dziękuje za pomoc! > > P.S Przyglądałem się Oplowi Zafirze ...dobry trop ? Mazda 5, Opel Zafira, VW Touran, Renault (grand) Scenic, citroen picasso albo któryś euro van. Ogólnie jest tego sporo - dużego rodzinnego. Coś sobie wybierzesz bez problemu w tej cenie, tylko roczniki/wyposażenie mogą być różne. -- _ _ _a_a dominik, gg:919564 _ _ _{.`=`.}_ {/ ''\_ _ {.`'`.} {.' _ '.} {| ._oo) { \ {/ .-. \} {/ .' '. \} {/ | ~~~~^~~~^^~jgs^~`~^~`~^~`~^~`~^~^~`^~^~`^~^~^~^~^~ ^~`^~~`~~~~ |
Re: Jaki kupić samochód?
Thu, 16 Aug 2012 05:08:10 +0200, dominik
> Mazda 5 W tej cenie to raczej jeszcze Premacy. M5 się zaczynają od min. 30 tys. z pierwszego wypustu, a i największe trupy nie schodzą poniżej 20. -- Pozdor Myjk |
W dniu ¶roda, 15 sierpnia 2012 22:16:27 UTC+2 u¿ytkownik Grzegorz Szymanski napisa³:
> P.S Przygl±da³em siê Oplowi Zafirze ...dobry trop ? Proponujê udaæ siê na forum bezwypadkowe-net i tam zaproponowaæ ch³opakom do oceny znalezione w og³oszeniu auta. Zreszt± jeden z forumowiczów sprzedaje zafiry, wiêc mo¿e od niego co¶ kupisz. |
W dniu 2012-08-16 09:54, mk pisze:
> W dniu ¶roda, 15 sierpnia 2012 22:16:27 UTC+2 u¿ytkownik Grzegorz Szymanski napisa³: >> P.S Przygl±da³em siê Oplowi Zafirze ...dobry trop ? > Proponujê udaæ siê na forum bezwypadkowe-net i tam zaproponowaæ ch³opakom do oceny znalezione w og³oszeniu auta. Zreszt± jeden z forumowiczów sprzedaje zafiry, wiêc mo¿e od niego co¶ kupisz. A który to kolega i z jakiego rejonu? -- Pozdrawiam Ryba |
begin Myjk
> M5 się zaczynają od min. 30 tys. z pierwszego wypustu, a i największe > trupy nie schodzą poniżej 20. Po co kupować takie drogie auto, skoro mój Polonez Truck Roy kosztował 1 tys. zł i jest samochodem bezpiecznym, komfortowym, funkcjonalnym, a ponadto bez wątpienia też ładnym? Ech, frajerzy, nabijajcie kabzę zachodnim koncernom, a ja będę śmigał z prędkością 140 km/h po pięknych polskich autostradach moim Polonezem Truckiem Royem kupionym za 1 tys. zł. -- ignorance is bliss |
begin mk
> Proponuję udać się na forum bezwypadkowe-net i tam zaproponować > chłopakom do oceny znalezione w ogłoszeniu auta. Zresztą jeden z > forumowiczów sprzedaje zafiry, więc może od niego coś kupisz. Ale tam każde auto jest "walone". Nawet w autach prosto z salonu miejscowi "fachowcy" dopatrzą się dospawanej ćwiartki. :)) -- ignorance is bliss |
Dnia (Thu, 16 Aug 2012 13:17:51 +0000 (UTC)) ktos podajacy sie za tÞ
wyklawiaturowal co nastepuje: > Po co kupowaæ takie drogie auto, skoro mój Polonez Truck Roy kosztowa³ 1 Ciekawe kiedy Ci siê znudzi ¶miecenie w co drugim w±tku. -- Pozdrawiam Piotr Klimek Citroen C5 2.0HDI `02 |