![]() |
Pomoc w wyborze sensownej zbroi na lato
Pomoc w wyborze sensownej zbroi na lato
Jako ze nie dajê ju¿ rady je¼dziæ w kurtce bo sp³ywam potem, chcia³bym prosiæ o radê o wybór zbroi na lato. Potrzebujê tego przedewszystkim do miasta. Znalaz³em tak± Adrenaliny : cena ok w porównianiu np. z Alpinestarsem ale jak z jej wytrzyma³o¶ci±? Dziêkujê z góry. Krzysztof |
Re: Pomoc w wyborze sensownej zbroi na lato
On 2012-07-06 10:52:09 +0200, said:
> Jako ze nie dajê ju¿ rady je¼dziæ w kurtce bo sp³ywam potem, chci > a³bym prosiæ o radê o wybór zbroi na lato. Potrzebujê tego przede > wszystkim do miasta. Znalaz³em tak± Adrenaliny : > a.pl/zbroja-adrenaline-shell-pro.html cena ok w porównianiu np. z Alpines > tarsem ale jak z jej wytrzyma³o¶ci±? Wygl±da na klon starej Utiki, wiêc sprawdzi siê ta-se. W razie szlifa ochraniacze maj± marne szanse zostaæ na swoim miejscu. Syntetyczna obcis³a siatka wyciska siódme poty i szybko zaczyna pod¶miardywaæ. -- Pozdrawiam de Fresz |
On 06.07.2012 10:59, de Fresz wrote:
> Wygl±da na klon starej Utiki, wiêc sprawdzi siê ta-se. W razie szlifa > ochraniacze maj± marne szanse zostaæ na swoim miejscu. Syntetyczna > obcis³a siatka wyciska siódme poty i szybko zaczyna pod¶miardywaæ. Mo¿e jacy¶ posiadacze i u¿ywacze na asfalcie siê wypowiedz±, bo mnie siê zdaje, ¿e to siê s³abo sprawdzi w przypadku paciaka. Podrze siê, ochraniacze siê poprzesuwaj± i po ptakach. W terenie to co innego. Poleca³bym raczej kurtkê z meshu. W tak± pogodê jak teraz to i tak we wszystkim bêdzie za ciep³o. -- [GoMoto.TV] naszym motorem jest pasja |
On 2012-07-06, <> wrote:
> Pomoc w wyborze sensownej zbroi na lato > > Jako ze nie daję już rady jeździć w kurtce bo spływam potem, chciałbym prosić o radę o wybór zbroi na lato. Potrzebuję tego przede wszystkim do miasta. Znalazłem taką Adrenaliny : cena ok w porównianiu np. z Alpinestarsem ale jak z jej wytrzymałością? > Nie wiem, ale polecam t-shirta i troche wiecej rozsadku niz zawsze. Upaly pobeda jeszcze chwile i wkoncu sie skoncza... -- Artur ZZR 1200 |
Ja bym siê podpi±³ z pytaniem. Dosta³a mi siê Acerbis UFO, rozmiar
najwiêkszy. Zasadniczo pasuje, góra dopasowana, rêkawy wystarczaj±co d³ugie. Tyle, ¿e dó³ koñczy mi siê tu¿ pod pêpkiem :) To norma? -- marcin |
W dniu 2012-07-06 11:07, AZ pisze:
> On 2012-07-06, <> wrote: >> Pomoc w wyborze sensownej zbroi na lato >> >> Jako ze nie daję już rady jeździć w kurtce bo spływam potem, chciałbym prosić o radę o wybór zbroi na lato. Potrzebuję tego przede wszystkim do miasta. Znalazłem taką Adrenaliny : cena ok w porównianiu np. z Alpinestarsem ale jak z jej wytrzymałością? >> > Nie wiem, ale polecam t-shirta i troche wiecej rozsadku niz zawsze. > Upaly pobeda jeszcze chwile i wkoncu sie skoncza... Kilka lat temu - na początku kariery motocyklowej - byłbym oburzony takim pomysłem. Teraz popieram do pewnego stopnia AZeta. Upał pozwala zrozumieć, dlaczego Włosi jeżdżą w klapkach. Nie mówię, że sam bym tak jeździł, ale nie potępiam ich w czambuł. Jeśli jednak piszący koniecznie chce w kurtce - to chociaż spodnie niech zmieni na zwykłe. -- MN |
On 2012-07-06, Marcin N <> wrote:
> > Kilka lat temu - na początku kariery motocyklowej - byłbym oburzony > takim pomysłem. Teraz popieram do pewnego stopnia AZeta. Upał pozwala > zrozumieć, dlaczego Włosi jeżdżą w klapkach. Nie mówię, że sam bym tak > jeździł, ale nie potępiam ich w czambuł. > Gotowanie nie pozwala na myslenie, jeszcze pare dni temu jezdzilem w kurtce ale dopiero przy lekko rozpietej kurtce i predkosci >140 km/h bylo przyjemnie, jednak teraz tylko t-shirt i jeansy. Krotkie spodenki sie nie nadaja bo rama parzy w nogi chociaz da sie wytrzymac. Aaa i klapki sa troche slabe bo w zakrecie potrafia sie podwinac i sciagnac noge niebezpiecznie blisko asfaltu, przetestowane. -- Artur ZZR 1200 |
W dniu 2012-07-06 11:44, AZ pisze:
> > Aaa i klapki sa troche slabe bo w zakrecie potrafia sie podwinac i > sciagnac noge niebezpiecznie blisko asfaltu, przetestowane. > Slidery do nich podczep i bedzie ok :) Ale i tak lepiej w sandalkach - tylko pamietaj - bez skarpetek :) Norbi BLACK XX'03 |
On Fri, 06 Jul 2012 10:52:09 +0200, <> wrote:
[...] > cena ok w > porównianiu np. z Alpinestarsem ale jak z jej wytrzymałością? Nie lepiej jakąś meshową kurtkę w jasnych kolorach? :-) Beduini pokazują, że jak zaczyna być bardzo gorąco to należy się owinąć w jasne szmaty, na zewnątrz 45 a w środku tylko 40 ;-) -- Leszek 'Leslie' Karlik ST995i i NTV650 |
U¿ytkownik napisa³ w wiadomo¶ci grup
dyskusyjnych:... > Nie wiem jak z wytrzymaloscia, ale tutaj masz test: krotki link: Duzo sie nie dowiesz, ale zawsze cos. -- pzdr: Ivam scigacz.pl - Pierwszy Motocyklowy Portal dla Upo¶ledzonych Umys³owo |